Home TOP NEWS Όχι μισές λύσεις, όχι για τα μάτια του κόσμου

Όχι μισές λύσεις, όχι για τα μάτια του κόσμου

kaz-cup-omo-aek-kosmos (523)


Η χθεσινή μεγάλη πτώση του κόμματος της αριστεράς σε ποσοστά, οφείλεται σε ένα αριθμό από λόγους. Ανάμεσα τους και η πορεία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο προσανατολισμού. Δεν μπορούμε να ξέρουμε προφανώς ποιος λόγος επηρέασε περισσότερο και ποιος λιγότερο, εκείνο που μας νοιάζει είναι η ΟΜΟΝΟΙΑ. Και το μήνυμα που ελπίζουμε πως βγήκε όχι μόνο από την χθεσινή Κυριακή, αλλά και από τα όσα φωνάζει σημαντική μερίδα του κόσμου της ομάδας μας εδώ και καιρό, είναι πως μόνο με ΑΛΛΑΓΗ στον τρόπο που δουλεύουμε και λειτουργούμε, θα προχωρήσει αυτή η ομάδα.

Σε λίγες μέρες έχουμε εκλογές. Πρέπει όλοι να τις προσεγγίσουν σαν μια μεγάλη ευκαιρία για διάλογο και πρόοδο. Πρέπει όλοι να αντιληφθούν, πως όσο συνεχίζουμε με τα ίδια μυαλά και χωρίς η ηγεσία να ακούει και τον τελευταίο ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ, θα επικρατούν κόντρες, διχασμός, φουρτούνες, με τελικό θύμα την ίδια την ΟΜΟΝΟΙΑ. Είναι ώρα για πραγματικές αλλαγές. Όχι μισές λύσεις, όχι επικοινωνιακά τεχνάσματα για τα μάτια του κόσμου. Το σωματείο ΠΡΕΠΕΙ να προχωρήσει.

Και οι αλλαγές, δεν τελειώνουν με την εκλογή του νέου συμβουλίου. Χρειάζονται τομές στον τρόπο που δουλεύουμε, χρειάζεται κυρίως να ανοίξουν οι πόρτες σε όλο το ΛΑΟ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που ψάχνει λόγους και κίνητρα να μείνει κοντά. Η εκστρατεία εγγραφής μελών, από όποιο συμβούλιο και αν εκλεγεί, είναι μονόδρομος, αλλιώς δεν αργεί η μέρα που θα συζητάμε ξανά τα ίδια. Δεν υπάρχουν ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ δύο ταχυτήτων και κυρίως, δεν περισσεύει κανείς. Δεν γίνεται να λαμβάνονται αποφάσεις από λίγους, για ένα τόσο μεγάλο σωματείο. Επιβάλλεται να μπουν νέα μυαλά, τόσο στη βάση των μελών, όσο και στο ίδιο το συμβούλιο.

Επιβάλλεται να έρθει η αλλαγή και για να γίνει, πρέπει να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις από όσους ορίζουν τη τύχη του σωματείου. Ξέρουμε μάθατε να λειτουργείτε αλλιώς και κάνετε αυτό που θεωρείτε καλύτερο για το ίδιο το σωματείο. Οι καιροί όμως αλλάζουν, ο κόσμος προχωρά, το ίδιο πρέπει κι εμείς. Σκεφτείτε το γίνεται. Πρέπει να γίνει. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος!