Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Καλύτερη, αλλά ισοπαλία…

Καλύτερη, αλλά ισοπαλία…

pod-derby-apoel-14-3-30


Σε ένα δυνατό παιχνίδι, στο οποίο κάθε ομάδα είχε τα καλά και τα κακά της διαστήματα, ΟΜΟΝΟΙΑ και Αποέλ έμειναν στην ισοπαλία 1-1. Η ομάδα μας προηγήθηκε με το Σκέμπρι και το Αποέλ ισοφάρισε με το Τζιμπούρ. Μπορούσε και πάλι για τη νίκη η ΟΜΟΝΟΙΑ, ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και άδικα ισοφαρίστηκε στο πρώτο ημίχρονο, στο τέλος όμως είχε και το Αποέλ τις φάσεις του.

Α’ ημίχρονο

Στην πρώτη αξιόλογη φάση, η ΟΜΟΝΟΙΑ σκόραρε. Ο Ασσίς έκανε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Σκέμπρι κατέβασε τη μπάλα φανταστικά. Στη συνέχεια ο Μαλτέζος σούταρε στην κλειστή του Χιώτη αιφνιδιάζοντας τον και 1-0! Στο 14′ η ΟΜΟΝΟΙΑ έφτιαξε και τη δεύτερη σπουδαία φάση του αγώνα. Ο Κιρμ έφυγε στον αιφνιδιασμό, έφερε τη μπάλα στο αριστερό του και πλάσαρε, ο Χιώτης όμως έκανε μεγάλη επέμβαση σε κόρνερ. Στο 30′ ο Λεάντρο έκανε μακρινό σουτ, ο Χιώτης όμως απέκρουσε με διπλή προσπάθεια. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ήταν σειρά του Αποέλ να απειλήσει. Ο Τζιμπούρ μέσα από τη περιοχή έκανε σουτ, με το Γιωργαλλίδη να αποκρούει. Στο επόμενο λεπτό μια κεφαλιά του Σκέμπρι, πέρασε άουτ. Στο 37′ στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία του Αποέλ, ήρθε το 1-1. Ο Χαραλαμπίδης έκανε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Τζιμπούρ έπιασε τη κεφαλιά και ισοφάρισε. Μέχρι το τέλος δεν είχαμε κάτι αξιοσημείωτο και το ημίχρονο τελείωσε στην ισοπαλία.

Β’ ημίχρονο

Λίγο πιο επιθετικά μπήκε το Αποέλ στο δεύτερο ημίχρονο. Ένα σουτ του Σέρτζιο στο 51′ κόντραρε και έφυγε λίγο έξω από το δοκάρι του Γιωργαλλίδη. Έπρεπε να περιμένουμε 11 λεπτά για να ξαναδούμε φάση, όταν στο 62′ ο Κιρμ βρήκε τον Ασσίς στη περιοχή, το σουτ του όμως πέρασε ψηλά άουτ. Η φάση αυτή σήμανε ένα ανέβασμα για την ΟΜΟΝΟΙΑ και σε 2 λεπτά έφτιαξε προϋποθέσεις για γκολ. Στο 64′ ο Σκέμπρι έφυγε στη πλάτη της άμυνας, ο Χιώτης όμως τον έκλεισε και τον έβγαλε πλάγια. Ένα λεπτό αργότερα, ένα σουτ του Λεάντρο απέκρουσε ο Ελλαδίτης πορτιέρο. Στο 70′ ο Ασσίς βρήκε τον Λομπιανίτσε στη περιοχή, το σουτ του Γεωργιανού όμως απέκρουσε ο Χιώτης. Στο 77′ το Αποέλ έχασε την πιο σπουδαία του φάση όταν ο Εφραίμ σε τετ α τετ προσπάθησε να κρεμάσει το Γιωργαλλίδη, πασάροντας του ουσιαστικά τη μπάλα. Στο 80′ ο Σκέμπρι έφυγε μόνος με το Χιώτη και ανατράπηκε από τον Αμορίν, είχε όμως υποδειχθεί λανθασμένα σε θέση οφσάιντ από τον επόπτη Σωτηρίου. Δυο λεπτά μετά ο Σέρινταν απείλησε με σουτ, που απέκρουσε σε κόρνερ ο Γιωργαλλίδης. Στο 83′ ο ίδιος παίκτης απείλησε εκ νέου, και πάλι ο Γιωργαλλίδης απέκρουσε σωτήρια. Στο 87′ δυο δυνατά σουτ από Ράμος και Ασσίς κόντραραν στα σώματα. Στο ίδιο λεπτό μια κεφαλιά του Ντε Βιτσέντι πέρασε άουτ. Στο 90+2′ η ΟΜΟΝΟΙΑ έχασε την πιο μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα. Ο Ποτέ έκανε τη σέντρα, ο Σκέμπρι τη κεφαλιά, η μπάλα όμως κτύπησε στο δοκάρι.

Συμπερασματικά

Ήταν ένα ντέρμπι που η μπίλια θα μπορούσε να καταλήξει οπουδήποτε, τελικά σταμάτησε στο “Χ”,. Η ΟΜΟΝΟΙΑ μπήκε καλύτερα στο ματς, δέχθηκε όμως γκολ στη μόνη φάση που απειλήθηκε από το Αποέλ στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη όλα ήταν ανοικτά, εν τέλη οι δυο ομάδες πήραν από 1 βαθμό.