Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Τα λόγια, οι πράξεις και το ντεμπούτο του κόσμου

Τα λόγια, οι πράξεις και το ντεμπούτο του κόσμου

img_5048


Του Ανδρέα Βιολάρη / Η Σημερινή

Χθες, ήταν η σειρά του Ζοσέ Μορέιρα να μιλήσει εκ μέρους των ποδοσφαιριστών στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου και να στείλει το δικό του μήνυμα στον κόσμο της Ομόνοιας. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας δεν πρωτοτύπησε. Είπε πάνω-κάτω τα ίδια πράγματα που είπαν και οι συμπαίκτες του, χρησιμοποιώντας διαφορετικά λόγια. Η αλήθεια είναι πως ο Μορέιρα επέλεξε έναν πιο… παραστατικό λόγο για να εκφράσει την αποφασιστικότητα για επίτευξη των φετινών στόχων της ομάδας του, τονίζοντας πως αυτός και οι συμπαίκτες του θα πεθάνουν μέσα στο γήπεδο για να βοηθήσουν την Ομόνοια να κατακτήσει το πρωτάθλημα στο τέλος της σεζόν.
Το ζητούμενο για τους ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» είναι να περάσουν από τα λόγια στην πράξη και να βγάλουν το μεγάλο πάθος, τη δίψα και την αποφασιστικότητά τους στο γήπεδο. Όχι πως από μόνα τους αυτά τα στοιχεία μπορούν να φέρουν τις νίκες, ειδικά σε παιχνίδια όπως το αυριανό όπου αντίπαλος είναι μια ομάδα με τις δυνατότητες και την ποιότητα της ΑΕΚ, μπορούν όμως να αποτελέσουν μια καλή βάση για να φτάσουν στο τρίποντο. Απ’ εκεί και πέρα, θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή στο ανασταλτικό κομμάτι, μιας και η ομάδα της Λάρνακας έδειξε πως είναι εξαιρετικά επικίνδυνη όταν βρίσκει ανοιχτούς χώρους, όπως φυσικά και στην επίθεση, με βασικό ζητούμενο για τους ποδοσφαιριστές του Τόνι Σαβέβσκι να παρουσιαστούν αποτελεσματικοί μπροστά από την αντίπαλη εστία.

Έξτρα κίνητρο ο κόσμος
Άλλο ένα κοινό σημείο αναφοράς στις πρόσφατες δηλώσεις των ποδοσφαιριστών αλλά και των παραγόντων της Ομόνοιας είναι η παρουσία του κόσμου στις εξέδρες του ΓΣΠ, για πρώτη φορά σε φετινό αγώνα πρωταθλήματος. Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά, ανυπομονούν να έρθει η Κυριακή και να παίξουν ξανά μετά από αρκετούς μήνες μπροστά στον κόσμο τους. Σίγουρα η παρουσία των χιλιάδων φίλων της Ομόνοιας στο αυριανό παιχνίδι αποτελεί το πιο δυνατό όπλο για τους «πράσινους» ενόψει του αυριανού ντέρμπι, αλλά και ένα μεγάλο κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές για να κάνουν τα λόγια τους πράξη και να φτάσουν στη νίκη.
Ξέρουν, άλλωστε, πως οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης θα φέρει το «τριφύλλι» στο -8 από την κορυφή και η συνέχεια του πρωταθλήματος θα μετατραπεί σε «Γολγοθά».