Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Όσα είπε ο Παναγή (audio)

Όσα είπε ο Παναγή (audio)

panagi


Το όσα είπε ο Μάριος Παναγή. Τα audio είναι από το ραδιόφωνο του Sport-Fm που μετέδιδε ζωντανά τη συνέντευξη τύπου.

Μέρος Α’

Μέρος Β’

Μέρος Γ’

Μέρος Δ’

– Επειδή κάποιοι είχαν κρίνει τον Μάριο Παναγή, να σας πω πως καθυστέρησα να κάνω την δημοσιογραφική λόγω επαγγελματικών λόγων.

– Ντρέπομαι να κάνω μία δουλειά που εξυπηρετεί συμφέροντα

– Δεν έχω υποβάλει καμία παραίτηση όμως γνωρίζω πως όποιος τα έχει βάλει με το σύστημα πάει σπίτι του

– Ήμουν προπονητής στην 1η αγωνιστική και υπήρξε πρόβλημα με την ενδοεπικοινωνία και προέκυψε μεγάλο θέμα. Ο κύριος Ρέιγκβαρτ έδειξε μεγάλη ευαισθησία για το θέμα ενώ γίνονται τόσα λάθη κάθε βδομάδα. Με αφορμή αυτό το περιστατικό συναντήθηκα με τον κο Ρέιγκβαρτ και μου δήλωσε πως πήρε εντολές να με τιμωρήσει και να με στείλει στη β΄κατηγορία. Του είπα πως δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αυτό. Τότε κατάλαβα ότι υπήρχε σχέδιο εξόντωσης μου. Έπρεπε βλέπετε να μπει άλλος στην λίστα που ερχόταν από ασθένεια και άλλος ο οποίος το ’99 είχε συλληφθεί για κατοχή επικίνδυνων αντικειμένων σε στάδιο στην Κύπρο

– Ο Παναγή έκανε σημαντικά λάθη σαν διαιτητής όμως δεν εκτελούσε εντολές. Ο Παναγή έπρεπε να δεκτεί αυτόν τον πόλεμο γιατί ήταν ο αντάρτης, αυτός που στήριξε τον Τράττο το 2012 και το 2014 δεν ακολούθησε καμιά εντολή και να κλείσει το στόμα του. “Μεν μιλάς, εννα σε φάσην”. Εγώ θα μιλώ. Δεν έχω κάτι να κρύψω, αυτοί πρέπει να ντρέπονται.

– Ακόμα και ο Ρέιγκβαρτ μου ανέφερε πολλές φορές ότι νιώθει φοβερό άγχος; Ότι δεν κοιμάται τα βράδια; Να κοιμάται ήσυχος, τη δουλειά του του την κάνουν άλλοι. Τώρα θα κοιμάται.

– Το ξέρεις κύριε Κουτσοκούμνη πως για χρόνια ο Παναγή δεν ορίζεται σε ματς που κρίνουν διαβάθμιση;

– Το γνωρίζεις ότι ο Ρέιγκβαρτ, όπως του είπε ένας από τους πιο στενούς σας συνεργάτες, ήθελε να με βάλει να διευθύνω αγώνα συγκεκριμένης ομάδας που κινδύνευε; Και είπα όχι, και πήγε άλλος που έκανε σοβαρά λάθη και η ομάδα υποβιβάστηκε. Οι φακέλοι παραμένουν κρυμμένοι στο σκοτάδι.

– Ο Παναγή αγαπά τη διαιτησία και λυπάται συναδέλφους που αναγκάστηκαν να μπουν στο χώρο.

– Αν δεν κοπεί ο ομφάλιος λώρος που συνδέει τη διαιτησία με τον Γιώργο Κούμα, τότε δεν θα αλλάξει κάτι.

– Η ανακοίνωση του Άρη σήμερα με κάνει να νιώθω δικαιωμένος για την απόφαση μου να παραθέσω τη διάσκεψη

– Οι βασιλιάδες της ΚΟΠ ξαφνικά μείωσαν τις θέσεις στην Ε.Δ. από 8 σε 7. Φέτος που έφυγαν οι Παναγή και Τράττος αυξήθηκαν από 7 σε 9. Για να βολέψουμε όλους τους καλούς στρατιώτες.

– Διαιτητής απείλησε πρόεδρο για αγωγή. Πρόεδρε το πιο απλό, να του ζητήσεις να δώσει τις συνομιλίες τους, του είπα. Του απάντησε ο διαιτητής, το θέμα έχει λήξει εδώ.

– Ξέρω ότι ήρθατε στη διάσκεψη για να σας περισσότερα γεγονότα στη διαιτησία. Εγώ σας λέω ότι διαθέτω τα στοιχειά και θα τα παρουσιάσω εκεί που πρέπει. Δεν περιμένω ότι θα μου τα ζητήσει η ΚΟΠ αλλά θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει δικαιοσύνη. Καλώ τον Γενικό Εισαγγελέα όπως με καλέσει για κατάθεση προς εξιχνίαση όλων τον στημένων αγώνων στη Κύπρο.
Ο Μάριος Παναγή αγαπά τη διαιτησία. Λυπάται όμως για το κατάντημα της. Λυπάται συναδέλφους οι οποίοι αναγκάστηκαν να μπουν στα διάφορα κυκλώματα για να παραμείνουν στο χώρο. Λυπάται εκείνους που με πρόσχημα προεκλογική συγκέντρωση υποψήφιου βουλευτή στις 25/09/2010 και ώρα 20.30 πήγαν στο γραφείο γνωστού παράγοντα της ΚΟΠ και προφανώς αφού έμαθαν τον τόπο, εξακολουθούν όποτε θέλουν να πηγαίνουν για υπόκλιση . Και όχι μόνο διαιτητές αλλά και παρατηρητές

– Λυπάται και τα χρήματα που σπαταλά η ΚΟΠ  για να φέρνει ξένους αρχιδιαιτητές. Ο Ρέικβαρτ στους πρώτους μήνες της θητείας του προσπάθησε αλλά στη συνέχεια συμβιβάστηκε με τον αρχηγό του συστήματος. Το ίδιο θα κάνει και ο διάδοχος του. Κύριοι αν δεν κοπεί ο ομφάλιος λώρος που συνδέει τη διαιτησία με το Γιώργο Κούμα σωτηρία δεν υπάρχει. Ο κύριος Κούμας είναι εδώ και χρόνια και προφανώς θα είναι όσο θέλει, ο άνθρωπος της ομοσπονδίας για θέματα διαιτησίας. Δικαίωμα του και μπράβο του. Αφού κανένας δεν μπορεί να τον μετακινήσει από εκεί και εγώ λέω ότι για τα σωματεία μας ισχύει το ότι πάθουν είναι από την κκελλέ τους.

– Ρωτώ τους και Αβέρωφ Νεοφύτου, τον κ. Άντρο Κυπριανού, τον κ. Νικόλα Παπαδόπουλο αν γνωρίζουν οτιδήποτε για συνάντηση υψηλόβαθμου παράγοντα της ΚΟΠ. Αυτοί θα ξέρουν καλύτερα αν το ποδόσφαιρο κομματικοποιείται

Απαντήσεις σε Ερωτήσεις

– Θέλω ο Γενικός Εισαγγελέας να με καλέσει να πάω για κατάθεση. Αν δεν με καλέσει θα πάω μόνος μου.

– Το 2012 όταν κατάλαβα τι γινόταν ήμουν αδύνατος. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι

– Αυτή τη στιγμή επιβεβαιώνω πως δεν είχα σχέση με κανένα. Δεν τους απαντούσα τα τηλέφωνα.

– Ότι στοιχεία διαθέτω θα τα καταθέσω στο Γενικό Εισαγγελέα. Αντιλαμβάνεστε ότι κάποιοι με περιμένουν στη γωνιά.

– Για ότι μιλάω υπάρχουν στοιχεία. Υπάρχουν τα πάντα.

– Κανείς δεν μου πήρε το σφυρί. Είμαι διαιτητής. Δεν με όρισε ο Ρέικβαρτ και έθεσα τον εαυτό μου εκτός.

– Φαγώθηκα γιατί έπρεπε να εξυπηρετηθούν κάποια συμφέροντα. Τον Τράττο δεν τον έφαγαν γιατί θέλουν κάποιο να παίζει 50-50 ακόμα

– Προκαλώ οποιονδήποτε παράγοντα αν είχαμε επικοινωνία πριν από παιχνίδι να το πει!

– Δεν είμαι δειλός εγώ, θα μιλήσω. Δεν ξέρω αν θα πούνε όλοι όσα ξέρουν, με όλους όσους μίλησα

– Ελπίζω πως όχι, δεν ξέρω να χρηματίζονταν συνάδελφοι. Ξέρω ότι όλα γίνονταν για συμφέροντα και όχι για τα χρήματα.

– Να μιλήσω για τις επιλεκτικές φάσεις σε σεμινάρια; Όποιους θέλουν προστατεύουν και σε όποιους θέλουν κάνουν συστάσεις. Σφαγιαστικές διαιτησίες πήραν βαθμούς 8.5 από τα 10, αν είναι δυνατόν.

 

Έχει ολοκληρωθεί η συνέντευξη τύπου του Μάριου Παναγή