Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Λόγια σκληρά, μα πέρα για πέρα αληθινά

Λόγια σκληρά, μα πέρα για πέρα αληθινά


Του Αντρέα Βιολάρη, sigmalive.com

Οι αγωνιστικοί στόχοι της Ομόνοιας καθορίζονται από την ίδια την ιστορία του συλλόγου. Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Το «τριφύλλι» είναι καταδικασμένο να πρωταγωνιστεί και να διεκδικεί όλους τους διαθέσιμους τίτλους στις εγχώριες διοργανώσεις. Έχοντας όμως να αντιμετωπίσει τόσο μεγάλα οικονομικά προβλήματα και να διαχειριστεί μια τόσο προβληματική κατάσταση, η διοίκηση είναι υπόχρεη να αναθεωρήσει τους στόχους και να αλλάξει τη σειρά προτεραιότητάς τους.
Με χθεσινές του δηλώσεις στο «Ράδιο Πρώτο», ο αντιπρόεδρος της Ομόνοιας Λάκης Πολυκάρπου είπε ξεκάθαρα και ξάστερα πως πρώτιστος στόχος για τη νέα αγωνιστική περίοδο είναι οικονομική στήριξη του σωματείου, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. «Αν δεν τα καταφέρουμε, δεν θα μπορέσουμε ποτέ αγωνιστικά να είμαστε ανταγωνιστικοί. Μέσα από την προσπάθεια αυτή θα προσπαθήσουμε στην καλύτερη δυνατή διάκριση. Θα παλέψουμε για ό,τι καλύτερο», ήταν η τοποθέτηση του κ. Πολυκάρπου.
Λόγια σκληρά, αλλά πέρα για πέρα αληθινά. Σίγουρα δεν είναι εύκολο για τον κόσμο της Ομόνοιας να χωνέψει πως η ομάδα του θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα χωρίς να έχει για πρώτο και βασικό στόχο την κατάκτηση του τροπαίου. Εδώ που ήρθαν τα πράγματα όμως, η επιλογή αυτή αποτελεί μονόδρομο για τους διοικούντες την ομάδα και το παράδειγμα τον τελευταίων δύο χρόνων είναι εκεί για να το επιβεβαιώσει. Μπορεί διοίκηση και τεχνική ηγεσία να μη βγήκαν και να πουν δημόσια και επίσημα ότι η ομάδα δεν έχει τις δυνατότητες να χτυπήσει τον τίτλο, στην πορεία όμως αποδείχθηκε πως τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα και οι παρενέργειές τους (απλήρωτοι παίκτες, μουρμούρα, απειθαρχία κτλ) σε συνδυασμό με κάποιες κακές επιλογές έφεραν ίσως τη χειρότερη διετία στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου.
Όπως τονίζουν και οι ίδιοι οι διοικούντες την Ομόνοια, το πρωταρχικό που θέλουν είναι να σωθεί η Ομόνοια.
Με όλα τα πιο πάνω, δεν σημαίνουν πως προσπάθεια και επιθυμία των ανθρώπων του «τριφυλλιού» δεν είναι το χτίσιμο ενός ποιοτικού και ανταγωνιστικού συνόλου, το οποίο δεν αποκλείεται υπό κάποιες προϋποθέσεις να βρεθεί σε θέση να πρωταγωνιστήσει και γιατί όχι να διεκδικήσει τίτλους. Αυτό θα είναι και το μεγαλύτερο στοίχημα για τον Καϊάφα και τους συνεργάτες του. Με λίγα χρήματα να χτίσουν μια ομάδα που να είναι καλύτερη από την περυσινή και παράλληλα να είναι διεκδικητική.
– See more at: http://www.sigmalive.com/sports/team/omonoia/130133#sthash.N92wulVJ.dpuf