Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Τα δικά τους κριτήρια

Τα δικά τους κριτήρια

img_5944


Του Κώστα Καλλή, “Ο Φιλελέυθερος”

Η διοίκηση έδωσε (μαζί με τον κόσμο) τη δική της «μάχη» για τα κριτήρια της ΟΥΕΦΑ.

Ως γνωστόν, ο φάκελος έχει κατατεθεί και εκφράζεται πίστη και αισιοδοξία ότι θα ξεπεραστεί και αυτός ο σκόπελος, παρόλο που στις 8 Νοεμβρίου θα γνωρίζουν με βεβαιότητα ότι έχει επιτευχθεί ο στόχος τους.

Μετά τη διοίκηση και τον κόσμο, που έκαναν το καθήκον τους, η μπάλα μεταφέρεται στην ομάδα, τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές. Καλούνται στο ματς με την ΑΕΚ, την Κυριακή στο ΓΣΠ, να δώσουν τη «μάχη», για να περάσουν τα δικά τους κριτήρια.

Ο αγώνας με την ομάδα της Λάρνακας θα αποτελέσει σημαντικό κριτήριο για τη μετέπειτα πορεία των πρασίνων, που αναζητούν την πρώτη τους νίκη με δυνατό αντίπαλο και την τρίτη στο πρωτάθλημα. Οι επτά βαθμοί σε πέντε παιχνίδια είναι λίγοι, πολύ λίγοι για το εκτόπισμα και τους υψηλούς στόχους που θέτει η Ομόνοια.

Επιβάλλεται, πλέον, να «τρέξει» για να καλύψει το χαμένο έδαφος και να παραμείνει εντός στόχων. Άλλωστε, το περσινό παράδειγμα όπου το «τριφύλλι» έχασε νωρίς το τρένο της διάκρισης αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή.

Η προσπάθεια των διοικούντων με σύμμαχο πάντα τον κόσμο, είναι καθημερινή, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους προς το ποδοσφαιρικό τμήμα, στην πιο δύσκολη οικονομικά εποχή για τον σύλλογο. Αυτό που αναμένουν, ως αντάλλαγμα, από τους ποδοσφαιριστές είναι καλές εμφανίσεις και επιτυχίες.

Όσο νωρίς κι αν είναι, στο παιχνίδι με την ΑΕΚ οι πράσινοι θα χαράξουν τον μέλλον τους. Ενδεχόμενη επιτυχία θα τους… απογειώσει, θα τονωθεί το ηθικό και τη στιγμή που ακολουθεί βατό πρόγραμμα, είναι η ευκαιρία τους να αντεπιτεθούν και να «φωνάξουν» παρόντες στη διεκδίκηση του τίτλου.

Η μπάλα είναι στα πόδια των ποδοσφαιριστών, να επιβεβαιώσουν πως οι δυνατότητές τους είναι πολύ μεγαλύτερες απ’ ό,τι έχουν παρουσιάσει έως τώρα και ότι αξίζουν να αγωνίζονται σε μια μεγάλη ομάδα όπως η Ομόνοια.

Στα συν για την ομάδα του Σαβέφσκι στον προσεχή αγώνα, η παρουσία του κόσμου τους. Θα νιώσουν και πάλι «ζεστό» το ΓΣΠ, δίνοντάς τους ώθηση για την επιτυχία. Προσφέρεται το κυριακάτικο ματς για να χαρίσουν χαμόγελο στους οπαδούς τους, που είναι πιστοί και ενισχύουν την ομάδα με κάθε τρόπο. Είναι, λοιπόν, ικανό ένα παιχνίδι να αλλάξει άρδην τα δεδομένα και να αποτελέσει το έναυσμα για ένα ισχυρό σερί νικών, που τόσο έλειψε και έχει ανάγκη το «τριφύλλι».