Home TOP NEWS Match Report: Δίκαια νίκη στη Λάρνακα

Match Report: Δίκαια νίκη στη Λάρνακα

AG35-aek-omonoia (24)


Καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, η ΟΜΟΝΟΙΑ κέρδισε σε ένα αδιάφορο παιχνίδι την ΑΕΚ με 1-3. Οι δυο τεχνικοί προχώρησαν σε πολλές αλλαγές στην αρχική τους εντεκάδα και ήταν φανερά επηρεασμένες. Η ομάδα μας έφτιαξε περισσότερες ευκαιρίες και σε 3 από αυτές, σκόραρε με τους Ρουσιά, Χριστοφή και Ασσίς.

Α’ ημίχρονο

Με πολλές αλλαγές τόσο η ΟΜΟΝΟΙΑ όσο και η ΑΕΚ σε ένα ματς που έμοιαζε φιλικό. Στον άσσο ήταν ο Μπρανέσκου τετράδα μπροστά του Ράμος, Φλορέσκου, Όρσουλιτς και Χαφές. Αμυντικά χαφ ήταν Φυλακτού και Οικονομίδης, επιτελικός ο Μπεμπέ. Δεξιά ο Χριστοφή, αριστερά ο Κιρμ, φορ ο Ρουσιάς.

Η πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς, ήρθε για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Στο 6′ ο Χριστοφή έκανε ωραία κίνηση από δεξιά, γύρισε στο Κιρμ που από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε. Ο Σαϊτάρ ήταν έτοιμος και απέκρουσε στη δεξιά του γωνιά. H OMONOIA πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και μετά την προειδοποίηση του 6ου λεπτού, κτύπησε. Στο 17′ ο Κιρμ έκανε όμορφη κούρσα από αριστερά, την κατάλληλη στιγμή γύρισε στο Ρουσιά που από κοντά άνοιξε το σκορ.

Το γκολ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν άλλαξε καθόλου την εικόνα του παιχνιδιού, με την ομάδα μας να πατάει καλύτερα. Στο 26′ μάλιστα, λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα γκολ της, με τους πρωταγωνιστές του πρώτου γκολ να αναλαμβάνουν ξανά δράση. Ο Κιρμ από αριστερά γύρισε στον Ρουσιά, ο Ονησίφορος έκανε την πλάσα, ο Σαϊθάρ όμως έκανε την απόκρουση του αγώνα. Η ΑΕΚ πάντως απάντησε τρία λεπτά μετά. Ο Μυτίδης κατέβασε και σούταρε από το ύψος της περιοχής, με το Μπρανέσκου να αποκρούει σε κόρνερ.

Αφού η ΑΕΚ δεν ισοφάρισε στη μοναδική ευκαιρία της, η ΟΜΟΝΟΙΑ πέτυχε δεύτερο γκολ στο 38′. Ο Ράμος άδειασε από δεξιά το Μυτίδη, έκανε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Χριστοφή με κεφαλιά έκανε το 0-2. Αυτό ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Β’ ημίχρονο

Ίδια εικόνα στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, που μας υπενθύμιζε πως το ματς είναι αδιάφορο. Η ΑΕΚ έδειξε περισσότερη διάθεση βέβαια, αλλά πέραν τους κρατήματος της μπάλας δεν είχε κάτι άλλο να δείξει. Η πρώτη ευκαιρία στο ημίχρονο ήρθε στο 53′. Ο Χριστοφή έφυγε στη κόντρα, γύρισε στο Μπεμπέ, με το σουτ του Βραζιλιάνου να κοντράρει στη πλάτη του Νίνου.

Κάπου εκεί, λίγο πριν το 60′ ο Αναστασίου είπε να ζωντανέψει λίγο το ματς. Υπέδειξε λανθασμένα πέναλτι σε τσαρτζάρισμα του Όρσουλιτς με τον Εγγλέζου. Εκτέλεσε ο Άλβες και μείωσε σε 1-2. H ΑΕΚ δέκα λεπτά μετά έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Ο Ρόσα έβγαλε στον αιφνιδιασμό τον Άλβες, ο Μπρανέσκου όμως έκανε σωτήρια έξοδο, πρόλαβε τη μπάλα και αποσόβησε τον κίνδυνο.

Δυο λεπτά μετά ήρθε η αντίδραση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ασσίς και Χριστοφή συνδυάστηκαν όμορφα, ο Χριστοφή έκανε γύρισμα, η μπάλα έφτασε στον Οικονομίδη, η κοντινή πλάσα του όμως κόντραρε και δεν πήρε κατεύθυνση προς το τέρμα. Στο 82′, το διπλό κλείδωσε. Ο Ασσίς έκανε…ζογκλερικά, πέρασε 2 αμυντικούς, πλάσαρε και ο Σαϊθάρ απέκρουσε. Στην επαναφορά από κοντά ο Πορτογάλος σκότωσε το ματς κάνοντας το 1-3.

Συμπερασματικά

Σε τέτοια ματς το ζητούμενο είναι οι παίκτες να διατηρηθούν για να έχουν ρυθμό στα σημαντικά. Αφού το πιο πίσω συνοδεύτηκε και με νίκη, καλώς. Είναι ένα τρίποντο απλά για τα βιβλία της ιστορίας.