Home TOP NEWS «Με το πλάνο μας να φέρουμε τις λεπτομέρειες υπέρ μας»

«Με το πλάνο μας να φέρουμε τις λεπτομέρειες υπέρ μας»

 


Για όλα τα θέματα της “πράσινης” επικαιρότητας μίλησε στη συχνότητα του Σούπερ Σπορ ο Ανδρέας Δημητρίου. Ο εκπρόσωπος Τύπου του σωματείου μας αναφέρθηκε κυρίως στο αυριανό ντέρμπι με την ΑΕΛ και τα αγωνιστικά δεδομένα της ομάδας, όμως στις δηλώσεις του έδωσε και έμφαση στους μακροπρόθεσμους στόχους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Επίσης μιλήσε και για την παραίτηση του Χριστόδουλου Κυριακίδη από το Διοικητικό ΣΑυμβούλιο. Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Για το ντέρμπι με την ΑΕΛ: «Είναι ένα παιχνίδι που πάμε με καλή ψυχολογία. Η ΑΕΛ έδειξε να είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και προέρχεται επίσης από σημαντική νίκη. Η δύναμη, το πάθος και η τακτική είναι στοιχεία που θα παίξουν ρόλο στο παιχνίδι. Θα επιδιώξουμε με το πλάνο μας να φέρουμε τις λεπτομέρειες υπέρ μας. Θέλουμε καθαρό μυαλό και να ανταποκριθούμε στις συνθήκες του παιχνιδιού. Η ομάδα πάει με απαιτήσεις στη Λεμεσό».

Για το πως προσεγγίζει η ΟΜΟΝΟΙΑ το παιχνίδι: «Έχουμε το διαχρονικό μας στόχο που είναι να φτιάξουμε ομάδα κορυφής. Ξέρουμε πως χρειάζεται χρόνος για να τα καταφέρουμε, βάση του μακροχρόνιου πλάνου που έχουμε καθορίσει. Το παιχνίδι αυτό θα δώσει αρκετά πράγματα στην ομάδα που θα κερδίσει. Πολύ περισσότερα από τρεις βαθμούς. Για εμάς όμως δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στον τρόπο που σκεφτόμαστε και λειτουργούμε για να υλοποιήσουμε τον στόχο μας».

Για τα συνεχόμενα ντέρμπι: «Τα παιχνίδια αυτά θα μας βοηθήσουν να έχουμε ένα καλύτερο πλασάρισμα στη βαθμολογία και τα επόμενα που έρχονται μας δίνουν την δυνατότητα να βελτιώσουμε τη θέση μας. Θα παίξουν ρόλο στη δυναμική των ομάδων και στη ψυχολογία των φιλάθλων αυτά τα παιχνίδια. Για εμάς όμως η ουσία είναι η ίδια. Να φτιάξουμε την ομάδα που θα εδραιωθεί στην κορυφή. Θέλουμε σταθερότητα στα συναισθήματα και στις αντιδράσεις μας σε κάθε παιχνίδι. Να βλέπουμε το δέντρο και όχι το δάσος».

Για την δουλειά που γίνεται: «Είναι μεγάλη χαρά για εμάς που βλέπουμε την δουλειά που γίνεται να αποδίδει καρπούς. Ο κόσμος χαίρεται για αυτό που βλέπει. Αντιλαμβάνεται πως γίνεται η σωστή δουλειά. Έχουμε περάσει μια περίοδο αμφισβήτησης και δεν θέλουμε να επιστρέψουμε εκεί. Είναι στοίχημα για εμάς στα δύσκολα να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο στόχο. Φαίνεται πως ο τρόπος που δουλεύουμε μπορεί να μας οδηγήσει εκεί που θέλουμε να φτάσουμε».

Για τα συμπεράσματα: «Δεν υπάρχει συνταγή επιτυχίας. Ένας βιβλίο που να δυο δείχνει τι ακριβώς πρέπει να κάνεις. Το εκάστοτε Δ.Σ οφείλει να αφουγκράζεται τον κόσμο, να λειτουργεί με καθαρό μυαλό, να προχωρά σε ανάλυση σε βάθος της ομάδας. Τα ασφαλή συμπεράσματα δεν μπορούν να εξαχθούν σε 2-3 παιχνίδια αλλά θα είναι ένα προϊόν μεγάλου χρονικού διαστήματος. Πρέπει να θυμόμαστε πως οι ανάγκες μιας ομάδας δεν γεννιούνται μετά από μια ήττα και δεν πεθαίνουν μετά από μια επιτυχία».

Για το μπάτζετ: «Η ομάδα κινείται με ένα μπάτζετ ιδιαίτερα χαμηλό, σε σχέση με τις ομάδες που διεκδικούν διακρίσεις. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά. Το γνωρίζουμε και προσπαθούμε να καλύψουμε την διαφορά. Άλλο να έχεις μπάτζετ 12 εκατομμύρια και άλλο 2 εκατομμύρια».

Για το αγωνιστικό: «Όσον αφορά τον Φλορέσκου, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι στη διάθεση του προπονητή μας. Η κατάσταση του σημείωσε βελτίωση και αξιολογείται καθημερινά. Όσο αφορά τον Βύντρα θα τον περιμένουμε μέχρι το τέλος. Αν το ιατρικό επιτελείο σημειώσει πως υπάρχει η πιθανή περίπτωση υποτροπής, δεν θα αγωνιστεί. Πρέπει να πούμε ότι ο Βύντρα προπονείται ατομικά. Έχει το χαρακτηριστικό πως βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και είναι από τους παίκτες που μπορούν με καμία ή και με μια προπόνηση να μπουν στο γήπεδο. Το ζητούμενο είναι να αποκλειστεί πλήρως το ενδεχόμενο να υποστεί υποτροπή».

Για την παρουσία του κόσμου: «Αναμένεται πως θα έχουμε αρκετό κόσμο στο γήπεδο. Είναι μεγάλο το ενδιαφέρον, θα έχουμε μαζική παρουσία. Να υπενθυμίσουμε πως δεν θα ανοίξουν ταμεία την ημέρα του αγώνα. Οι φίλοι μας πρέπει να αγοράσουν το εισιτήριο τους μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι».

Για την παραίτηση του Χριστόδουλου Κυριακίδη: «Για το θέμα του Χριστόδουλου Κυριακίδη, πιστεύω ότι η γραπτή του δήλωση δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρη. Ο κ. Κυριακίδης, για προσωπικούς λόγους, κάτι για το οποίο ενημέρωσε τον πρόεδρο, πήρε την δύσκολη, όπως ο ίδιος χαρακτήρισε, απόφαση για να υποβάλει την παραίτησή του.

Είναι μία πραγματικότητα, την οποία το Διοικητικό Συμβούλιο θα διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ούτως ώστε η διαδοχή του κ. Κυριακίδη να γίνει όσο πιο ομαλά γίνεται. Όπως ο ίδιος δήλωσε και είναι προς τιμήν του, θα φροντίσει ώστε να μην παρουσιαστεί πρόβλημα στο κεφάλαιο οικονομική διαχείριση, κατά την περίοδο της διαδοχής του, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα παραμείνει δίπλα στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

Εμείς θέλουμε να εκφράσουμε τις βαθύτατες ευχαριστίες μας στον κ. Κυριακίδη, ο οποίος υπηρέτησε την ΟΜΟΝΟΙΑ με αφοσίωση, ζήλο και επιτυχία, ιδιαίτερα κατά τις δύσκολες περιόδους της ιστορίας του Συλλόγου. Αυτά τα συμβάντα είναι πιθανό να τύχουν σε Διοικητικό Συμβούλιο οποιουδήποτε οργανισμού. Είναι ανθρώπινα ζητήματα, τα οποία δεν μπορείς να ελέγξεις από πριν, όμως μπορείς να τα αντιμετωπίσεις σωστά όταν συμβούν.

Σύμφωνα με το Καταστατικό του Συλλόγου, εάν προκύψει παραίτηση μέλους του ΔΣ, τότε την θέση του παίρνει ο πρώτος επιλαχόντας. Σε περίπτωση που ο πρώτος επιλαχόντας δεν επιθυμεί να μπει στο ΔΣ, τότε τη θέση θα πάρει ο δεύτερος επιλαχόντας και ούτω καθεξής. Υπάρχουν ικανότατα άτομα στους επιλαχόντες, με υψηλό επίπεδο και μεγάλη διάθεση για να βοηθήσουν την ΟΜΟΝΟΙΑ. Όποιος και να εισέλθει στο Διοικητικό Συμβούλιο, όλα τα μέλη θα τον αγκαλιάσουν και θα φροντίσουν ούτως ώστε να προσαρμοστεί εύκολα και γρήγορα. Το σκηνικό θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες».

Πηγή δηλώσεων: sport-fm.com.cy