Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Εξαγγελία υποψηφιότητας Νικόλα Βαλανίδη

Εξαγγελία υποψηφιότητας Νικόλα Βαλανίδη


Φίλες και Φίλοι Ομονοιάτες

Το αγαπημένο μας ΣΩΜΑΤΕΙΟ διέρχεται τη σημαντικότερη και κρισιμότερη περίοδο της Ιστορίας του. Τα εγκληματικά λάθη και παραλήψεις του παρελθόντος έχουν φέρει το Σωματείο μας στο χείλος της καταστροφής. Το μεγαλύτερο και πιο ιστορικό Σωματείο της Κύπρου, εκπέμπει SOS.

Το χρέος μας έχει φθάσει σε δυσθεώρητα ύψη και όποιες φιλότιμες προσπάθειες και αν έγιναν το τελευταίο χρόνο με την συγκλονιστική ανταπόκριση του μεγάλου κόσμου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν φαίνονται αρκετές για να φέρουν την απαιτούμενη ηρεμία και ασφάλεια. Η οικονομική κρίση που μαστίζει το τόπο μας δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τις όποιες προσπάθειες για Οικονομική Εξυγίανση.

Οι επιλογές που έχουμε μπροστά μας είναι δύσκολες και επίπονες. Ναι η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί σε κάθε διοργάνωση μα πάνω από όλα η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι καταδικασμένη να υπάρχει να ζει και να αναπνέει για το μεγάλο της Λαό. Να ζει και να αναπνέει προς τιμή των ιδρυτών του μεγάλου αυτού Σωματείου που κυνηγήθηκαν και πολεμήθηκαν γιατί οραματίστηκαν ένα ΣΠΙΤΙ που θα στηρίζει το αθλητικό πνεύμα μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ σαν το μεγαλύτερο και ενδοξότερο Αθλητικό Σωματείο της Κύπρου πρέπει να επηρεάζει τη κοινωνικοπολιτική ζωή του τόπου και όχι να είναι έρμαιο στις πολιτικές ορέξεις και σκοπιμότητες του οποιουδήποτε. Πρέπει να καταστεί εκκολαπτήριο νέων προοδευτικών ιδεών και πολιτισμού, ακολουθώντας τα πρότυπα και τα όνειρα των ιδρυτών του Σωματείου.

Οι λύσεις που προτείνονται κατά καιρούς, και έντεχνα διοχετεύονται υπό μορφή ψίθυρων στον Πράσινο Λαό, ελλοχεύουν κινδύνους τόσο για την ύπαρξη όσο και για τη προσωπικότητα της ΜΕΓΑΛΗΣ ΙΔΕΑΣ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν, είναι και πρέπει να παραμείνει το μεγαλύτερο ΣΩΜΑΤΕΙΟ της Κύπρου. Καμιά μορφή εταιρείας με επενδυτές, μετοχές και μετοχικά σχήματα δεν μπορεί να ικανοποιήσει τα όνειρα των ιδρυτών αυτής της μεγάλης ΙΔΕΑΣ. Επίσης θεωρώ εγκληματικό και άκρως υποτιμητικό για την Ιστορία μας να συζητείται έστω και υπό μορφή ψίθυρων πιθανή «συγχώνευση» με σωματεία μικρότερων κατηγοριών ή χρεωκοπία και υποβιβασμό σε χαμηλότερη κατηγορία. Αν είναι να πέσουμε σε μικρότερη κατηγορία να πέσουμε με το κεφάλι ψηλά.

Οι ιδρυτές μας όταν έφευγαν από τους απέναντι, δεν έφευγαν για να κάνουν πρωταθλητισμό αλλά για να δημιουργήσουν μια ΙΔΕΑ που θα τους εκφράζει και μέσω της οποίας θα εκφράζονται και οι ίδιοι ελεύθερα μακριά από την όποια προσπάθεια πολιτικοποίησης του αθλητισμού. Οι γερές βάσεις που στήθηκαν πάνω σε ΑΞΙΕΣ και ΙΔΑΝΙΚΑ είναι αυτές που επέτρεψαν στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ να αποκτήσει πλατιά ΛΑΙΚΑ ερείσματα και να θριαμβεύσει στον Αθλητικό στίβο. Οι πρόσκαιρες επιτυχίες, ο πρωταθλητισμός και οι Ευρωπαϊκές πορείες δεν αποτελούν αυτοσκοπό.

Τα πρώτα χρόνια θα είναι δύσκολα. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ. Θα πρέπει να στηριχτούμε σε ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ παίκτες. Στις ακαδημίες και στους νεαρούς που θα δίνουν τη ψυχή τους γιατί φορούν το Τριφύλλι στο στήθος. Θα χρειαστούν θυσίες από όλους και πολύ υπομονή. Θα ζήσουμε δύσκολα Σ/Κ στις κερκίδες. Αλλά μόνο έτσι θα μπουν γερές βάσεις για το μέλλον. Μόνο έτσι θα εκπληρώσουμε το χρέος που οφείλουμε στους ιδρυτές του ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ της Κύπρου.

Με εκτίμηση, 

Νικόλας Βαλανίδης

Υποψήφιος για το Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Σύντομο Βιογραφικό

Νικόλας Βαλανίδης

Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1982. Είναι απόφοιτος της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας. Υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά από το 2001-2003. Σπούδασε Οικονομικά (BSc Economics) στο πανεπιστήμιο του Warwick στην Αγγλία από όπου και αποφοίτησε με άριστα. Στη συνέχεια σπούδασε χρηματοοικονομικά με υποτροφία του Cambridge European Trust στο πανεπιστήμιο του Cambridge όπου και απέκτησε το τίτλο MPhil in Finance. Είναι μέλος του συνδέσμου εγκεκριμένων λογιστών Αγγλίας και Ουαλίας (ICAEW).

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του εργάστηκε για 3 χρόνια στο Λονδίνο στη IBM UK (Special Bids Pricer) καθώς και στην Deloitte LLP (Senior Associate) όπου εξειδικεύτηκε σε θέματα Ενέργειας και Ενεργειακών Υποδομών. Το Μάιο του 2010 επέστρεψε στην Κύπρο, και ανέλαβε καθήκοντα ως Εμπορικός και Οικονομικός Λειτουργός στη Δημόσια Επιχείρηση Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ ΛΤΔ).

Είναι μέλος του Σωματείου Ομόνοια Λευκωσίας από το Μάρτιο του 2007 και έχει τακτοποιημένες όλες τις συνδρομές του από τότε χωρίς οποιοδήποτε διακανονισμό. Εάν εκλεγεί θα έχει ως πρώτιστο στόχο την Οικονομική Εξυγίανση και τη Σωτηρία του Σωματείου. Στις 40 μέρες που απομένουν μέχρι την Γ.Σ. θα κατηγορηθεί για οπορτουνισμό, αντιδραστικότητα και γιατί ψήφισε Λιλλήκα στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών 2013.