Home TOP NEWS Σημαντικό το “μηδέν”

Σημαντικό το “μηδέν”

Μετά από 4 παιχνίδια στα οποία δέχθηκε γκολ (3 στην Ευρώπη συν το φιλικό με την ΑΕΖ), η ΟΜΟΝΟΙΑ κατάφερε χθες να διατηρήσει το μηδέν παθητικό. Η Αναγέννηση είχε βέβαια δυο πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ, είναι φυσιολογικό όμως να σου φτιάχνει και ο αντίπαλος κάποιες προϋποθέσεις, ειδικά αν πρόκειται για φιλικό. Είναι σημαντικό που η ομάδα κράτησε το μηδέν παθητικό έστω κι αν είναι αγώνας άνευ βαθμολογικής σημασίας όπως το χθεσινό.


Τι κρατάμε ως “αιτίες” για το μηδέν στην άμυνα. Καταρχάς την ατομική βελτίωση. Οι τρεις παίκτες που έπαιξαν κεντρικοί αμυντικοί Παντελιάδης, Όρσουλιτς και Νασιμέντο δεν έκαναν χθες λάθη, ενώ στα ευρωπαϊκά παιχνίδια έγιναν σοβαρά. Ο Βραζιλιάνος που δέχθηκε εκτενή κριτική μετά τον επαναληπτικό με την Μπεϊτάρ, έδειξε σαφώς ανεβασμένος, όπως και οι άλλοι δύο. Από κει και πέρα, όσο ανεβαίνουν τα επίπεδα , πληθαίνουν και τα τρεξίματα. Και σε επίπεδο πρέσσιγκ η ΟΜΟΝΟΙΑ χθες ήταν βελτιωμένη, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο που ο σχηματισμός ήταν 4-2-3-1 και ο άξονας πιο γεμάτος.

Ασφαλώς το μηδέν στην άμυνα σε ένα φιλικό, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Αποτελεί απλά τη βάση στην οποία πρέπει να αρχίσουμε να κτίζουμε. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει δουλειά να κάνει ακόμα και αρκετά περιθώρια βελτίωσης. Θα πλησιάζει όμως προς το ταβάνι της μέσω των παιχνιδιών, αν δουλεύει σωστά και να προσθέτει σε κάθε ευκαιρία στη δυναμική και την αυτοπεποίθηση της. Συνεχίζουμε, είμαστε δυο εβδομάδες πριν την πρεμιέρα και πρέπει να εμφανιστούμε έτοιμοι.