Home TOP NEWS Πρεστίζ, δέλεαρ και χρήμα

Πρεστίζ, δέλεαρ και χρήμα

beitar-omonoia-israel (110)


Αν το αποτέλεσμα στο Ισραήλ ήταν διαφορετικό, έστω και ισοπαλία, κανείς σήμερα δεν θα γκρίνιαζε αλλά θα γινόταν μεγαλύτερη αναφορά στη βελτίωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε σχέση με το προηγούμενο ματς.

Ωστόσο, το 0-1 για την ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ένα αρνητικό αποτέλεσμα και αναπόφευκτα κάνει τη ζωή της πιο δύσκολη ενόψει επαναληπτικού. Καλείται να το ανατρέψει και να πάρει την πρόκριση.

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ, goal.com.cy

Τρία είναι τα βασικά κίνητρα για τον Κάρβερ και τους ποδοσφαιριστές του:

ΠΡΕΣΤΙΖ: Θα είναι πλήγμα ένας πρόωρος αποκλεισμός. Είναι κάτι που θα προκαλέσει εκ νέου μουρμούρα. Κάθε χρόνο γίνεται λόγος για το ευρωπαϊκό όνειρο, να φθάσει η ομάδα όσο το δυνατόν πιο μακριά στην Ευρώπη. Πόσω μάλλον να αποκλειστεί από έναν αντίπαλο που προέρχεται από το γκρουπ των «αδυνάτων» και δεν αποτελεί φόβητρο. Το πρεστίζ σε τέτοιες περιπτώσεις είναι σε περίοπτη θέση.

ΔΕΛΕΑΡ: Η κλήρωση για τον 3ο προκριματικό γύρο φαντάζει ιδανική. Οι υποψήφιοι αντίπαλοι δεν έχουν να επιδείξουν κάτι σπουδαίο. Είναι η ευκαιρία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να φθάσει μέχρι και τα πλέι οφ και εκεί όλα είναι πιθανά. Η κλήρωση στην επόμενη φάση αποτελεί πρόκληση και έναν επιπλέον λόγο για τους παίκτες να τα δώσουν όλα για την ανατροπή. Θα είναι κρίμα να χαθεί μια τέτοια ευκαιρία.

ΧΡΗΜΑ: Είναι γνωστά τα οικονομικά προβλήματα για το σωματείο. Μέσω των ευρωπαϊκών αγώνων ο σύλλογος προσδοκεί σε σημαντικό όφελος, τόσο από τα μπόνους της ΟΥΕΦΑ όσο και από τα εισιτήρια και χορηγούς. Θα αποτελέσει τεράστιο πλήγμα ένας πρόωρος αποκλεισμός. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει τεράστια (οικονομική) ανάγκη από μια καλή ευρωπαϊκή πορεία, ώστε να μην τεθεί νωρίς εκτός προγράμματος όσον αφορά στα οικονομικά της. Λίγο ή πολύ αναμένουν οι διοικούντες ότι τουλάχιστον δυο, ίσως και τρεις αντιπάλους θα τους ξεπεράσει η ομάδα τους.