Home TOP NEWS Έτσι βγαίνει Ευρώπη

Έτσι βγαίνει Ευρώπη

OMONOIA-METALURG


Μια από τις συζητήσεις που γίνεται συνεχώς ανάμεσα στους Ομονοιάτες αυτές τις ημέρες είναι τι πρέπει να γίνει για να πάρει η ομάδα ένα από τα τέσσερα διαθέσιμα Ευρωπαϊκά εισιτήρια. Τι πιθανότητες έχει το τριφύλλι, τι αποτελέσματα πρέπει να έρθουν στις δύο αγωνιστικές που απομένει, εάν εξαρτάται από το χέρι της κ.α. Το σίγουρο είναι ότι ο Κώστας Καϊάφας και οι ποδοσφαιριστές του δεν σκέφτονται τίποτα άλλο από τον επόμενο αγώνα και θα τα δώσουν όλα για τη νίκη, όπως και στην τελευταία αγωνιστική.

Το γεγονός και η ισοβαθμία
Μια πραγματικότητα, είναι ότι με δύο νίκες η ΟΜΟΝΟΙΑ, το λιγότερο θα βρίσκεται στην 3η θέση ισοβαθμώντας με τον Απόλλωνα. Σε αυτή την περίπτωση θα εξαρτηθεί τι έγινε στις τέσσερις αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων φέτος σε κανονική διάρκεια και πλέι-οφ. Για να έχουν το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας όμως οι πράσινοι θα πρέπει να επικρατήσουν μέσα στη Λεμεσό με τουλάχιστον τρία γκολ διαφορά. Εάν η ΟΜΟΝΟΙΑ πάρει τη νίκη, όχι όμως με αυτή τη διαφορά τότε θα τερματίσει στην 4η θέση(μιλάμε πάντα σε περίπτωση που δεν έρθει κάποιο αποτέλεσμα στις άλλες αναμετρήσεις που ευνοεί την ομάδα μας βαθμολογικά). Η θέση αυτή θα δίνει εισιτήριο για τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις μόνο σε περίπτωση νίκης του Αποέλ στον τελικό Κυπέλλου επί της ΑΕΛ.

Η επόμενη αγωνιστική 
Στην ΟΜΟΝΟΙΑ βλέπουν παιχνίδι με παιχνίδι και τώρα προέχει αυτό με τον Ερμή, έτσι θα αρχίσουμε με τις συζητήσεις για την επόμενη αγωνιστική. Η νίκη είναι μονόδρομος για το τριφύλλι εάν θέλει να ελπίζει τουλάχιστον για την τετράδα και για χάρη των υπολογισμών θα θεωρήσουμε ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ θα πάρει τους τρεις βαθμούς. Την ίδια αγωνιστική η ΑΕΚ πάει στο ΓΣΠ να αντιμετωπίσει το Αποέλ και ανάλογα με τα αποτελέσματα στους άλλους αγώνες, με νίκη μπορεί να φτάσει μέχρι την κορυφή ή με ήττα να πέσει στην 4η θέση. Εάν πάρει “Χ” θα κρατηθεί στην 3η θέση αφού υπερτερεί επί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην ισοβαθμία. Ο Απόλλωνας έχει στο πρόγραμμα του εκτός έδρας παιχνίδι με την Ανόρθωση, που παίζει το τελευταίο της χαρτί για να διατηρήσει ελπίδες τετράδας. Η Ανόρθωση με ήττα μένει σίγουρα στην 5η θέση μέχρι το τέλος. Από την άλλη εάν ο Απόλλωνας δεν κερδίσει τότε αυτό δίνει στη δική μας ομάδα τη δυνατότητα να τον περάσει στη βαθμολογία με νίκη την τελευταία αγωνιστική ανεξαρτήτως διαφοράς στα γκολ.

Στην τελευταία θα κριθούν όλα
Όλα θα ξεκαθαρίσουν την τελευταία αγωνιστική του Πρωταθλήματος και ποια θέση θα καταλάβει κάθε ομάδα. Πριν από την αγωνιστική αυτή όμως θα προηγηθεί ο τελικός Κυπέλλου και έτσι θα γνωρίζουμε εάν η 4η θέση θα είναι προνομιούχα ή όχι.

Στην 32η αγωνιστική η ΟΜΟΝΟΙΑ αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα στη Λεμεσό, η ΑΕΚ υποδέχεται την Ανόρθωση και ο Ερμής φιλοξενεί το Αποέλ. Μέχρι τότε θα μεσολαβήσει η 31η αγωνιστική και ο τελικός Κυπέλλου και το “τοπίο” θα είναι πιο ξεκάθαρο.

Η βαθμολογία σε 30 αγώνες:
1. Αποέλ 58 Βαθμοί
2. Απόλλωνας 56 Βαθμοί
3. ΑΕΚ 55 Βαθμοί
4. ΟΜΟΝΟΙΑ 53 Βαθμοί
5. Ανόρθωση 49 Βαθμοί
6. Ερμής 40 Βαθμοί