Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Match Report: Απέδειξε πως μπορεί περισσότερα

Match Report: Απέδειξε πως μπορεί περισσότερα

Σε ένα ντέρμπι που πρόσφερε πολλές φάσεις και συγκινήσεις, ΟΜΟΝΟΙΑ και Αποέλ εξήλθαν ισόπαλοι 2-2. Η ομάδα μας απέδειξε πως μπορεί πολλά περισσότερα από όσα έδειξε ως τώρα αφού έφτιαξε σωρεία ευκαιριών, ενώ δικαιούτο και πέναλτι.


Α’ ημίχρονο

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το παιχνίδι για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Μόλις στο 1ο λεπτό ο Σέρινταν έδωσε στο Μαργκάσα που μπήκε στη περιοχή πρόλαβε το Βάτερμαν και άνοιξε το σκορ!

ag10-omonoia-apoel-a (130)

Στο 10′ ο Αλεξάνδρου λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκόλ, έστειλε τη μπάλα όμως λίγο άουτ. Στο 12′ ο Ασσίς έκανε σουτ που πέρασε λίγο άουτ. Στην πρώτη του ευκαιρία το Αποέλ ισοφάρισε. Ο Καβενάγκι υποδέχθηκε τη μπάλα έξω από τη περιοχή, ντρίπλαρε και πλάσαρε στη γωνιά του Παναγή. Η επόμενη φάση ανήκε ξανά στον αιώνιο. Ο Εφραίμ στον αιφνιδιασμό έκανε σουτ, ο Παναγή έδιωξε σε κόρνερ. Στο 23′ ο Μαργκάσα έκανε ωραία ενέργεια και γύρισμα, ο Καρλάο όμως έδιωξε πριν ο Σκέμπρι σπρώξει τη μπάλα στα δίκτυα. Στο 34′ η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν άτυχη. Ο Σκέμπρι έκανε υπέροχο κατέβασμα μετά από σουτ του Σέρινταν και δυνατό σουτ, η μπάλα όμως σταμάτησε στο δοκάρι. 5 λεπτά αργότερα το Αποέλ απάντησε στις μεγάλες ευκαιρίες. Ο Κιρμ έκανε λάθος γύρισμα, ο Καβενάγκι έκλεψε ο Παναγή του έκλεισε τη γωνιά και ο Αργεντινός πλάσαρε άουτ. Στο 43′ ο Χάφεζ έκανε μπαλιά ξυράφι, η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το Κιρμ που ήταν έτοιμος να τη σπρώξει στα δίκτυα. Στο 45+2′ ο Μασιάς κατάπιε πεναλτάρα σε ανατροπή του Σκέμπρι από τον Αστίθ. Ο Αστίθ ήταν τελευταίος και εκτός από το πέναλτι, έπρεπε να αποβληθεί.

ag10-omonoia-apoel-a-Panagi (156)

Β’ ημίχρονο

Με σουτ για το Αποέλ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Ο Καβενάγκι έκανε σουτ, ο Παναγή απέκρουσε με διπλή προσπάθεια. Στο 52′ το παιχνίδι γύρισε. Ο Βινίσιους έδωσε κάθετη στο Βάντερ που με τη σειρά του έβγαλε μόνο με το τέρμα τον Καβενάγκι. Ο Αργεντίνος δεν λάθεψε και έκανε το 1-2. Στο 56′ μια κεφαλιά του Σκέμπρι πέρασε άουτ. Στο 60′ το Αποέλ λίγο έλειψε να πετύχει και 3ο γκολ. Ο Βάντερ έδωσε στο Πιατκόφσκι που έκανε το πλασέ, ο Παναγή όμως έκανε μεγάλη απόκρουση. Στο 71′ ο Ρουσιάς απείλησε με μακρινό σουτ, η μπάλα έφυγε άουτ. Στην επόμενη φάση ο Αστίθ έκανε κεφαλιά άουτ. Η ΟΜΟΝΟΙΑ άργησε αλλά αντέδρασε. Στο 75′ ο Βάτερμαν είπε διπλό στοπ σε τετ α τετ του Ασσίς. Στην επόμενη φάση απέκρουσε νέο τετ α τετ του Σκέμπρι όμως στην επαναφορά ο Ασσίς τσίμπησε τη μπάλα πάνω από το τερματοφύλακα του Αποέλ που τον ανέτρεψε. Ο Μασιάς αυτή τη φορά έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Σέρινταν ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 2-2.

ag10-omonoia-apoel-G (8)

 

Στο 86′ η ΟΜΟΝΟΙΑ έχασε ευκαιρία να φέρει τούμπα το ματς. Ο Ασσίς έδωσε στο Σκέμπρι που κατέβασε και σούταρε, ο Βάτερμαν όμως απέκρουσε εντυπωσιακά. Το Αποέλ απάντησε στις μεγάλες ευκαιρίες στο 90′. Ο Μακρίδης έκανε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Ντε Βιτσέντι το πλασέ μόνος, άουτ. Στο 90+3′ η ΟΜΟΝΟΙΑ έχασε νέα ευκαιρία. Σέντρα του Χάφεζ στο δεύτερο δοκάρι, σουτ του Ράμος, ο Βάτερμαν απέκρουσε σε κόρνερ.

ag10-omonoia-apoel-a (109)

Συμπερασματικά

Η ισοπαλία ποτέ δεν μας αφήνει ικανοποιημένους. Η ΟΜΟΝΟΙΑ άξιζε περισσότερα και ενδεχομένως να τα έπαιρνε αν ο Μασιάς έδινε το πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο και απέβαλλε τον Αστίθ. Όπως και να έχει κρατάμε το ανέβασμα, κρατάμε ότι η ομάδα μπορεί περισσότερα. Τώρα πάμε να διορθώσουμε τα λάθη μας γιατί έχουμε ακόμα αρκετές αδυναμίες, ξεκινώντας από τη βάση του προβλήματος.