Home TOP NEWS Η μεγάλη διαφορά στη μέση της

Η μεγάλη διαφορά στη μέση της

Οι Κανού, Άλεξ Σοάρες και Μαντούρο, είναι οι τρεις μέσοι που πρόσθεσε στο ρόστερ της η Ομόνοια. Μαζί με τους Μπρέβελντ, Μαργκάσα ακόμη και τον Κατελάρη (που προορίζεται ως στόπερ), που ήταν και πέρσι στην ομάδα, θα αποτελέσουν τις επιλογές του Πάμπου Χριστοδούλου για τον άξονα της μεσαίας γραμμής. Τρεις απ’ αυτούς ή ακόμη και δύο θα είναι στο αρχικό σχήμα, αναλόγως του συστήματος που θα επιλέγει για ένα παιχνίδι ο Κύπριος τεχνικός.


Του Κώστα Καλλή, goal.com.cy

Σύμφωνα με το βιογραφικό, αλλά και το δείγμα των τριών νεοφερμένων μέσων ποδοσφαιριστών, ένα είναι το σίγουρο: συνοδεύονται από ποιότητα. Είναι και οι τρεις ικανοί να κάνουν τη διαφορά. Αυτό, όμως, που αποτελεί τη διαφορετικότητα σε σχέση με άλλες ομάδες είναι ότι απουσιάζει από την Ομόνοια το κλασικό «δεκάρι», τον ντελικάτο μέσο που ενδεχομένως με κάποιες ενέργειές του να θέλξει και να ξεσηκώσει την εξέδρα. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» θέλησε να εντάξει στο ρόστερ ποδοσφαιριστές με ποιότητα, αλλά που να συνδυάζουν και δύναμη, αλτικότητα, τρεξίματα.

Ο Κανού, που είναι ο ποδοσφαιριστής που προορίζεται για να επωμιστεί το ρόλο του επιτελικού μέσου, είναι ψηλός, δυνατός, αλλά έχει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Είναι ξεκάθαρο πως, ήταν συνειδητή η απόφαση του Πάμπου Χριστοδούλου να εντάξει στο ρόστερ ποδοσφαιριστές με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, που θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στα «θέλω» του, στον τρόπο παιχνιδιού που επιθυμεί να παίζει η ομάδα του. Αν θα δικαιωθεί ή όχι αυτό θα το δείξει ο χρόνος, όμως με αυτές τις επιλογές φάνηκε πως η Ομόνοια θα θελήσει να παίξει και κάθετα αλλά θα στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό στα εξτρέμ της.

Η τριπλέτα Μαντούρο – Α. Σοάρες – Κανού, φαντάζει ως η επικρατέστερη (στο 4-3-3). Ο Ολλανδός θα είναι ο κλασικός ανασταλτικός μέσος, ενώ οι άλλοι δύο, Πορτογάλος και Βραζιλιάνος, θα κινούνται πιο μπροστά έχοντας ως κύριο ρόλο τη δημιουργία του παιχνιδιού. Οι επιλογές έγιναν βάσει σχεδίου, απομένει οι ποδοσφαιριστές να δικαιώσουν τον προπονητή τους, υποστηρίζοντας το πλάνο του και βγάζοντας στον αγωνιστικό χώρο αυτά που ζητά και δουλεύει στις προπονήσεις. Η μεσαία γραμμή, αυτή δηλαδή που θα συνδέσει την άμυνα με την επίθεση, συνήθως αποτελεί το «κλειδί» για την επιτυχία. Η ποιότητα υπάρχει, «φωνάζει». Ο αγωνιστικός χώρος θα… μιλήσει.