Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Πλήρωσε άλλο ένα έγκλημα

Πλήρωσε άλλο ένα έγκλημα

iago
Να δούμε ως πότε θα πληρώνουμε αμαρτίες του παρελθόντος

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ – GoalNews

Άλλη μια περίπτωση που φανερώνει το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα της Ομόνοιας, παράλληλα όμως και την αγάπη των ανθρώπων που την στηρίζουν, είναι αυτή του Ιάγο Μποουθόν.


Ως γνωστόν, ο Ισπανός πρώην αμυντικός των πρασίνων δικαιώθηκε σε προσφυγή που έκανε κατά του σωματείου και σε διάστημα 30 ημερών (μέχρι χθες) η Ομόνοια έπρεπε να του καταβάλει ένα ποσό που έφθανε περίπου τις 160.000 ευρώ (€130.000 συν άλλα έξοδα).

Η προσπάθεια που καταβλήθηκε τις τελευταίες μέρες από τους παράγοντες ήταν τεράστια, αλλά στο τέλος καρποφόρησε χάριν σε φίλους του σωματείου και χορηγούς. Σε χρόνο ρεκόρ συγκεντρώθηκε το πιο πάνω ποσό και κυριολεκτικά την υστάτη ο σύλλογος της Λευκωσίας απέφυγε τα χειρότερα.

Καταβλήθηκε το ποσό στον Ισπανό ποδοσφαιριστή και η Ομόνοια απαλλάγηκε από ακόμη ένα βραχνά. Εάν οι πράσινοι δεν κατάφερναν να εξεύρουν μέχρι χθες τις 160.000 ευρώ, οι επιπτώσεις για το σωματείο θα ήταν τραγικές. Αυτόματα θα αφαιρούνταν από την ομάδα τρεις βαθμοί, ενώ οι αρνητικές συνέπειες θα ήταν αλυσιδωτές.

Γίνεται αντιληπτό, πόσο αναγκαίο και σημαντικό ήταν να τακτοποιηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα για την Ομόνοια. Την ίδια ώρα, μέγας χορηγός παραχώρησε στο σωματείο ένα εξίσου μεγάλο ποσό (μέρος της χορηγίας για την τρέχουσα σεζόν), από το οποίο πληρώθηκαν οι ποδοσφαιριστές.

Στο «τριφύλλι», η προσπάθεια που καταβάλλεται καθημερινά για εξεύρεση χρημάτων είναι μεγάλη. Πολλές φορές είναι και ψυχοφθόρα η διαδικασία, αλλά και επιβεβλημένη για να επιβιώσει το σωματείο. Την ερχόμενη εβδομάδα, τελικά, η διοίκηση αναμένεται να παραθέσει συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα καλεί τον κόσμο να βοηθήσει με διάφορους τρόπους το σωματείο.

Η Ομόνοια, όπως αποκάλυψε το «Goal», «καίγεται» για την εξεύρεση 1.500.000 ευρώ, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα προσεχή κριτήρια της ΟΥΕΦΑ και ειδικότερα αυτά του Μαρτίου, που κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικά.