Home TOP NEWS Σέρινταν: “Θα θυμάμαι πάντα την Κύπρο”

Σέρινταν: “Θα θυμάμαι πάντα την Κύπρο”

 


Ο Κίλιαν Σέρινταν μίλησε σε μέσο της πατρίδας του για τη νέα σελίδα στην καριέρα του και για την ποδοσφαιρική του ζωή που άλλαξε στην Κύπρο δουλεύοντας με τον αθλητικό του ψυχολόγο, στοιχείο που τον έκανε πολύ παραγωγικό με τα χρώματα της ομάδας μας. Ο Σέρινταν μιλάει για το ντεμπούτο στο Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Γιουνάιτεντ, για τις σχέσεις του με τον κόσμο στην Κύπρο και για άλλα ωραία που έζησε.

Ο Ιρλανδός φορ έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο το 2008-09 και αυτή τη χρονιά δεν θα την ξεχάσει καθώς είχε την τύχη να αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ σε ηλικία μόλις 19 χρόνων και μάλιστα στο Ολντ Τράφορντ, κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο προπονητής της Σέλτικ τότε τον έριξε στον αγώνα στο 77ο λεπτό και λέει: “Θυμάμαι απλά τον εαυτό μου να βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο. Είχε κολλήσει στο μυαλό μου τα όσα είδα από τους Ρούνεϊ και Τέβεζ. Η πάσα τους, η τεχνική τους. Και φυσικά το να παίζεις στο θέατρο των ονείρων, είναι δύσκολο να περιγράψω”.

Πριν από την Κύπρο, είχε άσχημη εμπειρία στην Βουλγαρία και έψαχνε την ευκαιρία για κάτι νέο στην καριέρα του. “Λάτρευα τη ζωή εκεί”, λέει για την Κύπρο και προσθέτει: “Ο κόσμος ήταν πολύ φιλικός. Και με τις δύο ομάδες (Αποέλ και ΟΜΟΝΟΙΑ), είχα καλή σχέση με τους οπαδούς, είμαι χαρούμενος και θα το θυμάμαι πάντα αυτό”.

“Δεν βρίσκω δύσκολο το να ζήσω εξωτερικό πλέον. Θα μάθω τα Πολωνικά για να λαμβάνω μέρος στις συζητήσεις. Ήταν κάτι που δεν μου άρεσε στην Βουλγαρία, ένιωθα πως μιλούσαν για μένα. Στην Κύπρο βέβαια ήταν διαφορετικά, όλοι μιλούσαν τόσο καλά Αγγλικά και δεν είχα ανάγκη να μάθω Ελληνικά”, λέει για το νέο το βήμα και το συγκρίνει με τα όσα ήδη έζησε.

Ο Ιρλανδός είχε την πιο παραγωγική του σεζόν πέρσι και λέει πως ήταν μεγάλη ευκαιρία για τον ίδιο που είχε δουλέψει με τον Νιάλ Στάνγκ. “Με βοήθησε να αποκτήσω περισσότερη αυτοπεποίθηση. Είναι ένας διαφορετικός τρόπος προσέγγισης του ποδοσφαίρου”.

“Είμαι καλύτερος ποδοσφαιριστής από πριν πάω στο εξωτερικό. Ίσως ακουστεί παράξενο, αλλά ένα μικρότερο πρωτάθλημα με έκανε καλύτερο παίκτη. Μαθαίνεις άλλη κουλτούρα και άλλο τρόπο παιχνιδιού. Ξέρω πως κανείς δεν ενδιαφερόταν να δει τι έκανε στην Κύπρο, αλλά εγώ έχω γίνει διαφορετικός ποδοσφαιριστής, καλύτερος”, ανέφερε, με τα όσα είπε να αφορούν κυρίως τους ανθρώπους της ομοσπονδίας που τον ξέχασαν.

Ο Κίλιαν Σέρινταν είναι στην αποστολή της Γιαγκελόνια για το σημερινό αγώνα κόντρα στην Σλασκ για την 24η αγωνιστική της Ekstraklasa.