Home TOP NEWS Κάνουμε τα ίδια πράγματα, περιμένουμε άλλα αποτελέσματα

Κάνουμε τα ίδια πράγματα, περιμένουμε άλλα αποτελέσματα

ag3-omonoia-doxa-c (5)


Ο τίτλος μιλάει τόσο για τα αγωνιστικά, όσο και για τα εξωαγωνιστικά. Εδώ και χρόνια, στο ίδιο έργο θεατές. Κάνουμε τα ίδια πράγματα που οδήγησαν στην αποτυχία και περιμένουμε πως κατά κάποιο μαγικό τρόπο, όλα θα πάνε καλά. Δεν θα πάνε, στα ίδια θα καταλήξουμε, αν δεν αντιληφθούμε πως το ποδόσφαιρο προχωρά και μεις μένουμε στάσιμοι.

Μη αγωνιστικά

Είμαστε σε αυτή τη κατάσταση, από το 2003-2004, με μια μικρή παρένθεση την εφορία του 2008-2010 όταν κάποιοι έπεισαν το κόσμο πως “εν δικά του τα ριάλια και ότι θέλει κάμνει”. Μέχρι το 2011 έσκασε και αυτή η φούσκα και επιστρέψαμε στη ρουτίνα. Φωνές για εκσυγχρονισμό και άνοιγμα στα μέλη, η εκάστοτε διοίκηση δεν αφουγκράζεται τις απόψεις αυτές, μοιάζουμε με ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί, στην πρώτη αφορμή ξεσπάει κόντρα και φτου από την αρχή. Από το 2004 και μετά έχουμε πάρει ένα (1) πρωτάθλημα, ο αιώνιος μας που μια ζωή μας έτρεχε από πίσω εδραίωσε κυριαρχία άνευ προηγουμένου κι εμείς δεν αλλάζουμε ΤΙΠΟΤΑ. Ούτε καν τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων, αφού πάνω κάτω τα ίδια είναι, όπως και ο τρόπος σκέψης με αποτέλεσμα οι διαδικασίες να παραμένουν ίδιες. Όλα καλά! Συνεχίζουμε δυναμικά! Καλά κάνουμε να αντιληφθούμε πως το αγωνιστικό, είναι μόνο η σπίθα που ανάβει τη φλόγα…Τα αίτια είναι βαθιά.

Αγωνιστικά

Μια ΑΕΚ Λάρνακας τη ξέρετε; Θα μπορούσαμε να την αναφέρουμε και στην προηγούμενη παράγραφο, αφού κάνει εκστρατεία εγγραφής μελών, όμως τη φυλάξαμε για τούτη. Η ΑΕΚ έχει στην ηγεσία της επιτυχημένους δικηγόρους και επιχειρηματίες. Επειδή όμως όσο καλοί και να είναι στη δουλειά τους, δεν αφορά το ποδόσφαιρο, αυτοί οι δικηγόροι και επιχειρηματίες έχουν δώσει τα κλειδιά του ποδοσφαιρικού τμήματος σε Τσάβι Ρόκα και Κρίστιανσεν. Παρόμοια η επόμενη αντίπαλος μας Ανόρθωση, επένδυσε στον Σταν Φαλκς, ένα άνθρωπο που παρεμπιπτόντως προτάθηκε και στην ΟΜΟΝΟΙΑ και που πριν 7-8 χρόνια έστησε μια σπουδαία Εϊντχόβεν.

Εμείς αντίθετα, για κάποιο λόγο δεν μπορούμε να αντιληφθούμε πως πάσχουμε στο κομμάτι της οργάνωσης του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ξεκινήσαμε πέρσι το καλοκαίρι με σκοπό να αποφύγουμε τα λάθη του 2008-2012 με τις 100 μεταγραφές κάθε καλοκαίρι. Και καταλήξαμε να κάνουμε 15 μεταγραφές πέρσι και 12 φέτος. Μάλιστα οι μισές φετινές έγιναν ώρες πριν την ολοκλήρωση της μεταγραφικής. Ο τεχνικός διευθυντής επιβάλλεται και δεν είναι θέμα του εκάστοτε προπονητή. Είναι θέμα πολιτικής και στρατηγικής που έπρεπε εδώ και χρόνια να είχε χαράξει το σωματείο. Πιστεύουμε πραγματικά πως έχουμε ρόστερ, αλλά και πρωτάθλημα να κατακτούσαμε, δεν θα άλλαζε κάτι στις απόψεις μας. Μπόλικη από τη ποιότητα άλλωστε προστέθηκε την τελευταία στιγμή.

Θα το πούμε ξανά, το αγωνιστικό είναι απλά κάθε φορά η αφορμή για ξέσπασμα. Πάντα θα μας ενοχλεί η ήττα, αν όμως ξέρουμε πως είμαστε σε στέρεες βάσεις και δουλεύουμε σωστά, δεν θα γίνεται πόλεμος όταν έρχεται αυτή. Χρειαζόμαστε τομές και μεγάλες αποφάσεις.