Home TOP NEWS Διδυμο-κρατία

Διδυμο-κρατία

 


Όσα και αν …καταλογίσει στη φετινή ΟΜΟΝΟΙΑ (και είναι όντως πολλά) ο μέσος φίλαθλος, για ένα πράγμα δεν μπορεί να την κατηγορήσει. Για την επιθετική της γραμμή. Η εμπροσθοφυλακή του «τριφυλλιού» είναι φέτος συνεπέστατη, σκοράροντας κατά συρροή. Δεκαπέντε γκολ σε εφτά ματς, είναι επίδοση εξαιρετική.

Του Πέτρου Παπαγιώργη, 24sports.com.cy

Είναι η πράσινη επίθεση – κανόνι (κατά τον ύμνο του σωματείου) που εξαπολύει επιτυχείς βολές σε κάθε αγωνιστική, γεγονός που καθιστά την ΟΜΟΝΟΙΑ, ως την ομάδα που διαθέτει τη δεύτερη πιο παραγωγική επίθεση στο πρωτάθλημα, την ομάδα που έχει σκοράρει σε όλα τα μέχρι τώρα ματς του πρωταθλήματος αλλά και σε όλα τα Ευρωπαϊκά, πλην αυτού με τη Μπειτάρ στο Ισραήλ .

Το… άπαικτο δίδυμο των Ματ Ντάρμπισαιαρ και Κίλιαν Σιέρινταν έχει σκοράρει τα δέκα από τα δεκαπέντε γκολ της ομάδας, με τον κάθε ένα να έχει σκοράρει από πέντε. Επιπρόσθετα, ο Άγγλος έχει πετύχει δυο γκολ στην Ευρώπη και ο Ιρλανδός ένα.

Οι δυο αυτοί ποδοσφαιριστές με τα γκολ τους έχουν σώσει και από ντροπιαστικές πιθανές ήττες την ΟΜΟΝΟΙΑ, σε ματς που δεν βλεπόταν (Δόξα, Αναγέννηση, Καρμιώτισσα), δίδοντας της βαθμούς.

Έχουν δέσει απόλυτα, (ποιότητας, εμπειρίας ποδοσφαιρικής νοοτροπίας και προσαρμοστικότητας ένεκα), συνεργαζόμενοι άψογα μεταξύ τους (ένα παράδειγμα, κοντά στα άλλα προηγούμενα, το προχθεσινό γκολ – πέναλτι του Σιέρινταν), δύσκολα ανακόπτονται από τους αμυντικούς, καταφέρνουν σχεδόν πάντοτε να είναι σε επίκαιρη (για γκολ) θέση και το κυριότερο σπανίως αφήνουν την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Φανταστείτε να είχαν και την βασική τροφοδότηση. Την βασική, όχι την κατάλληλη. Πάντως από ότι είδαμε και στο προχθεσινό παιχνίδι (βάζουμε και την εικόνα του Βραζιλιάνου στο ματς με τον Απόλλωνα, τη διαδικασία αλλαγής ρότας την άρχισε ο Σίλβα Κλέιτον. Οπότε υποθέτει κανείς ότι το δίδυμο οδεύει προς μετατροπή σε τρίδυμο.