Home TOP NEWS Χριστοφή: «Φέτος είμαι υποχρεωμένος να προσφέρω όσα δεν μπόρεσα πέρσι»

Χριστοφή: «Φέτος είμαι υποχρεωμένος να προσφέρω όσα δεν μπόρεσα πέρσι»

 


Υποχρέωση να προσφέρει στην ομάδα όσα δεν κατάφερε την περσινή περίοδο δηλώνει ο Δημήτρης Χριστοφή, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό της Primetel. Ακόμη, ο ποδοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τονίζει πως η ομάδα θα παλέψει μέχρι το τέλος για τον τίτλο, ενώ εμφανίζεται αισιόδοξος βλέποντας τη δουλειά που γίνεται στο “τριφύλλι”. Πέραν αυτών, ο Τζίμης μίλησε για τη βία στα γήπεδα και το πως καταστρέφει το άθλημα. Αναλυτικά:

Νέα χρονιά και στην ομάδα έγιναν πολλές αλλαγές. Πώς βλέπεις τα πράγματα; «Έχουν γίνει αρκετές αλλαγές στην ομάδα. Δουλεύουμε σε ένα πολύ καλό επίπεδο, υπάρχει οργάνωση και επαγγελματισμός. Είμαι αισιόδοξος πως θα είναι μία καλή χρονιά για την ΟΜΟΝΟΙΑ».

Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί. Τα τελευταία χρόνια, όμως, δεν διεκδικούσε μέχρι το τέλος τον τίτλο. Τι να περιμένουμε τη νέα σεζόν; «Είμαι αισιόδοξος πως θα έχουμε μία ισχυρή ομάδα, που θα διεκδικεί με αξιώσεις τη νίκη σε κάθε παιχνίδι. Θα είμαστε κοντά στην κορυφή και σίγουρα θα δώσουμε τη δική μας μάχη μέχρι τέλους».

tzimis-sin

Από πέρσι επέστρεψες στην ΟΜΟΝΟΙΑ, όμως οι τραυματισμοί δεν σε άφησαν να προσφέρεις αυτά που θα μπορούσες και αυτά που περίμεναν όλοι. «Πέρασα πάρα πολλά, δεν θέλω να ρίχνω ευθύνες σε κανένα, θέλω όλο αυτό το σκηνικό να το αφήσω πίσω μου. Έμαθα να είμαι αισιόδοξος και να βλέπω πάντα μπροστά».

Τι να περιμένουμε φέτος από τον Δημήτρη Χριστοφή; «Δούλεψα πολύ σκληρά όλο αυτό το διάστημα, να είστε σίγουροι ότι με τη βοήθεια του Θεού όσα δεν κατάφερα να προσφέρω την προηγούμενη χρονιά είμαι υποχρεωμένος να τα προσφέρω και να βοηθήσω την ομάδα μου φέτος».

Η βία στα γήπεδα είναι ένα φαινόμενο που δεν έχει εξαλειφθεί. Είδαμε πολλά στο Euro, όπως και στον τελικό κυπέλλου. Πώς νιώθεις όταν βλέπεις αυτές τις εικόνες; «Η βία εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων καταστρέφει όχι μόνο τις ομάδες αλλά τους θεατές και τους ίδιους τους αθλητές, καταστρέφει τον ίδιο τον αθλητισμό και τις αρχές του. Η βία στο ποδόσφαιρο εκδηλώνεται με πολλές μορφές και προκαλείται από πολλά αίτια. Δυστυχώς, στον τελικό κυπέλλου αλλά ακόμη και στο EURO ήμασταν μάρτυρες βίας εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου. Τέτοιες ενέργειες ντροπιάζουν τον αθλητισμό, την κοινωνία μας και ταυτόχρονα τον καθένα από εμάς ξεχωριστά. Η βία είναι ένα πολύπλοκο πρόβλημα που πολύ δύσκολα μπορεί να αντιμετωπιστεί, απαιτείται η συνεργασία μεταξύ κοινωνίας, αθλητικών φορέων και πολιτείας».

Ποιο είναι το μήνυμα σου πάνω σε αυτό; «Σεβασμός στις θεμελιώδεις αρχές του αθλητισμού, στο «ευ αγωνίζεσθαι», στις αρετές του αθλητισμού. Με αυτό τον τρόπο λέμε όχι στη βία».

tzimis-vasiliou

Σημείωση: Συνέντευξη παραχώρησε και ο ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα, Γιώργος Βασιλείου. Οι δηλώσεις των δύο φιλοξενούνται στο τεύχος Αυγούστου 2016 και έγιναν τον Ιούλιο πριν τον αποκλεισμό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ από την Ευρώπη.