Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Τα παραδείγματα είναι μπροστά μας…

Τα παραδείγματα είναι μπροστά μας…

pod-aek68


Σε κάποιους δεν θα αρέσουν όσα θα διαβάσουν, άλλοι θα διαφωνήσουν. Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές, αυτή είναι η δική μας. Και λέει πως ο τεχνικός διευθυντής σε ομάδες με τα δικά μας δεδομένα, που είναι αναγκασμένες να κάνουν τον προγραμματισμό τους με λιτότητα και να περιορίσουν το ρίσκο των μεταγραφών τους, είναι επιβεβλημένος. Τα παραδείγματα είναι μπροστά μας και τα βλέπουμε κάθε εβδομάδα.

Πιο τρανό αυτό της ΑΕΚ, αλλά το ίδιο ισχύει και για την Ανόρθωση. Με προϋπολογισμούς χαμηλότερους από τους δικούς μας, κατάφεραν να φτιάξουν συγυρισμένες ομάδες, με παρόν και μέλλον. Ο χρόνος δουλεύει υπέρ τους και λόγω της έλλειψης οποιασδήποτε πίεσης, παίζουν και όμορφο ποδόσφαιρο. Κρατάνε τον κόσμο τους κοντά, του δίνουν το δικαίωμα να ονειρεύεται. Και όλα αυτά χωρίς να ξεφεύγουν, αλλά και χωρίς να έχουν το εκτόπισμα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Θεωρούμε πως η ΟΜΟΝΟΙΑ διαθέτει ένα πολύ καλό τεχνικό τημ, με προοπτική και τρομερή όρεξη για δουλειά και βελτίωση. Το συμβούλιο οφείλει να στηρίξει το τεχνικό τημ, μέσω ενός τεχνικού διευθυντή με συγκεκριμένα καθήκοντα, διασυνδέσεις και κυρίως ικανότητα να συνυπάρξει με τον προπονητή, δουλεύοντας στο παρασκήνιο. Η έλευση του Ρέι Κλαρκ πέρσι έγινε καθυστερημένα και η αλήθεια χωρίς συγκεκριμένο πλάνο, αφού καλά καλά οι αρμοδιότητες του δεν ήταν ξεκάθαρες. Φέτος, σε συνεννόηση πάντα με τον Κώστα Καϊάφα, οι κινήσεις πρέπει να γίνουν πιο έγκαιρα.

Βέβαια, πρέπει να τονιστεί ακόμα κάτι, μιας και φέραμε το παράδειγμα της ΑΕΚ. Είναι και μια ομάδα υγιής, με παίκτες τακτοποιημένους που νιώθουν ασφάλεια. Η εικόνα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα ήταν διαφορετική, αν οι παίκτες μας ήταν το ίδιο άνετοι. Σίγουρα προτεραιότητα πρέπει να είναι το οικονομικό, θεωρούμε όμως πως ειδικά σε ομάδες με προβλήματα όπως η δική μας, είναι ακόμα μεγαλύτερη η ανάγκη να παίρνονται οι αποφάσεις αποκλειστικά από ανθρώπους του ποδοσφαίρου. Κι ας αφαιρεθεί ο μισθός του τεχνικού διευθυντή από το μπάτζετ.