Home TOP NEWS Ο Ρενάτο μιλάει για την πρώτη του συνάντηση με τον Πάμπο

Ο Ρενάτο μιλάει για την πρώτη του συνάντηση με τον Πάμπο

 


Ο Ρενάτο Μαργκάσα ήταν επιλογή του Πάμπου Χριστοδούλου πριν μία σχεδόν δεκαετία στη Δόξα. Ο Κυπροποιημένος ποδοσφαιριστής θυμάται το διάλογο που είχε τότε με τον Πάμπο σε μία συνέντευξη που έδωσε στο συνδρομητικό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Το πρώτο του σχόλιο μετά τις υπογραφές και την επισημοποίηση της ανανέωσης: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα που ανανέωσα ξανά το συμβόλαιο μου με την ΟΜΟΝΟΙΑ και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για αυτό. Θέλω η ομάδα να κερδίζει, θέλω να κατακτήσω τίτλους με την ΟΜΟΝΟΙΑ και θέλω να παίζω όσο περισσότερο γίνεται. Δεν είναι εύκολο να μείνεις για τόσα χρόνια σε μια ομάδα και εγώ σαν ξένος είναι πιο δύσκολο και είναι κάτι που με κάνει να νιώθω πολύ καλά για αυτό και θέλω να συνεχίσω για πολλά χρόνια ακόμη. Η Κύπρος και η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι μεγάλο κομμάτι από τη ζωή μου για αυτό είμαι τόσο χαρούμενος. Ήταν δύσκολο στην αρχή, η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα με κόσμο που είναι τρελός με την ομάδα».

Για το αν έχει προτίμηση που να αγωνίζεται: «Δεν είμαι παίκτης που θα σου πει θέλω να παίξω εκεί… Εγώ θέλω να παίζω και να βοηθώ την ομάδα, έπαιξα περισσότερες φορές στο κέντρο και μου αρέσει αυτή η θέση, αλλά είμαι έτοιμος να παίξω όπου με θέλει ο προπονητής. Είμαι εδώ για να βοηθήσω, είμαι εδώ για να κερδίσουμε, αυτό είναι πιο σημαντικό για μένα, πάντα η ομάδα πάνω απ’ όλα».

Αναφέρθηκε στην πίστη που έχει στο Θεό, αλλά και τους γονείς του: «Έχω μεγάλη πίστη στο Θεό, τον ευχαριστώ κάθε μέρα, όχι μόνο πριν κάθε παιχνίδι. Εμείς οι ποδοσφαιριστές πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε τυχεροί. Έχουμε καλή ζωή, κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Από το Θεό ζητάω συνέχεια να μου δίνει δύναμη για να τρέχω, για να παίζω και να βοηθώ την ομάδα. Πάντα σκεφτούμε τη μητέρα μου που την έχασα τον καιρό που ήμουν στην ΟΜΟΝΟΙΑ, ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη μέρα για μένα. Πάντα όταν σκοράρω ευχαριστώ το Θεό και θυμάμαι τη μητέρα μου. Ο πατέρας μου ήταν ποδοσφαιριστής, έπαιξε στην Μπενφίκα και σε άλλες ομάδες, όπως και στην Εθνική Πορτογαλίας. Παίζαμε μαζί όταν ήμουν μικρός και μπορεί για αυτό να έγινα ποδοσφαιριστής».

Για την πρώτη του συνάντηση με τον Πάμπο Χριστοδούλου: «Ήρθε για να δει ένα παιχνίδι που αγωνιζόμουν σε ένα χάλια γήπεδο και με ρώτησε “εδώ παίζεται;” και του είπα “σε αυτό το επίπεδο ναι”. Μου είπε “μου αρέσει το στυλ σου, ξέρω ότι δουλεύεις καλά και σκληρά. Θέλω να σε πάρω στην Κύπρο, τι σκέφτεται;” και του είπα “κόουτς ναι θέλω την ευκαιρία να παίξω 1η κατηγορία σε άλλο Πρωτάθλημα, σίγουρα θέλω να έρθω”. Περάσαμε δύο χρόνια μαζί, ζήσαμε απίστευτες χρονιές και μετά αλλάξαμε δρόμους. Δόξα το Θεό βρεθήκαμε ξανά και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για αυτό».

Για τους ποδοσφαιριστές που θαυμάζει: «Ένας συμπαίκτης ήταν ο Μορέιρα, που ακόμα είμαστε φίλοι και μιλάμε καθημερινά, αλλά έχω και παράδειγμα το Νούνο Ασσίς επειδή έπαιξε σε μεγάλο επίπεδο μέχρι τα 38 και αυτό θέλω και εγώ να κάνω και ήταν ένας εξαιρετικός παίκτης». Όσον αφορά ποιον ξένο παίκτη: «Ο Κριστιάνο Ρονάλντο γιατί ξέρω καλά ότι δούλεψε. Βρεθήκαμε σε μικρές ηλικίες και παίξαμε μαζί σε Σπόρτινγκ και σε μικρές Εθνικές ομάδες και ξέρω πόσο δουλεύει και τον θαυμάζω».

Για την κλήση του στην Εθνική Κύπρου: «Είναι κάτι ιδιαίτερο για μένα. Δεν ξεχνάω ότι ήρθα για τη Δόξα και ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα παίξω για την Εθνική Κύπρου. Ήρθε σε μια φάση που περνούσα πολύ καλά εδώ. Ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για μένα είναι καταπληκτικός, η αγάπη που μου δίνει είναι απίστευτη. Από τη στιγμή που παίζω τόσα χρόνια εδώ ένιωθα ότι έπρεπε να βοηθήσω με κάποιο τρόπο και το κομμάτι που μπορώ είναι η Εθνική και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές, κυρίως τον Πάμπο που με έφερε εδώ και τον Χριστάκη που με κάλεσε πρώτη φορά, όπως και όλους τους συμπαίκτες που είχα εκεί».

Για τη νέα σεζόν και το κλίμα στην ομάδα: «Αυτό νομίζω θα αλλάξει φέτος με το νέο προπονητή και τους καινούργιους παίκτες που ήρθαν τώρα και κατάλαβαν από την πρώτη προπόνηση σε ποια ομάδα ήρθαν. Όλοι μαζί, με τον κόσμο, πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, να στηρίξουν τους παίκτες, αν είμαστε όλοι μαζί σίγουρα θα είμαστε πιο δυνατοί».

Διευκρινίζεται ότι τα πνευματικά δικαιώματα αναφορικά με το περιεχόμενο της ενότητας «OMONOIA Premium», ανήκουν αποκλειστικά στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Για τούτο το λόγο δεν αναδημοσιεύουμε το βίντεο των δηλώσεων, μπορείτε όμως να το δείτε στην ενότητα «OMONOIA Premium», αφού κάνετε εγγραφή.