Home TOP NEWS Κάμερες με αναγνώριση προσώπου εγκαθιστά το ΓΣΠ

Κάμερες με αναγνώριση προσώπου εγκαθιστά το ΓΣΠ

gsp-kre


Καταστάσεις Big Brother στο στάδιο της πρωτεύουσας με τη νέα χρονιά. Οι αρχές του συλλόγου ΓΣΠ, επενδύουν 1,5 εκατομμύριο ευρώ στην αναβάθμιση του γηπέδου, έτσι ώστε να θεωρείται υπερσύγχρονο και ανάλογο ευρωπαϊκών σταδίων. Από τις αναβαθμίσεις ξεχωρίζει η εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, με κάμερες που έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίζουν πρόσωπα.

Σχετικά με το σύστημα, ο πρόεδρος του ΓΣΠ είπε τα εξής:

«Ο ΓΣΠ εγκαθιστά αυτές τις ημέρες στο στάδιο καινούργιο κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης. Πρόκειται για υπερσύγχρονο σύστημα που αποτελείται από 120 κάμερες υψηλής ευκρίνειας.

Το σύστημα θα είναι συμβατό και με σύστημα ταυτοποίησης προσώπων, σε συνάρτηση με την τράπεζα δεδομένων που θα προκύψει από τη λειτουργία του νόμου κατά της βίας στα γήπεδα. Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι από τη νέα περίοδο θα αρχίσει η κατασκευή πισίνας σε χώρο πίσω από τις αθλητικές εστίες. Αυτό θα βελτιώσει το αθλητικό κέντρο του ΓΣΠ ακόμα περισσότερο και αναμένουμε να αυξήσει σημαντικά τον αριθμό ξένων και Κυπρίων αθλητών που το χρησιμοποιούν ως χώρο προπόνησης και προετοιμασίας».

Προηγουμένως και κατά τη διάρκεια της χρονιάς, το ΓΣΠ εγκατέστησε και σύστημα ελέγχου στις εισόδους, κάτι που οι τακτικοί επισκέπτες του σταδίου σίγουρα θα έχουν προσέξει:

«Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του αυτόματου συστήματος ελέγχου εισόδων, το οποίο κόστισε στον σύλλογο €720.000. Οι 36 είσοδοι που εγκαταστάθηκαν μπορούν σε μία ώρα να εξυπηρετήσουν 22.000 φιλάθλους. Το ίδιο ακριβώς σύστημα λειτουργεί σε μερικά από τα σημαντικότερα στάδια της Ευρώπης.

Προχωρήσαμε στην εγκατάσταση του αυτόματου συστήματος επειδή έπρεπε να ανταποκριθούμε στο αίτημα της UEFA που ζητούσε να προσφέρουν τα γήπεδα τον σύγχρονο αυτόματο online έλεγχο έκδοσης εισιτηρίων και εισόδου, για να μπορούμε να συνεχίσουμε να φιλοξενούμε αγώνες ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ.

Με την αυτόματη καταγραφή των στοιχείων των εισιτηρίων δίνεται η ευκαιρία στις ομάδες να γνωρίζουν στατιστικά στοιχεία των οπαδών τους που έρχονται στο στάδιο, για να μπορούν μέσα από εκείνα τα στοιχεία να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους προς τους οπαδούς τους».

Ελπίζουμε πάντως οι κάμερες να βλέπουν και τους αγκυλωτούς σταυρούς, τους στόχους και τους ναζιστικούς χαιρετισμούς. Οι παρατηρητές για κάποιο λόγο πάντα τα χάνουν.