Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Δεν βρέχει…σε φτύνουν

Δεν βρέχει…σε φτύνουν

kop-cfa-koutsokoumnis-athoulis


Του Χρίστου Ζαβού, 24sports.com.cy

Που να κάτσεις να παρακολουθήσεις συνέντευξη τηλεοπτική του Κουτσοκούμνη, μέσα σ’ ένα ιδιαίτερο φιλικό περιβάλλον γι’ αυτόν;  Χίλιες φορές να δεις την ιστορία με το Σκρουτζ, να νιώσεις κιόλας κάτι από Χριστούγεννα. Έτσι και αλλιώς, για τον «βασιλιά» έχουμε χρόνια τώρα, γράψει τόμους από άρθρα.

Τον παρακολουθούμε στενά κάθε φορά που θα προβεί σε δηλώσεις. Ξέρεις τι γίνεται αγαπητέ αναγνώστη; Ξέρεις ποιο είναι το χειρότερο του ελάττωμα;  Δεν εξηγείται διαφορετικά, ο άνθρωπος φαίνεται να είναι αποστασιοποιημένος από την πραγματικότητα.

Δεν γνωρίζει επακριβώς τι συμβαίνει γύρω του. Είναι άλλωστε βασικό χαρακτηριστικό των «βασιλέων»… λίγη ιστορία των παλαιότερων χρόνων να διαβάσεις εύκολα μπορείς να το καταλάβεις.  Κλεισμένοι μέσα στο καβούκι της εξουσίας ή των θησαυρών τους, λίγοι ήταν οι βασιλιάδες στην ιστορία που νοιαζόντουσαν πραγματικά για το λαό τους. Ένα ακόμη βασικό χαρακτηριστικό των βασιλιάδων ήταν οι «αυλικοί» που βρισκόντουσαν γύρω τους. Εκμεταλλευόμενοι την άγνοια της πραγματικότητας του βασιλιά, οι σύμβουλοι, συνεργάτες ή οι αυλικοί του παλατιού χειριζόντουσαν πάντοτε τα θέματα που αφορούσαν το βασίλειο ανάλογα με τα συμφέροντα τους.

Δυστυχώς ο δικός μας «βασιλιάς» δεν είναι βγαλμένος ούτε από κανά παραμύθι, ούτε από κανένα βιβλίο ιστορίας. Είναι πραγματικότητα και προς το παρόν τον τρώμε στην μάπα.

Λοιπόν, κάποιος πρέπει να του εξηγήσει ότι δεν βρέχει αλλά τον φτύνουν.

Κάποιος πρέπει να του πει, ότι κανένας ερευνώντας λειτουργός διορισμένος από την ΚΟΠ δεν είναι ικανός ν’ αλλάξει την εικόνα που έχει το ποδόσφαιρο μας.

Κάποιος πρέπει να του εξηγήσει, ότι η φωτογραφία με τους αστυνομικούς που εισβάλλουν στο παλάτι της ΚΟΠ είναι μαχαιριά στο ίδιο το άθλημα.

Κάποιος πρέπει επίσης να του εξηγήσει ότι η κατάντια του αθλήματος γίνεται υπό την προεδρία του.

Κάποιος πρέπει να του εξηγήσει, ότι ο «μικρός» Παναγή, καταγγέλλει τον ίδιο και το σύστημα που αναπτύχθηκε εντός της δικής του ΚΟΠ και όχι τα χερουβείμ.

Κάποιος να του πει, ότι ο Μάριος Παναγή καταγγέλλει τον αναπληρωτή πρόεδρο της Ομοσπονδίας για το γεγονός ότι είναι ο αρχηγός ενός συστήματος που καθορίζει διαιτητές και κατ’ επέκταση αποτελέσματα.

Κάποιος να του πει, ότι ο «μικρός» που κατά τον Κουτσοκούμνη διαθέτει μπόλικο θάρρος κατονόμασε τον ίδιο ως βιτρίνα του συστήματος.

Κάποιος πρέπει να του εξηγήσει ότι ο κόσμος δεν χρειάζεται κανένα δύσκαμπτο έως και ανίκανο διωκτικό μηχανισμό (βλέπε αστυνομία)  για να καταλάβει τι γίνεται στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Πρέπει κάποιος να του εξηγήσει ότι η συντριπτική πλειοψηφία του φίλαθλου κόσμου έχει ήδη καταδικάσει στη συνείδηση της ότι έχει να κάνει με τον Κουτσοκούμνη και την παρέα του.

Κάποιος να του εξηγήσει ότι το μόνο πράγμα που μπορεί ν’ αλλάξει την κατάσταση είναι η αποχώρηση του και το γκρέμισμα των οχετών που έχουν δημιουργηθεί γύρω από το κυπριακό ποδόσφαιρο.

Κάποιος που να πάρει η ευχή, να του πει ότι κανένας πλέον δεν εμπιστεύεται αυτόν και τον χώρο τον οποίο προεδρεύει τα τελευταία εκατό χρόνια.

Κάποιος ας πει στον Κουτσοκούμνη ότι η φιγούρα του έχει πια ταυτιστεί με τη διαφθορά και την κατάχρηση εξουσίας στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Κάποιος ας του πει, να του εξηγήσει και μια και δύο ότι «κύριε Κουτσοκούμνη, δεν βρέχει… σας φτύνουν».

Υ.Γ  Οι αντιδράσεις των σωματείων μετά τις καταγγελίες του Παναγή, αποδεικνύουν ότι ο Κουτσοκούμνης είναι ο πρόεδρος που τους αξίζει. Τελικά είμαστε το θηρίο που φαίνεται στον καθρέφτη