Home TOP NEWS Αναφερόταν σε λίγους, πλήγωσε πολλούς

Αναφερόταν σε λίγους, πλήγωσε πολλούς

match-EL-omonoia-jagiellonia-c (2)


Η Πολωνία είναι μία χώρα που υπέφερε περισσότερο από όλες από το ναζισμό. Η επιλογή των οργανωμένων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να απαντήσουν στους λίγους ηλίθιους της Γιαγκελόνια εξόργισε μεγαλύτερη μερίδα κόσμου στη χώρα.

Συγκεκριμένα χαρακτηρίζουν ανιστόρητους τους οπαδούς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που λένε σε ένα πληγωμένο από το ναζισμό λαό με εκατομμύρια νεκρούς, πως “οι παππούδες μας σας έτρεξαν πίσω στο Βερολίνο”. Βέβαια η απάντηση ήταν για τους λίγους ναζιστές οπαδούς της Γιαγκελόνια, ωστόσο τα Πολωνικά ΜΜΕ είναι αρκετά ενοχλημένα ενώ μεγάλη συζήτηση γίνεται και στα Social Media.

Η πιο μεγάλη ήταν η αντίδραση του TVN που χαρακτηρίζει σκανδαλώδες το κορέο των οπαδών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, χωρίς να γνωρίζουν την πραγματική ιστορία και τα όσα έγιναν την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Πολωνία.

Εκείνο που πρέπει να καταστεί σαφές, είναι πως δεν επρόκειτο για αγώνα μεταξύ Πολωνίας και Κύπρου, αλλά μεταξύ ΟΜΟΝΟΙΑΣ και Γιαγκελλόνια. Μια ομάδα της οποίας οι οπαδοί έχουν ισχυρή αντιφασιστική δράση και μια στις οποίας τις τάξεις των οργανωμένων οπαδών έχουν εισχωρήσει νεο-Ναζί. Το κορεό, απευθυνόταν αποκλειστικά σε εκείνη την μερίδα οπαδών της Γιαγκελόνια που χαιρετούσε ναζιστικά, που έβγαζε ρατσιστικές κραυγές προς τους Γκουλόν και Φοφανά και που επιτέθηκε στο ξενοδοχείο μας με τον πιο φασιστικό τρόπο. ΟΧΙ στον πολωνικό ΛΑΟ που πέρασε πολλά τόσο από τους Ναζί τους οποίους πολέμησε, όσο και από τους Σοβιετικούς. Ούτε καν στην πλειοψηφία των οπαδών της Γιαγκελλόνια, μόνο στους νεο-Ναζί οπαδούς της απευθυνόταν.