Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Για τη φανέλα σου, την ιστορία σου

Για τη φανέλα σου, την ιστορία σου

Όχι δεν έχουμε καμία διάθεση να αρχίσουμε τα ρομαντικά και τα μελοδραματικά. Η ΟΜΟΝΟΙΑ όμως σήμερα φιλοξενείται από το Αποέλ στο ΓΣΠ (16:00 live omonoianews.com) και το κίνητρο της 4ης θέσης που ίσως οδηγήσει στην Ευρώπη, είναι σίγουρα μικρότερο από το κίνητρο του να εδραιωθείς για τα καλά στην κορυφή και να κάνεις αποφασιστικό βήμα τίτλου. Η ΟΜΟΝΟΙΑ όμως έχει 1948 λόγους να θέλει τη νίκη σήμερα.


Και ναι, οφείλει να την κυνηγήσει για τη φανέλα της και την ιστορία της. Γιατί καλό είναι να ξέρουν όλοι όσοι αποτελούν το οικοδόμημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, πως κάθε αιώνιο ντέρμπι από το Μάιο του 2013 και μετά, αποτελεί κομμάτι αρνητικής ιστορίας. Ας κάτσουν στα αποδυτήρια οι παίκτες πριν το παιχνίδι, να κοιτάξουν ο ένας τον άλλο μες τα μάτια και να αναρωτηθούν ποιας ιστορίας κομμάτι θέλουν να είναι. Θέλουν να είναι αυτοί που έσπασαν την αρνητική παράδοση ή αυτοί που απλά αποτέλεσαν ένα κρίκο της;

Αιώνιο ντέρμπι σήμερα και σίγουρα δεν νιώθει όπως παλιά. Όλοι ευχόμαστε πως από του χρόνου τα πράγματα θα αλλάξουν. Στην πραγματικότητα, πρέπει να αρχίσουν να αλλάζουν άμεσα στο μυαλό μας. Αρκετά τους γιγαντώσαμε, ώρα να αρχίσουμε να τους κοιτάμε στα μάτια μέχρι να τους γονατίσουμε. Και μπορεί φέτος να υπερτερούν σχεδόν σε όλους τους τομείς, αν έστω για σήμερα όμως πλεονεκτούμε στην καρδιά και την θέληση, θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να πάρουμε το τρίποντο.