Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Άνετη επικράτηση, άλλοι 3 βαθμοί

Άνετη επικράτηση, άλλοι 3 βαθμοί

pod-doxa36


Σαφώς καλύτερη της Δόξας, η ΟΜΟΝΟΙΑ κέρδισε άνετα το σημερινό παιχνίδι με 4-2. Η ομάδα του Κώστα Καϊάφα επέβαλε το ρυθμό της από το 1 μέχρι το 90 και παρότι δεν φόρτσαρε ιδιαίτερα, πέτυχε 4 γκολ, είχε σωρεία ευκαιριών και πρόσθεσε άλλους 3 πόντους στο σακούλι της. Αν έλειπε η χαλάρωση μετά το τέταρτο γκολ, θα είμαστε πάντως πιο χαρούμενοι.

Α ‘ημίχρονο

Επιθετικά μπήκε στο γήπεδο η ΟΜΟΝΟΙΑ και στο 2′ άγγιξε το γκολ. Ο Ρόντρι βρήκε τον Κιρμ που έψαξε με την πρώτη τον Ποτέ, όμως Λεονάρντο έδιωξε πριν ο άσσος από το Μπενίν ανοίξει το σκορ. Μέχρι το 15′ η ομάδα μας έφτιαξε κι άλλες προϋποθέσεις, η μεγάλη φάση όμως δεν ήρθε. Σε εκείνο το λεπτό ήρθε η μεγάλη ευκαιρία για τη Δόξα μετά από σπόντα. Σε σέντρα η μπάλα κόντραρε και κατευθύνθηκε στο “Γ” της εστίας. Ο Μορέιρα απογειώθηκε και έσωσε την ομάδα μας. Στο 17′ ένα σουτ του Κιρμ αποκρούστηκε εύκολα από το Σιδεράκη. Στο 20′ ο Ράμος έκανε σέντρα από αριστερά, ο Ποτέ έπιασε τη κεφαλιά, η μπάλα όμως πέρασε άουτ. Στο 22′ η ΟΜΟΝΟΙΑ άνοιξε το σκορ. Ράμος και Ρούμπιο συνδυάστηκαν όμορφα, ο Άλεξ έβγαλε υπέροχη μπαλιά και ο Ποτέ με κεφαλιά ψαράκι σκόραρε! Στο 35′ μετά από μπαλιά του Ρόντρι, η μπάλα έφτασε στο μόνο Κιρμ, ο οποίος αιφνιδιάστηκε και δεν κατάφερε να σκοτώσει το παιχνίδι. Ότι δεν έκανε ο Κιρμ, το έκανε πάντως ο κίλερ Μίκαελ Ποτέ. Στο 42′ ο Γιώργος Οικονομίδης του έδωσε υπέροχη κάθετη και ο Ποτέ με υποδειγματική ψυχραιμία έκανε το 2-0. Το 2-0 ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Β’ ημίχρονο

Επιθετικά και στο β’ μέρος η ΟΜΟΝΟΙΑ και πέτυχε μάλιστα ένα υπέροχο γκολ στο 51′.  Ο Λεάντρο έπαιξε κάθετα τον Κιρμ που με την πρώτη βρήκε τον Οικονομίδη. Αυτός έδωσε όμορφη πάσα στο Ράμος που φάτσα με το Σιδεράκη, δεν λάθεψε γράφοντας το 3-0. Τα επόμενα λεπτά είχαν μπόλικη δράση. Στο 59′ ο Λόμπο κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε ο ίδιος μειώνοντας σε 3-1. Η ΟΜΟΝΟΙΑ όμως απάντησε άμεσα και στο επόμενο λεπτό, αύξησε ξανά τη διαφορά. Ο Λεάντρο βρήκε με μπαλιά 30 μέτρων  τον Κιρμ που κράτησε τη μπάλα και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Ράμος. Ο Πορτογάλος με άπιαστη πλάσα, έκανε το 4-1. Από εκείνο το σημείο και μετά ουσιαστικά οι ρυθμοί του ματς έπεσαν. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έκανε βέβαια κάποια σουτ και επελάσεις, ήταν φανερό όμως, πως δεν ήθελε να φορτσάρει άλλο. Στο 80′ πάντως η Δόξα εκμεταλλεύτηκε τη γενική χαλάρωση και σκόραρε με σουτ του Λόμπο, μειώνοντας σε 4-2. Στην αρχή της φάσης, ο σκόρερ κατέβασε τη μπάλα με το χέρι, ο Λεόντιος Τράττος όμως δεν υπέδειξε την παράβαση. Στο 86′ ο Ρουσιάς προσπάθησε να βγάλει μόνο τον Κιρμ, ο Σιδεράκης όμως διάβασε τη φάση και μάζεψε πριν ο Σλοβένος σκοράρει. Δυο λεπτά αργότερα ο μόνος Σκέμπρι έψαξε την πάσα αντί το σουτ και έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

Συμπερασματικά

Είχε κάποια εξαιρετικά διαστήματα η ΟΜΟΝΟΙΑ, που πρέπει πάντως να τονιστεί, έχει κι άλλα περιθώρια βελτίωσης, ενώ χαλάρωσε σε κάποιο σημείο υπερβολικά. Το βέβαιο είναι πως κάθε εβδομάδα που κερδίζει, προσθέτει σε αυτοπεποίθηση και γίνεται καλύτερη. Για την ώρα πάντως κερδίσαμε μόνο 3 βαθμούς, έτσι συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά.