Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ο γίγαντας ξυπνάει…

Ο γίγαντας ξυπνάει…

kosmos-omo-axna228


11, 661 εισιτήρια στον αγώνα με τη Μπούντουτσνοστ, 15,050 σ’αυτόν με τη Μέταλουργκ, 20,081 στον ψυχοφθόρο εκείνο αγώνα με τη Δυναμό Μόσχας, 10,015 στο αμέσως επόμενο εντός έδρας ματς με την Ανόρθωση για τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Του Π.Παπαγιώργη – 24sports.com.cy

Θέλετε και το σύνολο; 56,757 εισιτήρια σε τέσσερα μόλις παιχνίδια. Αυτός ήταν απολογισμός της παρουσίας των οπαδών της Ομόνοιας στο γήπεδο στα αρχικά στάδια της σεζόν. Τότε που η ομάδα πραγματοποιούσε εξαιρετικές εμφανίσεις και γέμιζε τον κόσμο με ελπίδα.

Μετά άρχισε η πτωτική τάση. Η φτωχή παρουσία και πορεία έφερε την απογοήτευση στον κόσμο και τον απομάκρυνε από το γήπεδο. Ήλθε και εκείνη η απόφαση των οργανωμένων οπαδών για αποχή από τα εκτός έδρας παιχνίδια, απόφαση διαμαρτυρία για την κάρτα φιλάθλου και το… γλυκό έδεσε.

Χαρακτηριστική εικόνα- επαλήθευση, του πρωτόγνωρου αυτού για την Ομόνοια φαινομένου, ο αγώνας της έβδομης αγωνιστικής με αντίπαλο τη Δόξα στο Μακάρειο, στις 26 Οκτωβρίου 2014, όπου το γήπεδο ήταν σχεδόν άδειο. Ανακοινώθηκαν μόλις 610 εισιτήρια. Είναι πιθανό ο αριθμός αυτός να είναι ο χειρότερος, εδώ και πολλά χρόνια, για το τριφύλλι σε επίσημο αγώνα.

Η πρόσφατη αγωνιστική αναγέννηση της ομάδας, αναγέννησε και την ελπίδα του κόσμου. Οι καλές εμφανίσεις και οι νίκες, άλλαξαν τα πράγματα. Η αλλαγή αυτή έγινε για πρώτη φορά διακριτή, στον αγώνα με τον Εθνικό στο ΓΣΠ, την 16η αγωνιστική. Μέσα σε δριμύ ψύχος, οι Ομονοιάτες έδωσαν για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό μαζικό «παρών» στο γήπεδο. Ανακοινώθηκαν 3870 εισιτήρια, αλλά ήταν φανερό σε όσους ήταν στο γήπεδο, αλλά και σε όσους παρακολούθησαν τον αγώνα από την τηλεόραση, ότι αυτός ο αριθμός δεν ανταποκρινόταν στον πραγματικό αριθμό του κόσμου που πήγε στο γήπεδο. Ο κόσμος, εκείνη τη μέρα στο στάδιο της πρωτεύουσας, αριθμούσε πάνω από εφτά χιλιάδες.

Στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου με αντίπαλο τον Ερμή, το φαινόμενο έγινε ακόμη πιο ευδιάκριτο. Η μια κερκίδα του γηπέδου στο Δασάκι γέμισε, ενώ υπήρχαν και γύρω στους εκατό οργανωμένοι που έμειναν έξω από το γήπεδο, με βάση σχετική απόφαση που είχαν πάρει.

Στον επόμενο αγώνα με τη Δόξα, ο κόσμος θα είναι και πάλι παρών, με τις ενδείξεις να τον θέλουν σε ακόμη πιο μαζική παρουσία. Ο γίγαντας, άρχισε να ξυπνά…