Home TOP NEWS Ανοδική πορεία στη Λιθουανία, άπειρη στην Ευρώπη

Ανοδική πορεία στη Λιθουανία, άπειρη στην Ευρώπη

FK Kruoja Pakruojis


Φαβορί στις διπλές αναμετρήσεις μεταξύ Κρουόγια Πακρουογις και Γιαγκελόνια Μπιαλιστόκ είναι σαφώς η δεύτερη. Η Λιθουανική ομάδα όμως, σίγουρα, θα κυνηγήσει τις πιθανότητες πρόκρισης, όσες κι αν είναι αυτές. Την περσινή περίοδο τερμάτισε στη 2η θέση, παίρνοντας έτσι το Ευρωπαϊκό εισιτήριο. Άπειρη στην Ευρώπη, μετρώντας μόλις μια συμμετοχή και αυτή πριν από δύο αγωνιστικές περιόδους, βγαίνοντας εκτός συνέχειας από τον πρώτο γύρο. Σημαντικό να αναφέρουμε είναι πως το Πρωτάθλημα Λιθουανίας βρίσκεται σε εξέλιξη, με την Κρουόγια προς το παρόν να είναι στην 8η θέση.

Ιστορία
Ιδρύθηκε, μόλις, το 2001. Δεν έχει να επιδείξει πολλά στη σχεδόν 15χρονη πορεία της, με την καλύτερη της σεζόν να είναι η περσινή όταν τερμάτισε στη 2η θέση. Το 2009 έκανε την παρθενική της εμφάνιση στη μεγάλη κατηγορία και έκτοτε αγωνίζεται εκεί. Η πορεία της ναι μεν είναι ανοδική όμως δεν έχει κατακτήσει κάποιο τίτλο μέχρι στιγμής.

Το γήπεδο
Έδρα της είναι το Pakruojis city stadium, χωρητικότητας δύο χιλιάδων θεατών.

Το ρόστερ
Ο Πορτογάλος αμυντικός, δανεικός από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Edelino Lé και ο Aivaras Bagočius από τη Λιθουανία είναι τα… δυνατά ονόματα της ομάδας. Ο επίσης Λιθουανός Ričardas Beniušis είναι ο βασικός επιθετικός της Κρουόγια και σκόρερ των περισσότερων γκολ μεταξύ των συμπαικτών του.

Ο προπονητής
Στο τιμόνι της ομάδας βρίσκεται ο Divaldo Teixeira Alves, ο οποίος διετέλεσε και σκάουτερ στη Μπενφίκα. Πριν αναλάβει τη Λιθουανική ομάδα πέρασε από ομάδες της Ινδονησίας και της Μαλαισίας.

Το σύστημα
Πότε με 4-4-2 και πότε με 4-2-3-1 αγωνίζεται Κρουόγια.