Home TOP NEWS Κωνσταντινίδης: “Αισθάνομαι δικαιωμένος για την επιλογή που έκανα”

Κωνσταντινίδης: “Αισθάνομαι δικαιωμένος για την επιλογή που έκανα”


Ο Ελλαδίτης δεξιός οπισθοφύλακας της Ομόνοιας Δημήτρης Κωνσταντινίδης παραχώρησε στον Super ΣΠΟΡ FM μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Μιλά για τους στόχους της Ομόνοιας, την μάχη του τίτλου, την προσωπική του παρουσία και το μέλλον του, για τον κύριο Νταμπίζα και τον κύριο Κάρβερ.

Δηλώσεις/Ηχητικό: sport-fm.com.cy

«Καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο, όλοι οι φίλοι της Ομόνοιας και να έχουμε υγεία και ευτυχία γιατί μας έχουν λείψει αυτά. Όσον αφορά την ομάδα, είναι μια χρονιά η οποία θα κρίνει πολλά ειδικά ο πρώτος μήνας καθώς φέρνει σημαντικά παιχνίδια. Δουλέψαμε πολύ για αυτό τον μήνα και ευελπιστούμε σε ότι καλύτερο» είπε αρχικά ο Ελλαδίτης δεξιός οπισθοφύλακας.

Τι προσδοκάτε να φέρει η συνέχεια…
«Μιλάμε για μια μεγάλη ομάδα όπως η Ομόνοια και πάντα στόχος είναι η κορυφή. Είμαστε έτοιμοι για να παρουσιάσουμε το καλύτερο πρόσωπο σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Έρχονται δύσκολα παιχνίδια αλλά ξέρουμε τις δυνατότητες μας. Ελπίζουμε να κλείσουμε την χρονιά όσο πιο ψηλά και να διεκδικήσουμε στα πλέι οφ ότι μπορούμε».

Πως βλέπεις το παιχνίδι με τον Εθνικό την Τετάρτη, ενώ ακολουθούν άλλα δυο με την ίδια ομάδα…
«Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια, στο πρώτο γύρο κερδίσαμε δύσκολα τον Εθνικό. Δουλέψαμε για το παιχνίδι, ξέρουμε που πρέπει να χτυπήσουμε και φυσικά στόχος είναι οι τρεις βαθμοί στο πρωτάθλημα και η πρόκριση στο Κύπελλο. Πρέπει να είμαστε σοβαροί για να αντεπεξέλθουμε»

**«Όταν θέλεις να πρωταγωνιστείς στο πρωτάθλημα καλό είναι να κερδίζεις τα ντέρμπι αλλά δεν κερδίζεις τους υπόλοιπους τα πράγματα είναι δύσκολα».

Υπάρχουν πολλές επιθετικές αρετές αλλά αδυναμίες στην άμυνα και δέχεται εύκολα το γκολ η ομάδα…
«Έχω ξαναπεί ότι όσο κάνουμε όλοι μαζί επίθεση τότε αμυνόαμςτε όλοι μαζί. Δεν μπορούμε να αποφεύγουμε τα λάθη, το θέμα είναι τα περιορίσουμε τα λάθη. Το πιο δύσκολο είναι το επιθετικό κομμάτι καθώς το αμυντικό κομμάτι διορθώνεται πιο εύκολα. Μας προβληματίσει που δεχόμαστε γκολ σχεδόν σε κάθε παιχνίδι αλλά θα είμαστε καλύτεροι στα επόμενα παιχνίδια».

Είναι μια μεταβατική περίοδος καθώς θα γίνουν μεταγραφές σε όλες τις ομάδες και πιθανόν να αλλάξουν κάποιες ισορροπίες…
«Με αυτά ασχολούνται οι υπεύθυνοι. Σίγουρα κάποιες ομάδες θα ενισχυθούν. Εμείς οι ποδοσφαιριστές δουλεύουμε καθημερινά ώστε να είμαστε έτοιμοι για τα επόμενα παιχνίδια. Τώρα αν έρθει κάποιος μακάρι να βοηθήσει για να γίνει καλύτερη η ομάδα».

Πως βλέπεις την μάχη για την κατάκτηση του τίτλου;
«Η ΑΕΚ, το Αποέλ και η ΑΕΛ που είναι πιο ψηλά από εμάς και τον Απόλλωνα είναι δυνατές και θα διεκδικήσουν τον τίτλο. Η ΑΕΛ είναι πιο αθλητική, έχει καλούς ποδοσφαιριστές που ξέρουν τι ζητά ο προπονητής. Είναι μια από τις βασικές διεκδικήτριες αλλά έχουμε έναν ολόκληρο γύρο. Έχουμε πολλά παιχνίδια και τα πλέι οφ θα κρίνουν πολλά και εμείς πρέπει να είμαστε βελτιωμένοι για να μπούμε στα πλέι οφ με την καλύτερη δυνατή συγκομιδή».


Για την προσωπική σου παρουσία…

«Ξεκίνησα δύσκολα για μένα το 2016 με ένα σοβαρό τραυματισμό. Αργότερα όταν έμαθα για το ενδιαφέρον της Ομόνοια ήθελα να έρθω γιατί είναι μεγάλη ομάδα και αισθάνομαι δικαιωμένος. Έπαιξα σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια και είμαι χαρούμενος που ανήκω στην Ομόνοια».

Φάνηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι χάρηκες πολύ το γκολ του Κατελάρη με την Δόξα το οποίο ήρθε από δική σου ασιστ…
«Κάθε γκολ της ομάδας το χαίρομαι πόσο μάλλον όταν έρχεται μια νίκη μετά από ανατροπή. Όλοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και είμαι χαρούμενος γιατί είναι σημαντικό να κλείνει η χρονιά με μια νίκη».

Δείχνεις να ανεβαίνεις παιχνίδι με παιχνίδι και αποκτάς αυτοπεποίθηση…
«Αυτό έρχεται από την προπόνηση αλλά αν δεν παίζεις σε αγώνες είναι δύσκολο. Πήρα μαζεμένα παιχνίδια, νιώθω καλά, νιώθω ότι μπορώ ν βοηθήσω και άλλο αλλά αυτό έρχεται μέσα από την δουλειά και τα παιχνίδια».

Να περιμένουμε έναν ακόμα καλύτερο Δημήτρη Κωνσταντινίδη μέσα στο 2017;
«Πάντα θέλω να γίνομαι καλύτερος, αυτός είναι ο στόχος μου, είμαι νέος σαν ποδοσφαιριστής και θέλω πάντα να βελτιώνομαι και μακάρι η δουλεία μου να βγαίνει και στο γήπεδο»


Είσαι ικανοποιημένος εδώ, από το επίπεδο, από την ομάδα…
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος και από το επίπεδο και από την οργάνωση, υπάρχουν άνθρωποι που αγαπάνε την ομάδα. Για την επόμενη χρονιά δεν ξέρω τι θα γίνει. Τώρα είμαι παίκτης της Ομόνοιας, χαίρομαι πολύ γι’ αυτό αλλά ποτέ δεν ξέρουμε τι θα ξημερώσει αύριο».

Να επιστρέψουμε πίσω στον ΠΑΟΚ, ο κύριος Δώνης σου έδωσε την ευκαιρία…
«Έκανα την πρώτη μου προετοιμασία με τον κύριο Δώνη. Με πίστεψε πολύ όπως και ο κύριος Γεωργιάδης με στήριξε πολύ. Τους χρωστώ πολλά για ότι έχω καταφέρει. Ο κύριος Δώνης έδωσε πολλές ευκαιρίες σε πολλά παιδιά».

Πέρασες και από σοβαρούς τραυματισμούς…
«Ανήκουν στο παρελθόν αυτά, δεν πρέπει να κοιτάμε πίσω, είμαι καλά τώρα, είμαι υγιής, αυτός είναι σημαντικό. Είμαι νεαρός και έχω χρόνια για να κάνω ομάδες μεγάλες να ενδιαφερθούν για μένα».

Έπαιξες σε όλες τις μικρές Εθνικές της Ελλάδας, σκέφτεσαι και την Εθνική ανδρών;
«Είναι η ύψιστη τιμή για κάθε ποδοσφαιριστή να παίξει στην Εθνική ομάδα και είναι στόχος δικός μου να κληθώ και να αγωνιστώ στην Εθνική Ελλάδος».

Για την συνεργασία σου με τον κύριο Κάρβερ και τον κύριο Νταμπίζα…
«Η συνεργασία είναι πολύ καλά. Και ο κύριος Νταμπίζας και ο κύριος Κάρβερ μου φέρθηκαν πολύ καλά. Αγαπάνε και οι δυο πολύ την δουλειά τους και αγωνίζονται κάθε μέρα για το καλύτερος. Η ομάδα αυτή έχει πολλούς νέους παίκτες και είναι δύσκολο για έναν προπονητή να το διαχειριστεί. Βγάλαμε μια καλή εικόνα στο αγωνιστικό κομμάτι. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε ανάλογα».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ: