Home TOP NEWS Τιμάει τη μνήμη του Κώστα Καουνίδη το σωματείο μας

Τιμάει τη μνήμη του Κώστα Καουνίδη το σωματείο μας

kaounidis


Απεβίωσε ο πρώτος Γενικός Γραμματέας του Σωματείου μας, Κώστας Καουνίδης και η ΟΜΟΝΟΙΑ θα τιμήσει τη μνήμη του:

Η ΟΜΟΝΟΙΑ με θλίψη έχει πληροφορηθεί τον θάνατο του Κώστα Καουνίδη, πρώτου γενικού γραμματέα του Σωματείου μας, στην περίοδο 1949-1958, που επεσυνέβηκε στο Λονδίνο, σε ηλικία 92 ετών.

Ο Κώστας Καουνίδης υπήρξε ιδρυτικό μέλος και πρωτοπόρος παράγοντας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και ταυτόχρονα ένα από τα βασικά στελέχη της ομάδας χόκεϊ του Σωματείου. Ο εκλεκτός αυτός παράγοντας, ανέπτυξε πλούσια δραστηριότητα ως Διοικητικό Στέλεχος και προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στο Σωματείο μας.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν από τους βασικούς συντάκτες της αθλητικής εφημερίδας “Αθλητική” και με την ιδιότητά του αυτή, ανέπτυξε πλούσια δράση και συνέβαλε αποφασιστικά στην ενοποίηση του Κυπριακού Ποδοσφαίρου.

Ο Κώστας Καουνίδης υπήρξε ακούραστος εργάτης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του αθλητισμού. Εργάστηκε με ζήλο, πίστη και αυταπάρνηση, για το μεγαλείο του Σωματείου μας, αλλά και για την πρόοδο του αθλητισμού στον τόπο μας.

Το 1965 μετανάστευσε στην Αγγλία, όπου έζησε μέχρι τον θάνατό του. Στην Αγγλία συνέχισε να προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες ως γενικός γραμματέας, για πολλά χρόνια, της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Λονδίνου, της οποίας υπήρξε ένας από τους ιδρυτές.

Ήταν, επίσης, ένας από τους ιδρυτές της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Αγγλίας. Υπήρξε, παροικιακός παράγοντας και για αρκετά χρόνια προσέφερε τις υπηρεσίες του ως συντάκτης στην εφημερίδα “Παροικιακή”.

Η κηδεία του Κώστα Καουνίδη θα γίνει στην Κύπρο, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, στην ψεσινή Τακτική του Συνεδρία, αποφάσισε όπως:

1. Αποστείλει συλλυπητήριο τηλεγράφημα στην οικογένεια του αείμνηστου, Κώστα Καουνίδη, στο Λονδίνο.

2. Παραστεί σύσσωμο στην κηδεία, εκφωνήσει επικήδειο λόγο και καταθέσει στεφάνι.

3. Τηρηθεί μονόλεπτος σιγή εις μνήμη του, στον πρώτο, μετά την κηδεία του, αγώνα της ομάδας μας στο ΓΣΠ.