Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Κινδυνεύει με τιμωρία ο Ποτέ – Bild: “Δεν είχε πρόθεση”

Κινδυνεύει με τιμωρία ο Ποτέ – Bild: “Δεν είχε πρόθεση”


Θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας σε αγώνα που αφορούσε το Γερμανικό πρωτάθλημα τον Απρίλιο, ήταν ο ποδοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Μίκαελ Ποτέ, όπως αποκαλύπτει η Γερμανική Bild.

Ο Αφρικανός είχε κάνει χρήση συγκεκριμένου σπρέι για το άσθμα, φάρμακο που δίνεται μόνο υπό ιατρική παρακολούθηση και μέχρι ενός ορισμένου ορίου. “Δεν είχε πρόθεση και ίσως απο αμέλεια να έκανε χρήση”, τονίζεται.

Πηγή από την Ομοσπονδία της Γερμανίας αναφέρει: “Η Ελεγκτική Επιτροπή διερευνά τα αίτια, προκειμένου να διευκρινιστεί εάν ο ποδοσφαιριστής Μίκαελ Ποτέ έκανε παράβαση”.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η αιτία είναι το συγκεκριμένο σπρέι και η υπερβολική χορήγηση κορτιζόνης στον οργανισμό του ποδοσφαιριστή. Ο παίκτης σε συνενόηση με το ιατρικό τιμ της Γερμανικής ομάδας ακολούθησε τη συγκεκριμένη θεραπεία για το άσθμα και προφανώς έγινε λάθος με τη δοσολογία του φαρμάκου.

Ο Δρ Axel Schlegel, εξηγεί γιατί η κορτιζόνη είναι στη λίστα ντόπινγκ: “Σε μεγαλύτερες ποσότητες, έχει μια αναβολική δράση. Χρησιμοποιείται από κάποιον για να χτίσει μύες”.

Ο Αθλητικός Διευθυντής της Δυναμό Δρέσδης, Ralf Minge, δήλωσε: “Εμείς έχουμε συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις μας για τη διαλεύκανση της υπόθεσης του παίκτη. Περισσότερα δεν μπορούμε να πούμε”.

Σε περίπτωση που η ειδική επιτροπή της Γερμανικής Ομοσπονδίας αποφασίσει πως ο παίκτης σκόπιμα λάμβανε μεγάλη δόση κορτιζόνης, τότε ο Αφρικανός κινδυνεύει να τιμωρηθεί. Όσον αφορά την ποινή, αρχίζει από χρηματικό πρόστιμο έως αποκλεισμό ενός έτους. Από τη στιγμή που αναγνωρίζεται πως δεν είχε πρόθεση λογικά θα πέσει στα μαλακά. Δεν διευκρινίζεται εάν η τιμωρία αφορά μόνο το Γερμανικό πρωτάθλημα.