Home TOP NEWS Match Report: Μια από τα ίδια, άλλη μια ντροπή

Match Report: Μια από τα ίδια, άλλη μια ντροπή

Δεν άλλαξε απολύτως τίποτα από όλα όσα βλέπουμε τον τελευταίο μήνα. Κόντρα σε ένα Απόλλωνα που έμοιαζε να κάνει αγγαρεία η ΟΜΟΝΟΙΑ έχασε με 2-0 και πάλι εξαρτάται από άλλους για να παραμείνει ζωντανή στην υπόθεση Ευρώπης. Μιας Ευρώπη που αυτή τη στιγμή μοιάζει ασήμαντη μπροστά στην εικόνα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που είναι λυπηρή.


Α’ ημίχρονο

Όπως αναμενόταν, με αλχημείες η πράσινη εντεκάδα. Η ομάδα μας πάντως στα πρώτα λεπτά πατούσε καλύτερα από τον Απόλλωνα, πιθανότατα λόγω και των κίνητρων. Ακόμα και έτσι πάντως, η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς ανήκε στον αντίπαλο. Ο Μαγκλίτσα στο 7′ έκανε συρτή μπαλιά, ο Πιέχ μπήκε στη πορεία της μπάλας και έκανε προβολή, στέλνοντας την δίπλα από το δοκάρι του Παναγή. Η απάντηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ήρθε στο 13′ όταν ο Ντάρμπισαϊαρ βρέθηκε στην περιοχή, κατάφερε να γυρίσει τη μπάλα με το Βάλε σε έξοδο, αλλά ο Βινίσιους απέκρουσε πριν τον Κλέιτον. Μέχρι το 15′ η ομάδα μας είχε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία, με τον Κλέιτον να βγάζει μόνο τον Αζίζ και το Βάλε να βγαίνει έγκαιρα να του κλείνει το οπτικό πεδίο και να αποκρούει την πλάσα του. Στο 27′ ο Ντάρμπισαϊαρ ανατράπηκε από τον Βινίσιους μέσα στην περιοχή, ο Σωτηρίου όμως έκρινε πως δεν υπήρχε παράβαση και έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Η εικόνα δεν άλλαξε μέχρι το μισάωρο, με τη διαφορά ότι δεν έγιναν άλλες μεγάλες φάσεις. Λίγο μετά τα πρώτα 30 λεπτά, ήρθε μια τεράστια για τον Απόλλωνα. Στο 34′ ο Σέρτιο έκανε σέντρα, ο Μάγκλιτσα κατέβασε, ντρίπλαρε τον Κωνσταντινίδη και πλάσαρε, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Παναγή.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν κατάφερε να αντιδράσει στα λεπτά που είχε μπροστά της. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν είχαμε κάτι αξιόλογο και ο Απόλλωνας μπήκε στο ημίχρονο προηγούμενος 1-0.

Β’ ημίχρονο

Με ευκαιρία για τον Απόλλωνα ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Στο 47′ ο Σαρδινέρο μπήκε από πλάγια στη περιοχή, έκανε καλό σουτ και είδε τον Παναγή να αποκρούει σε κόρνερ. Η επόμενη αξιόλογη φάση ανήκε και πάλι στον αντίπαλο και ήρθε στο 60′. Στο σημείο εκείνο ο Πίεχ έκανε σουτ, ο Παναγή απέκρουσε ασταθώς και στην επαναφορά ο Μάγκλιτσα έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική των δικτύων.

Η απάντηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στις μεγάλες ευκαιρίες ήρθε στο 62′. Ο Ντάρμπισαϊαρ στο λεπτό αυτό ντρίπλαρε τον Βάλε, βγήκε πλάγια, έκανε πλάσα προ κενής εστίας, άουτ. Στο επόμενο λεπτό χάθηκε κι άλλη σπουδαία ευκαιρία με τον Άγγλο. Ο Αζίζ έκανε μπαλιά από δεξιά, ο Ντάρμπισαϊαρ προσπάθησε να μπει στην πορεία της μπάλας στο δεύτερο δοκάρι και την ακούμπησε, δεν κατάφερε όμως να την σπρώξει στα δίκτυα. Η τρίτη μεγάλη ευκαιρία για την ΟΜΟΝΟΙΑ ήρθε στο 70′. Στο λεπτό εκείνο ο Αζίζ έφυγε εντελώς μόνος με τον Βάλε, αλλά με το δεξί πάσαρε άουτ.

Ο Απόλλωνας έφτιαξε την δική του μεγάλη ευκαιρία στο 72′ με τον Πέδρο από κοντά να σουτάρει και τον Καρλίτος να βάζει κόντρα στέλνοντας την μπάλα κόρνερ. Στην εκτέλεση του όμως ο Καρλίτος έκανε αψυχολόγητο πέναλτι με χέρι και έστησε τον Απόλλωνα στα 11 βήματα. Εκτελεστής ο Ντα Σίλβα και 2-0.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ κατέρρευσε και κινδύνεψε πολύ έντονα με άμεσο 3ο γκολ. Ο Μάγκλιτσα στο 76′ έφυγε εντελώς μόνος με τον Παναγή, έκανε πλάσα, αλλά ο τερματοφύλακας μας έδιωξε σε κόρνερ. Ο Απόλλων ήταν καλύτερος, έμοιαζε η ομάδα που βρισκόταν κοντά και σε άλλο γκολ, έφτιαξε μεγάλες φάσεις με πιο αξιόλογη μια πλάσα του Σαρδινέρο στο 85′ και μια του Σακέτι που έστειλε σε κόρνερ ο Παναγή. Το γκολ τελικά το πήρε από τον Βινίσιους στην εκπνοή με κεφαλιά.

Συμπερασματικά

Κάθε εβδομάδα το ίδιο. Αυτό νιώθουμε και ο χρόνος μέχρι το τέλος της χρονιάς μοιάζει να κυλάει αργά και βασανιστικά. Θα μπορούσε να είναι διαφορετικό το αποτέλεσμα; Σίγουρα αν βάζαμε μια από τις ευκαιρίες μας. Απέναντι μας όμως είχαμε ένα Απόλλωνα που απλά έκανε τα βασικά και μας έβαλε τριάρα και αλίμονο αν συζητάμε τα “αν”. Ντροπή, μόνο αυτό.