Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Για το όπλο και την… απόπειρα δολοφονίας

Για το όπλο και την… απόπειρα δολοφονίας


Ξεκινάμε λέγοντας πως είμαστε ενάντια σε κάθε μορφή βίας. Αυτό το κομμάτι δεν γίνεται για να σχολιάσουμε τη διακοπή του ΑΕΛ-Αποέλ, δεν είμασταν καν στο γήπεδο. Η υποκρισία όμως, μας ενοχλεί αφάνταστα.

Σε δύο αιώνια ντέρμπι φέτος, οπαδοί του Αποέλ από τη Νότια κερκίδα πυροβόλησαν με πιστόλι φωτοβολίδα στην Ανατολική κερκίδα που κάθονται γυναικόπαιδα οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Στη δεύτερη μάλιστα, χτύπησαν ανήλικο στο πόδι. Πέραν από το γεγονός πως λίγο πολύ η όλη ιστορία μας διδάσκει πως η ζωή του εκατομμυριούχου από την Βραζιλιά έχει μεγαλύτερη αξία από τη δική μου, τη δική σου και στη προκειμένη του ανήλικου παιδιού, μας προκαλούν και άλλα.

Μας προκαλεί για παράδειγμα το γεγονός πως διαιτητής στο ένα από τα δυο αιώνια ντέρμπι ήταν ο Μασιάς, ο οποίος προφανώς έκρινε πως νιώθει ασφαλής από το πιστόλι των αποελιστών, χωρίς να ρωτήσει τον υπεύθυνο ασφαλείας του γηπέδου όπως έκανε στη Λεμεσό.

Μας ενοχλεί όμως κυρίως ότι ενώ τώρα γράφεται ευθέως από όλους πως πρόκειται για απόπειρα δολοφονίας (αν έπεσε με πιστόλι), όταν οι οπαδοί του Αποέλ πυροβολούσαν με το πιστόλι, τα ΜΜΕ ήταν ΟΛΑ στο ΜΟΚΟ (ειδικά την πρώτη φορά), ο παρατηρητής ανέφερε πως η φωτοβολίδα ρίχθηκε “όχι με το χέρι” για να μετριαστεί η ποινή της ομάδας του, ο Αριστοτέλης Βρυωνίδης δεν παρέπεμπε την ομάδα του στη δικαστική και οι διάφορες τηλεκατευθυνόμενες εκπομπές, μας έλεγαν πως “δεν είναι πιστόλι, είναι μηχανισμός” λες και μπορούν να αναγνωρίσουν τη διαφορά.

Λοιπόν για άλλη μια φορά ΣΚΑΣΙΛΑ ΜΑΣ που θα καταλήξει το πρωτάθλημα, ξέρουμε πολύ καλά ποιοι είμαστε εμείς και ποιοι το διεκδικούν. Μας πειράζει όμως, που μεταχειρίζονται τον ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ σαν πολίτη δεύτερης διαλογής. Που ξαφνικά έχουν γίνει όλοι ευαίσθητοι και ανακάλυψαν πως έχουμε πρόβλημα βίας.