Home TOP NEWS Φλορέσκου: «Είναι τα τρία παιχνίδια-κλειδιά για την ομάδα»

Φλορέσκου: «Είναι τα τρία παιχνίδια-κλειδιά για την ομάδα»

 


Στον Πέτρο Παπαγιώργη για λογαριασμό του 24sports παραχώρησε συνέντευξη ο Γκεόργκε Φλορεσκου, που μίλησε για την παρουσία του στην ΟΜΟΝΟΙΑ και κυρίως τη δουλειά που γίνεται στη φετινή χρονιά. Μέσα σ’ όλα, ο Ρουμάνος ποδοσφαιριστής της ομάδας μας ανέφερε και ένα παράπονο που έχει, για ένα περιστατικό το οποίο τον στεναχώρησε. Όσον αφορά τη δύσκολη συνέχεια και τα ντέρμπι στο πρόγραμμα, ο Τζέο Φλόρες δήλωσε πως οι “πράσινοι” είναι έτοιμοι και ανυπομονούν για τα ματς αυτά.

Η άποψη σου για τη φετινή ΟΜΟΝΟΙΑ:
«Είναι γεγονός ότι δεν κάναμε καλή αρχή στο πρωτάθλημα. Αυτό είναι φυσιολογικό, γιατί φέτος ήλθαν πολλοί νέοι παίκτες στην ομάδα. Όμως στα τελευταία παιχνίδια, έχουμε παρουσιάσει, πιστεύω, πολύ καλή εικόνα. Game2-anagennisi-omonoia-florescu (37)Παίζουμε τώρα ποδόσφαιρο κατοχής, ενώ βελτιωθήκαμε και ανασταλτικά. Δημιουργούμε αρκετές ευκαιρίες, ενώ οι αντίπαλοι δεν δημιουργούν ευκαιρίες. Παράδειγμα το παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα. Το αποτέλεσμα ήταν άδικο για μας. Ήταν το προηγούμενο, ένα διάστημα προσαρμογής, μέχρι να μάθουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου και να βρεθεί η κατάλληλη «φόρμουλα» για να λειτουργήσει η ομάδα. Έχω την άποψη ότι η ομάδα από δω και μπρος θα ανεβαίνει συνεχώς και θα παρουσιάσουμε ακόμη καλύτερο ποδόσφαιρο».

Μήπως έπαιξε ρόλο για τις αρχικές κακές εμφανίσεις το ότι ο προπονητής της ομάδας προτιμά τη διάταξη σε 4-4-2 και σας πήρε χρόνο να το εμπεδώσετε;
«Όχι, δεν είναι θέμα διάταξης. Ο κόουτς δουλεύει σε όλα τα συστήματα. Ήταν όπως είπα θέμα χρόνου για μας».

kyp3-pafos-omonoia-2-Florescu (26)

Έρχονται τρία ντέρμπι που θα δείξουν τις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας:
«Ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα. Είναι τα τρία παιχνίδια-κλειδιά για την ομάδα. Είμαστε από τώρα έτοιμοι για αυτά τα ματς. Είμαστε έτοιμοι από τώρα, με την έννοια ότι τα περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία. Επαναλαμβάνω ότι η ομάδα θα βελτιώνεται συνεχώς».

Ήρθες στην ΟΜΟΝΟΙΑ ως χαφ, αλλά αγωνίζεσαι και ως κεντρικός αμυντικός:
«Ναι δεν έχω κανένα πρόβλημα. Όπου με χρειάζεται η ομάδα αγωνίζομαι. Αρκετά παιχνίδια στην καριέρα μου για παράδειγμα τα έπαιξα ως αριστερός μέσος σε διάταξη 4-3-3. Πιο συγκεκριμένα σε διάταξη 1-2 στο κέντρο. Αλλά σας είπα δεν έχω κανένα πρόβλημα, όπου και να παίξω. Είτε στο κέντρο, είτε στο κέντρο της άμυνας».

Ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι πολύ απαιτητικός. Έχετε έντονη πίεση που κάποιες φορές γίνεται ασφυκτική:
«Αυτό είναι συνηθισμένο φαινόμενο όταν παίζεις σε μεγάλη ομάδα. Είναι ωραίο να αγωνίζεσαι σε μια ομάδα που την ακολουθεί πολύς κόσμος. Κόσμος που είναι μεν απαιτητικός αλλά παράλληλα βοηθά την ομάδα όταν το χρειάζεται. Όμως στενοχωρήθηκα τη μια φορά που αποδοκιμάστηκα από μερίδα κόσμου ατομικά».

Εννοείς στον αγώνα για τον αποχαιρετισμό του Νούνο Ασίς:
«Ναι γιαυτήν την περίπτωση λέω. Κοίτα εκείνο το βράδυ μαζευτήκαμε για να αποχαιρετίσουμε ένα μεγάλο ποδοσφαιριστή, το Νούνο Ασίς και αυτό που έγινε ήταν ας το πω… αταίριαστο με την ατμόσφαιρα της βραδιάς».

Η αφορμή, που ασφαλώς και δεν δικαιολογεί τις όποιες αποδοκιμασίες, δόθηκε από τη χαμένη ευκαιρία στο ματς με τη Μπειτάρ. Η ομάδα δεν έπαιζε καλά, βγήκε εκτός Ευρώπης, όλοι ήταν στενοχωρημένοι, η κατάσταση ήταν κάπως τεταμένη και κάποιοι αποδοκίμασαν:
«Ναι το ξέρω ότι οι αποδοκιμασίες ακούστηκαν γιαυτόν το λόγο. Παραδέχομαι ότι έχασα μια πολύ καλή ευκαιρία. Όμως νομίζω ότι η συνολική μου παρουσία στην ομάδα δεν δικαιολογούσε αυτή την αντίδραση. Απαντώ όμως με τον τρόπο μου. Δίνω όλες μου τις δυνάμεις στο γήπεδο για να κερδίσει η ομάδα μου».

Το συμβόλαιο σου με την ΟΜΟΝΟΙΑ πότε εκπνέει;
«Τον ερχόμενο Μάιο. Δεν έχω μιλήσει με κανέναν στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Περιμένω να δω τι θα γίνει. Θέλω πάντως να πω ότι είμαι ευχαριστημένος από τη ζωή μου στην Κύπρο. Τόσο εγώ, όσο και η οικογένεια μου, (έχει δυο παιδιά, ένα γιο 4 χρόνων και μια κόρη 3 χρόνων), περνάμε πολύ καλά».

geo flores