Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Φορτίζει κι έρχεται!

Φορτίζει κι έρχεται!

pod-omo-axna-b90-fyla-skempri


Του Πέτρου Παπαγιώργη, 24sports.com.cy

Τρίτη στη σειρά νίκη στο πρωτάθλημα για την Ομόνοια. Εμφάνιση, που δεν ήταν αυτό που αποκαλείται χάρμα ιδέσθαι.  Ήταν  όμως μια παρουσία  επιβολής, που δεν άφηνε κανένα περιθώριο θετικής σκέψης στον αντίπαλο.

Ο Εθνικός ήταν ήδη από το εναρκτήριο λάκτισμα, ο χαμένος του χθεσινού παιχνιδιού. Γιατί η Ομόνοια φρόντισε να του προσδώσει αυτήν την ιδιότητα. Ακριβώς αυτή η εικόνα της επιβολής παρέπεμψε στο ένδοξο παρελθόν. Που για την ώρα όμως δεν έχει σχέση με το παρόν. Απλώς καταγράφεται ο αναγκαίος παραλληλισμός.

Η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών της ομάδας βρίσκεται στο ύψιστο σημείο από την έναρξη του πρωταθλήματος και μετά. Το ίδιο και η ψυχολογία του κόσμου που διαπιστώνει με άπλετη ικανοποίηση την άνοδο της ομάδας  Η Ομόνοια βρίσκεται πλέον στην 3η θέση της βαθμολογίας μαζί με την ΑΕΚ με συγκομιδή 28 βαθμών. Βρίσκεται εντός στόχου, με τη διαφορά ότι τώρα εμφανίζει δυνατά πειστήρια υλοποίησης του.
Η βελτίωση αυτή αποκτά περισσότερη σημασία γιατί εμφανίζεται σε μια περίοδο που η ομάδα ταλανίζεται από προβλήματα στελέχωσης που δημιούργησαν οι πρόσφατες αποχωρήσεις αρκετών ποδοσφαιριστών (Ακουισταπάτσε, Στεπάνοφ, Σκαραμοτσίνο, Σερζίνιο, Γκριγγκαλασβίλι), με την εμφανιζόμενη, σχεδόν πλήρη, αποψίλωση στον κεντρικό αμυντικό χώρο. Αυτήν τη στιγμή, στο χώρο παρουσιάζονται δυο κατά συνθήκη στόπερ, οι Λομπιανίτζε και Λεάντρο που καταφέρνουν να ανταποκρίνονται πλήρως στα καθήκοντα τους. Λύσεις εκ των έσω με άλλα λόγια. Και κάτι ακόμη. Η Ομόνοια διαθέτει τη δεύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με 15 γκολ στο παθητικό.

Η άνοδος της απόδοσης  συνοδεύεται από ένα άλλο θετικό στοιχείο. Στα τρία τελευταία νικηφόρα παιχνίδια η Ομόνοια σκόραρε οκτώ φορές. Τα τρία γκολ τα πέτυχε ο Ποτέ. Τα λοιπά, ήρθαν από άλλων πόδια. Δυο πέτυχε ο Ασίς και από ένα οι Κιρμ, Ρούμπιο και Σκέμπρι (αυτός άρχισε από  εκεί που τέλειωσε το περασμένο Μάιο). Αυτό το στοιχείο μπορεί να ερμηνευθεί και ως η απαρχή μιας πορείας… απεξάρτησης από τον Ποτέ στο σκοράρισμα. Περιμένουμε μεγαλύτερο δείγμα για ασφαλέστερα συμπεράσματα.

Εμφανίζονται όμως και άλλα θετικά σημάδια. Ο Αντρας Κιρμ έκανε χθες την καλύτερη του μέχρι τώρα εμφάνιση και έδειξε ότι μπήκε για καλά στο πετσί της ομάδας.

Η επιστροφή του Αντρέ Σκέμπρι έδειξε από το πρώτο κιόλας παιχνίδι ότι θα επιφέρει το αναμενόμενο. Δεν πρόλαβε να πατήσει γήπεδο και  βρήκε δίκτυα. Έπεται η ανάλογη συνέχεια.«Θα βρούμε τον τρόπο να συνεργαστούμε». Έτσι δεν τόπε χθες ο Μίκαελ Ποτέ;

Α, είναι και ο Λεάντρο. Ο Βραζιλιάνος στόπερ (για την ώρα) επανεντάσσεται ομαλά. Με τον (αναμενόμενο) ερχομό ενός καλού…κανονικού  στόπερ (άντε κι’αργεί) απελευθερώνεται για να αγωνιστεί στη θέση που ξέρει καλύτερα. Και η ομάδα εμπλουτίζει το ρεπερτόριο της

Νούνο Ασίς είπατε; Αυτός δεν συγκρίνεται με κανένα. Πόσων χρονών είναι;  Η  πολιτική του ταυτότητα, αποτελεί το μόνο πειστήριο της ηλικίας του. Στο γήπεδο έχει ενέργεια εικοσάχρονου. Και άρχισε να σκοράρει κιόλας… Βρήκε δίκτυα με την ΑΕΚ, βρήκε και χθες.
Να την Ομόνοια, που φορτίζει κι΄έρχεται.