Home TOP NEWS Να κριθεί στο γήπεδο και βάση της μπάλας που θα παίξει

Να κριθεί στο γήπεδο και βάση της μπάλας που θα παίξει

eleftheropoulos


Δεν γράφουμε αυτό το κομμάτι για να εξάρουμε τις προπονητικές ικανότητες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου. Άλλωστε δεν γνωρίζουμε τόσα πολλά λόγω τις μικρής του πείρας σε πάγκους, ενώ δεν υπάρχει και λόγος, δεν είναι βέβαιο πως θα είναι ο νέος προπονητής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Αποτελεί κατά τα ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τον επικρατέστερο για τον πάγκο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αλλά πολλές φορές στο παρελθόν τα ελληνικά ΜΜΕ έπεσαν έξω. Γράφουμε με αφορμή κάποιες αντιδράσεις.

ΟΚ, οι εμπειρίες μας με Ελλαδίτες προπονητές/ποδοσφαιριστές δεν ήταν η καλύτερη, κι ας πανηγυρίσαμε το τελευταίο μας πρωτάθλημα με το Τάκη Λεμονή στον πάγκο. Το να είμαστε όμως προκατειλημμένοι πως ο Ελευθερόπουλος, ή ο κάθε Ελλαδίτης προπονητής, έρχεται στην ΟΜΟΝΟΙΑ για να φάει μίζες ή οτιδήποτε άλλο, δεν εξυπηρετεί το σύλλογο, μόνο κακό του κάνει. Τα χαρακτηριστικά του Ελευθερόπουλου, δεν έχουν καμία σχέση με αυτά του Λεμονή. Είναι νεαρός και φιλόδοξος για αυτό ΑΝ έρθει, ας κριθεί στο γήπεδο και όχι βάση εθνικότητας! Αυτά είναι δουλειά άλλων!

Όσον αφορά τώρα τις όποιες ικανότητες του, καταρχάς να πούμε πως η κρίση του κάθε ενός μας είναι υποκειμενική. Δικαιούμαστε όλοι να έχουμε άποψη, δικαιούμαστε και να την εκφράζουμε. Χρωστάμε όμως στην ΟΜΟΝΟΙΑ, να δώσουμε και στον προπονητή της την ευκαιρία να αποδείξει τι αξίζει! Επιπρόσθετα ο Νίκος Νταμπίζας είχε προειδοποιήσει πως ο προπονητής που θα έρθει, πρέπει να ταιριάζει και από πλευράς φιλοσοφίας με το πρότζεκτ που προσπαθεί να εφαρμόσει στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Είπε χαρακτηριστικά:

«Θεωρώ πως ως τεχνικός διευθυντής που σέβεται τη δουλειά του, πρέπει να έχω μια βάση δεδομένων. Στο πίσω μέρος του μυαλού μου υπάρχουν υποψήφιοι στόχοι, και ποτέ δεν περιμένω την τελευταία στιγμή. Έχω κάποια πράγματα στο μυαλό μου και πάντα στο κατάλληλο τάιμιγκ θα κάνουμε τις κατάλληλες ενέργειες. Τίποτα δεν είναι δεδομένο αυτή τη στιγμή, θα ακουστούν πολλά ονόματα και πρέπει ο προπονητής που θα έρθει να είναι πλήρως εναρμονισμένος με το πρότζεκτ του συλλόγου. Αυτό είναι το πιο σημαντικό και δεν αφορά πρόσωπα. Προτεραιότητες υπάρχουν, όμως πρέπει να δούμε τις ιδιαιτερότητες του θέματος. Κάποιες φορές πρέπει να εξετάσεις και τις συνθήκες και το περιβάλλον. Ένας ιδανικός προπονητής, ίσως να μην ταιριάζει στα δεδομένα της Κύπρου. Δεν πρέπει να κολλάμε σε αυτούς που έχουμε εκτίμηση»