Home TOP NEWS Match Report: Χόρεψε στην βροχή

Match Report: Χόρεψε στην βροχή

 


Επιβλητική σε όλο το 90λεπτο, η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν είχε κανένα πρόβλημα να κερδίσει με 5-0 την Αναγέννηση και επέστρεψε στις νίκες. Η ομάδα μας πίεσε τον αντίπαλο από το πρώτο λεπτό, έφτιαξε σωρεία ευκαιριών, εκμεταλλεύτηκε κάποιες από αυτές και τελείωσε το παιχνίδι από το μισάωρο. Το υπόλοιπο του ματς, διαχειρίστηκε με άνεση το υπέρ της σκορ.

Α’ ημίχρονο

Με δυο αλλαγές ξεκίνησε η ΟΜΟΝΟΙΑ σε σύγκριση με το προηγούμενο παιχνίδι. Ο Παναγή ήταν στον άσσο αντί του Χριστοδούλου και ο Παντελιάδης αριστερός μπακ αντί του Σοϊλέδη.

Μέχρι το 4ο λεπτό ο βοηθός Καλησπέρας φρόντισε να εκνευρίσει την κερκίδα δύο φορές. Την μια στο 3ο λεπτό σε σέντρα του Μαργκάσα στο δεύτερο δοκάρι ο Ευθυμίου πρόλαβε τον Σέρινταν πριν αυτός σκοράρει, αλλά ο Καλησπέρας για μυστηριώδη λόγο είδε άουτ. Ένα λεπτό μετά ο Κίλιαν προσπάθησε να ντριπλάρει τον ίδιο παίκτη που βάζοντας το πόδι στη φάση παραχώρησε κόρνερ. Ο Καλησπέρας για ανεξήγητο λόγο, έδωσε ξανά άουτ.

Η δεύτερη μεγάλη ευκαιρία για την ΟΜΟΝΟΙΑ ήρθε στο 9′. Ο Κλέιτον έκανε όμορφη κάθετη πάσα στον Μαργκάσα βγάζοντας τον μόνο, ο Ρενάτο πρόλαβε τον Βιέρα στην έξοδο και πλάσαρε, έστειλε όμως την μπάλα άουτ. Πέντε λεπτά μετά ήρθε και τρίτη ευκαιρία για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο Κωνσταντινίδης πλαγιοκόπησε, γύρισε στον Σέρινταν που μόνος δεν πλάσαρε σωστά και ενώ στο δεύτερο δοκάρι ήταν έτοιμος να σκοράρει ο Ντάρμπισαϊαρ.

Στο 19′ η ΟΜΟΝΟΙΑ απείλησε και από μακριά. Ο Ντάρμπισαϊαρ κατέβασε και έκανε όμορφο μακρινό σουτ, ο Βιέρα έδιωξε σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του ο Ματ έπιασε κεφαλιά που πήγαινε μέσα, ο Χατζηγιαννακού απέκρουσε πάνω στην γραμμή σε κόρνερ.

Τελικά ο γόρδιος δεσμός λύθηκε στο 23′, με μαγική ενέργεια του Κλέιτον και καθοριστικό άγγιγμα από παίκτη της Αναγέννησης. Ο Βραζιλιάνος ντρίπλαρε δυο ποδοσφαιριστές της Αναγέννησης, έκανε γύρισμα προς τους παίκτες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και ο Ευθυμίου πάνω στην γραμμή προ του Σέρινταν έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα κάνοντας το 1-0. Στο επόμενο λεπτό, ο Ντάρμπισαϊαρ έχασε ευκαιρία για το 2-0 αφού το πλασέ του από το ύψος του πέναλτι έφυγε άουτ. Τελικά ήρθε και δεύτερο γκολ, με τον Ματ πρωταγωνιστή, αλλά παίκτη της Αναγέννησης να το πιστώνεται και αυτό. Ο Κλέιτον έκανε νέα υπέροχη ενέργεια και γύρισμα, ο Ντάρμπισαϊαρ μπήκε στη φάση, ακούμπησε τη μπάλα η οποία στην συνέχεια κτύπησε στον Φουρτάδο και κατέληξε στα δίκτυα.

Αφού αυτό το γκολ δεν πιστώθηκε στον Ντάρμπισαϊαρ, ο Άγγλος έψαξε άλλο. Το πέτυχε στο 33′. Ο Κλέιτον τον βρήκε με εξαιρετική κάθετη πάσα και ο Ματ πλάσαρε κάτω από το κορμί του Βιέρα γράφοντας το 3-0.

Β’ ημίχρονο

Με τυπική διαδικασία έμοιαζε το δεύτερο ημίχρονο με το μοναδικό ερώτημα να είναι μέχρι που θα φτάσει το σκορ. Στο 54′ Ο Ντάρμπισαϊαρ μόνος αλλά πλάγια έκανε πλάσα και είδε τον Βιέρα να αποκρούει με το πόδι. Στην εξέλιξη της φάσης ο Παντελιάδης σούταρε δυνατά, άουτ. Στο 56′ ο Μαργκάσα βρήκε τον μόνο Σέρινταν, ο Ιρλανδός όμως έκανε κακό κοντρόλ και δεν μπόρεσε να σκοράρει. Τελικά το 4ο γκολ ήρθε στο 62′ και πάλι με το Ντάρμπισαϊαρ. Μετά από γύρισμα του Μαργκάσα ο Φλορέσκου έκανε το σουτ, ο Βιέρα απέκρουσε ασταθώς και ο Ματ από κοντά σκόραρε κάνοντας το 4-0.

Λίγα λεπτά μετά, συγκεκριμένα στο 68′ ο κορυφαίος του γηπέδου Κλέιτον έφτασε πολύ κοντά σε γκολ, όμως του το στέρησαν πάνω στη γραμμή. Ο Βραζιλιάνος υποδέχθηκε πανέμορφα τη μπάλα, πλάσαρε με σκάψιμο και με κατεύθυνση προς τα δίκτυα και είδε το Φωτίου με υπερένταση να αποκρούει πάνω στη γραμμή. Τελικά το πέτυχε στο 83′ και ήταν ένα από τα πιο όμορφα της χρονιάς! Αφού υποδέχθηκε τη μπάλα από το Μαργκάσα, πέρασε 4 ποδοσφαιριστές συμπεριλαμβανομένου του τερματοφύλακα και πλάσαρε στα κενά δίκτυα κάνοντας το 5-0.

Το 5-0 δεν ήταν το τελικό σκορ αφού η Αναγέννηση μείωσε στην μοναδική της ευκαιρία. Μετά από φάουλ στην καρδιά της άμυνας μας, μόνος ο Φουρτάδο από κοντά με κεφαλιά δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Παναγή κάνοντας το 5-1 στο 86′. Ο σκόρερ φάνηκε να ήταν οφσάιντ, αφού ήταν λίγο πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό μας.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ θα μπορούσε να πετύχαινε και 6ο γκολ, ξανά με τον Κλέιτον. Μετά από συρτή μπαλιά, ο Βραζιλιάνος έκανε πλάσα και ο Βιέρα πολύ μεγάλη απόκρουση. Στην εκπνοή η ΟΜΟΝΟΙΑ ζήτησε πέναλτι όταν μετά από σέντρα του Φιλιώτη ο Φουρτάδο έκανε χέρι. Ο Μασιάς θεώρησε πως ο αμυντικός της Αναγέννησης δεν μεγάλωσε τον όγκο του και δεν το σφύριξε. Τελικό σκορ 5-1.

Συμπερασματικά

Πολύ καλή εμφάνιση, άνετη νίκη. Στην πραγματικότητα η ΟΜΟΝΟΙΑ έμοιαζε σε μεγάλο βαθμό με αυτήν που είδαμε για 65 λεπτά κόντρα στον Ερμή. Χαμηλότερης δυναμικότητας ο αντίπαλος σήμερα, μεγαλύτερη η διάρκεια της ομάδας μας και κανένα περιθώριο στην διαιτησία να μας στερήσει εκ νέου βαθμούς όπως έγινε στο Παπαδόπουλος. Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και πρέπει να συνεχίσει και να κλείσει με νίκη επί της Δόξας την χρονιά.