Home TOP NEWS Match Report: Δεν σκόραρε, έχασε και τώρα τρέχει

Match Report: Δεν σκόραρε, έχασε και τώρα τρέχει

beitar-omonoia-israel-Sheridan (20)


Την ήττα με 1-0 γνώρισε στην Ιερουσαλήμ από τη Μπεϊτάρ η ΟΜΟΝΟΙΑ και πλέον τρέχει να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα. Η ομάδα μας είχε πιο ξεκάθαρες ευκαιρίες από τον αντίπαλο, αυτό που μετράει όμως είναι πως αυτός πέτυχε το μοναδικό γκολ στον αγώνα και αυτός έχει το προβάδισμα.

Α’ ημίχρονο

Με σχηματισμό 4-4-2 και μόνη αλλαγή τον Κλείτον αντί του Μπαντιμπαγκά η ΟΜΟΝΟΙΑ. Όπως αναμενόταν με τη στήριξη της κερκίδας της η Μπεϊτάρ προσπάθησε να μπει επιθετικά στο γήπεδο. Στο 4′ έκανε και την πρώτη της τελική όταν μετά από κόρνερ ο Κίλα έκανε κεφαλιά άουτ. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ισοζύγισε μετά το πρώτο πεντάλεπτο και στο 9′ απείλησε με σουτ του Κλέιτον που απέκρουσε ο Κλέιμαν.

Καθώς περνούσε ο χρόνος, η ΟΜΟΝΟΙΑ ανέβαινε και στο 13′ έφτιαξε σπουδαία ευκαιρία. Ο Κίλιαν Σέρινταν άδειασε ένα αντίπαλο από δεξιά, έκανε καλή σέντρα και στο πρώτο δοκάρι ο Ντάρμπισαϊαρ με δυνατό σουτ σημάδεψε το δοκάρι. Η επόμενη ευκαιρία ανήκε στους Ισραηλινούς. Ο Βέρεντ ευνοήθηκε από τις κόντρες, μπήκε από δεξιά στο κουτί και έκανε σουτ, το οποίο όμως κόντραρε και πήγε κόρνερ.

Στο 31′ η ΟΜΟΝΟΙΑ σκόραρε, το γκολ όμως ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ. Από κόρνερ του Φλορέσκου, ο Όρσουλιτς πήρε τη πρώτη κεφαλιά και ο Ντάρμπισαϊαρ από κοντά την έσπρωξε στα δίκτυα. Ο Άγγλος ήταν εκτεθειμένος και το γκολ ακυρώθηκε. Η Μπεϊτάρ απάντησε με μεγάλη ευκαιρία. Στο 39′ ο Ατζίλι εκτέλεσε κόρνερ στο πρώτο δοκάρι, ο Κέτιενς έπιασε κεφαλιά και στο δεύτερο δοκάρι ο Κίλα ήταν εκατοστά πίσω από το πρώτο γκολ της βραδιάς αφού δεν έφτασε τη μπάλα.

Β’ ημίχρονο

Με το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου ο Κάρβερ μετατόπισε το Σέρινταν αριστερά βάζοντας τον Κλέιτον πίσω από το Ντάσμπισαϊαρ. Η αλλαγή είχε ως αποτέλεσμα η δεξιά πτέρυγα μας να γίνει πιο συμπαγής και να έρχονται λιγότερες φάσεις. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ανήκε στην ΟΜΟΝΟΙΑ στο 50′. Ο Καρλίτος έκανε ανέβασμα από δεξιά, έκανε καλή σέντρα, ο Αγκάγιεφ μπήκε στη πορεία της μπάλας από πολύ κοντά όμως δεν κατάφερε να τη στείλει στα δίκτυα.

Οι δυο ομάδες έφτιαχναν προϋποθέσεις, έδειχναν όμως να τα χαλούν στη τελική προσπάθεια. Στο 67′ από στατική φάση, ήρθε μεγάλη ευκαιρία για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο Αγκάγιεφ κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο, ο Παντελιάδης ανέλαβε την εκτέλεση, το δοκάρι όμως στάθηκε σύμμαχος του Κλέιμαν για δεύτερη φορά.

Στην πρώτη τους ευκαιρία στον β’ ημίχρονο, οι Ισραηλινοί σκόραραν στο 72′. Ο Μάγκμπο έκανε κούρσα από δεξιά, έβγαλε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο αμαρκάριστος Αμπουχατζίρα στη κίνηση έκανε το 1-0. Το γκολ σάστισε για λίγο την ΟΜΟΝΟΙΑ, που δεν κατάφερε να αντιδράσει άμεσα και ενώ οι Ισραηλινοί έμοιαζαν απειλητικοί στη κόντρα. Στο 82′ η ΟΜΟΝΟΙΑ πάντως απείλησε με σουτ του Κλέιτον, που κατέληξε όμως στην αγκαλιά του Κλέιμαν.

Τα τελευταία λεπτά του ματς ήταν δραματικά γιατί ενώ η ΟΜΟΝΟΙΑ έψαχνε την ισοφάριση, είχε στο μυαλό και ότι δεν πρέπει να δεχθεί δεύτερο γκολ. Στο 86′ ο Σέρινταν μπήκε απειλητικά στη περιοχή από το ύψος του πέναλτι όμως δίστασε να σουτάρει, έψαξε τον Τουρέ και οι εξαιρετικές προϋποθέσεις δεν έφεραν γκολ.

Συμπερασματικά

Η Μπεϊτάρ σε καμία περίπτωση δεν τρομάζει, όμως τρομάζει πρώτον ότι τρέχουμε πλέον να ανατρέψουμε σκορ και δεύτερον τα αμυντικά λάθη. Πλέον πάμε στον επαναληπτικό με δεδομένο το 1-0 του πρώτου ματς. Η πρόκριση εξακολουθεί να είναι διεκδικίσιμη, το πάνω χέρι πλέον έχει η Μπεϊτάρ. Που δεν έδειξε κάτι σούπερ, αλλά εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που βρήκε και μας πλήγωσε.

Τα στιγμιότυπα του αγώνα: