Home TOP NEWS Match Report: Τα πάντα τελείωσαν στο 17′

Match Report: Τα πάντα τελείωσαν στο 17′

Ντροπιαστική ήττα με 1-4 δέχθηκε η ΟΜΟΝΟΙΑ στο αιώνιο ντέρμπι. Η ομάδα μας μπήκε πολύ δυνατά στο γήπεδο, αλλά εξαφανίστηκε στο 17ο λεπτό όταν το Αποέλ κέρδισε πέναλτι και αποβλήθηκε ο Καρλίτος. Είναι σίγουρα μειονέκτημα να μένεις με 10 παίκτες τόσο νωρίς, όμως η αλήθεια είναι πως η εικόνα μας στο διάστημα 30-45 ήταν λυπηρή.


Α’ ημίχρονο

Με την ΟΜΟΝΟΙΑ να πατάει καλύτερα, ξεκίνησε το παιχνίδι. Στο 7’ μάλιστα ήρθε και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Ο Σοϊλέδης έκανε φανταστική ενέργεια, ντρίπλαρε 3 αμυντικούς, έβγαλε συρτή μπαλιά ξυράφι και στο δεύτερο δοκάρι μόνος ο Χριστοφή πλάσαρε άουτ. Μέχρι το 15 είχαμε άλλες δυο μεγάλες ευκαιρίες, μια για κάθε ομάδα. Πρώτα ο Εφραίμ στο 11’ βρήκε με κάθετη τον Πιέρο, ο Παναγή όμως έκανε εξαιρετική έξοδο και του έκλεψε τη μπάλα. Στην αντεπίθεση, ο Χριστοφή ντρίπλαρε τον Καρλάο, γύρισε προς τον Ντάρμπισαϊαρ, τον πρόλαβε όμως ο Βάτερμαν.

Η φάση που σημάδεψε το Α’ ημίχρονο ήρθε στο 17’. Σε κάθετη μπαλιά προς τον Ντε Καμάργκο, ο Καρλίτος γλίστρησε και τον ανέτρεψε, ενώ ήταν φάτσα με τον Παναγή. Ο διαιτητής υπέδειξε την εσχάτη των ποινών και απέβαλε τον Καρλίτος. Ο κανονισμός το καλοκαίρι άλλαξε και θα μπορούσε ο ρεφ να δώσει κίτρινη. Ήταν όντως τελευταίος παίκτης ο Καρλίτος και η ανατροπή καθαρή. Εκεί που ελέγχεται η φάση είναι στο ότι το κτύπημα δεν είναι βίαιο ούτε χέρι με πρόθεση, ενώ ο κανονισμός λέει πως αν υπάρχει πρόθεση να πάρει μπάλα ο παίκτης, δίνεται κίτρινη. Ο Καρλίτος γλίστρησε, οπότε η ερμηνεία του κανονισμού είναι δύσκολη. Όπως και να έχει, εκτελεστής ο Εφραίμ και παρότι ο Παναγή έπεσε στην σωστή πλευρά, 0-1 για το Αποέλ.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ αναγκαστικά μετά την κόκκινη, πέρασε στον αγώνα τον Βύντρα αντί του Τουρέ και άλλαξε τον σχηματισμό της σε 4-4-1, με τον Χριστοφή να παίρνει θέση δεξιά. Παρότι με δέκα παίκτες, έφτιαξε μεγάλη φάση στο 27’ για να ισοφαρίσει, χάρη στην κλάση του Ντάρμπισαϊαρ. Ο Ματ υποδέχθηκε την μπάλα πλάγια, μπήκε στο κουτί έχοντας τον Αστίθ μπροστά του και έκανε φαλτσαριστό σουτ, αναγκάζοντας τον Βάτερμαν να διώξει σε κόρνερ με υπερένταση. Τελικά όμως, πλήρωσε το γεγονός πως έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Σε ένα αιφνιδιασμό στο 32’, ο Αλωνεύτης μόνος από αριστερά έκανε το γύρισμα και προ κενής εστίας ο Σωτηρίου έκανε το 0-2. Να σημειωθεί πως στην προσπάθεια του να φτάσει τη μπάλα, ο Ντε Καμάργκο κλότσησε στο πρόσωπο τον Παναγή.

Το Αποέλ έφτασε και σε τρίτο γκολ, αφού πρώτα έχασε μεγάλη ευκαιρία. Σε μια μακρινή μπαλιά στον Σωτηρίου, Βύντρα και Παναγή δεν συνεννοήθηκαν σωστά, ο Ελλαδίτης έκανε κεφαλιά προς την κενή εστία και την είδε να σταματάει στο δοκάρι. Τελικά το γκολ για τον αντίπαλο ήρθε ένα λεπτό μετά, όταν ο Μοράις έπαιξε κάθετα στον Σωτηρίου, αυτός σούταρε με την πρώτη και έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα του Παναγή. Την στιγμή που δέχθηκε τη μπάλα, ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ το οποίο λανθασμένα δεν υποδείχθηκε.

Το εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο, τελείωσε με μεγάλη επέμβαση του Παναγή σε κεφαλιά του Ντε Καμάργκο. Τίποτα δεν προμήνυε τέτοια εξέλιξη στο πρώτο 15λεπτο. Από την κόκκινη και μετά όμως η ομάδα μας έσβησε.

Β’ ημίχρονο

Με πέναλτι το οποίο έπνιξε ο διαιτητής, ξεκίνησε το  Β’ ημίχρονο. Ο Αλεξάνδρου στο 50’ ανέτρεψε τον Κωνσταντινίδη στην άκρη της περιοχής και ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι. Οι παίκτες του Αποέλ τον διέταξαν να συμβουλευτεί τον επόπτη και ως δια μαγείας η απόφαση άλλαξε σε φάουλ εκτός περιοχής. Τραγελαφική απόφαση πραγματικά. Στην εκτέλεση πάντως του φάουλ ήρθε το γκολ. Ο Ρενάτο εκτέλεσε φαλτσαριστά, ο Βάτερμαν αιφνιδιάστηκε και έγινε το 1-3.

Το γκολ πάντως δεν άλλαξε την εικόνα του παιχνιδιού. Το Αποέλ συνέχισε να ελέγχει την μπάλα και να είναι πιο απειλητικό. Πέτυχε μάλιστα και 4ο γκολ με το Βινίσιους να αδειάζει στο 68’ τον Όρσουλιτς και να εκτελεί μέσα από την περιοχή τον Παναγή. Από το σημείο αυτό και μετά, οι παίκτες και των δύο ομάδων ουσιαστικά περίμεναν να τελειώσει το παιχνίδι.

Συμπερασματικά

Δεδομένο πρώτο: Τίποτα δεν προμήνυε αυτή την εξέλιξη μέχρι το 15′. Δεδομένο δεύτερο: Ανεξάρτητα από την άποψη που έχει οποιοσδήποτε για την κόκκινη που δέχθηκε η ομάδα, δεν δικαιολογείται η εικόνα που είχαμε, ειδικά στο διάστημα 30-45. Δεδομένο τρίτο: ανεξεταστέα η διαιτησία σε άλλο ένα αιώνιο.