Home TOP NEWS Match Report: Νίκη με σβηστές τις μηχανές

Match Report: Νίκη με σβηστές τις μηχανές

Παίζοντας με αρκετά νέα προσωπά και προτιμώντας να κάνει διαχείριση δυνάμεων στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, η ΟΜΟΝΟΙΑ κέρδισε την ΑΕΖ με 2-0. Ο δείκτης του σκορ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερος, αφού η ομάδα μας έχασε μεγάλες ευκαιρίες. Σκόρερ των δυο τερμάτων οι Χριστοφή και Κλέιτον.


Α’ ημίχρονο

Με πολλές αλλαγές η ΟΜΟΝΟΙΑ, αφού ο Τζον Κάρβερ επέλεξε να κάνει rotation. Η πρώτη μεγάλη φάση για την ομάδα μας δεν άργησε πάντως να έρθει αφού στο 3′ ο Σέρινταν βρέθηκε με χώρο στη περιοχή, έκανε σουτ με το δεξί και είδε τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Η δεύτερη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 7′ . Ο Σέρινταν βρήκε στο κουτί τον Κλέιτον, αυτός πέρασε τον τερματοφύλακα και από πλάγια προτίμησε αντί να σκοράρει, να ψάξει τον Σάκη Κύπρου. Ο Σκόπλιακ απέκρουσε προ του Σάκη και η μεγάλη ευκαιρία έκανε φτερά.

Από το σημείο αυτό και για ένα εικοσάλεπτο η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε κατοχή και προϋποθέσεις αλλά μεγάλες ευκαιρίες δεν έκανε, αφού τα χαλούσε στην τελική. Στο 24′ ένα σουτ του Κύπρου έξω από την περιοχή, απέκρουσε μάλλον εύκολα ο Σοφρωνίου. Για ένα 20 λεπτο μετά η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν απαράδεκτα κακή και κόντεψε μάλιστα να το πληρώσει. Για καλή της τύχη όμως η κεφαλιά του Στογιάνοφ στο 40′ σταμάτησε στο δοκάρι.

Μια κεφαλιά του Χριστοφή στο 45′ ήταν η τελευταία ευκαιρία στο ημίχρονο, που τελείωσε στο 0-0.

Β’ ημίχρονο

Με ευκαιρία μπήκε και το δεύτερο ημίχρονο η ΟΜΟΝΟΙΑ. Στο 50′ δύο σουτ των Μπρέβελντ και Κύπρου σταμάτησαν σε σώματα των παικτών της ΑΕΖ μέσα στη περιοχή πριν γίνουν γκολ.  H OMONOIA ζήτησε και τις δυο φορές χέρι, ο Σκαπούλης έδειξε και τις δυο φορές να συνεχιστεί το ματς, ενώ το ίδιο έγινε και σε άλλο ένα γύρισμα του Κλέιτον.

Τελικά η πίεση που εξάσκησε η ΟΜΟΝΟΙΑ στα πρώτα λεπτά του β’ ημιχρόνου είχε αποτέλεσμα. Σε μια εκτέλεση κόρνερ, ο Βύντρα έπιασε την πρώτη κεφαλιά, ο Χριστοφή την δεύτερη και η μπάλα αναπαύθηκε στο βάθος των δικτύων του Σωφρονίου. Το 1-0 ήταν γεγονός. Τέσσερα λεπτά μετά, ήρθε μάλιστα και το 2-0 να απλοποιήσει τα πράγματα. Κλέιτον και Σέρινταν έπαιξαν υπέροχο 1-2, ο Βραζιλιάνος βρέθηκε φάτσα με τον Σωφρονίου και με όμορφη πλάσα έκανε το 2-0.

Το παιχνίδι ουσιαστικά κλείδωσε και η ΟΜΟΝΟΙΑ το διαχειρίστηκε μάλλον με σβηστή τη μηχανή. Στο 80′ πάντως έφτασε κοντά σε 3ο γκολ, αλλά ο Σωφρονίου έκανε διπλή απόκρουση πρώτα σε μακρινό σουτ του Σοϊλέδη και μετά σε άλλο πιο κοντινό του Ρουσιά. Τέσσερα λεπτά μετά χάθηκε νέα ευκαιρία με το Χριστοφή σε τετ α τετ να κάνει πλασέ, το οποίο απέκρουσε ο Σωφρονίου σε κόρνερ. Το τρίτο γκολ έψαξε και ο Αζίζ, είδε όμως το σουτ του στο 88′ να κοντράρει και να πάει κόρνερ. Τελευταίος που έχασε ευκαιρία για 3ο γκολ, ο Ρουσιάς, που στην εκπνοή έκανε κοντινό σουτ στο δοκάρι και άουτ.

Συμπερασματικά

Η νίκη ήρθε με rotation και την λιγότερη δυνατή προσπάθεια. Θα προτιμούσαμε βέβαια να έλειπε εκείνο το κακό 20λεπτο μεταξύ 20-45 ή να σκοράραμε το 1ο γκολ νωρίτερα, αλλά το ζητούμενο ήταν να έρθει μια νίκη χωρίς ιδιαίτερο σκόρσο και ήρθε.