Home TOP NEWS Η ουσία της νομικής νίκης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Η ουσία της νομικής νίκης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ

nomiko-tmima


Για τον πολύ κόσμο (βάζουμε και εμάς σε αυτό το γκρουπ) η νομική νίκη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην υπόθεση παραπομπής του σωματείου για ανακοίνωση του, δεν λέει πολλά. Όπως πληροφορηθήκαμε όμως από νομικούς, είναι ουσιαστική και πολύ σημαντική.

Τι πετύχαμε λοιπόν; Εκείνο που κατάφεραν να αποδείξουν οι νομικοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χρίστος Νεοφύτου και Αντρέας Πασιουρτίδης, είναι πως κάποιες διαδικασίες της ΚΟΠ πάσχουν. Η αθλητική δικαιοσύνη ακολουθούσε λανθασμένη διαδικασία, το εφετείο υπέδειξε κατόπιν της έφεσης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, πώς πρέπει να είναι η σωστή εξέλιξη της υπόθεσης. Το νομικό τμήμα όρθωσε ανάστημα στο δικό του γήπεδο και πέτυχε την αλλαγή. Δεν αποδέχθηκε με την τιμωρία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, μιας και είναι τόσο τυποποιημένες οι διαδικασίες, που παραλείπουν καθιερωμένες βασικές νομικές αρχές.

Προφανώς με την νίκη που πέτυχε το νομικό τμήμα προστατεύεται το σωματείο, αφού πλέον ξέρουμε πως για να τιμωρηθούμε, πρέπει να περάσουμε από ορθές διαδικασίες που περιλαμβάνουν δικλείδες οι οποίες επιτρέπουν να υπερασπιστεί καλύτερα τον εαυτό του. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα τιμωρούμαστε στο μέλλον, αλλά ότι τουλάχιστον θα έχουμε το δικαίωμα να παραθέσουμε τις απόψεις μας και θα είμαστε αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.