Home TOP NEWS Match Report: Ανατροπή και πρώτο διπλό

Match Report: Ανατροπή και πρώτο διπλό

Καλύτερη από τη Νέα Σαλαμίνα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα η ΟΜΟΝΟΙΑ, πήρε σημαντική νίκη με 1-3. Ο αντίπαλος προηγήθηκε στο μέτριο πρώτο μέρος μας, όμως η ομάδα μας αντέδρασε άμεσα και πήγε στα αποδυτήρια στην ισοπαλία. Στην επανάληψη επιβλήθηκε και κατέκτησε δίκαιο διπλό


Α’ ημίχρονο

Ο αγώνας ξεκίνησε με…διακοπή από τους Σαλαμιναίους για 5 λεπτά! Όταν ξεκίνησε ξανά ο αγώνας, ήρθε και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Στο 13′ μετά από σέντρα του Τζαΐλσον, ο Μαργκάσα έκανε ανάποδο ψαλίδι και είδε τη μπάλα να πάει μόλις άουτ. Από το σημείο αυτό και μέχρι το 25′ η Σαλαμίνα ήταν καλύτερη και έφτιαξε κάποιες προϋποθέσεις, χωρίς μεγάλη φάση. Στο 26′ ήρθε η δεύτερη μεγάλη ευκαιρία, πάλι για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο Καντέ έκανε σέντρα ο Ράφα μπήκε στη πορεία της μπάλας, αλλά δεν πρόλαβε να την σπρώξει στα δίκτυα.

Ούτε αυτή η φάση πάντως βοήθησε την ΟΜΟΝΟΙΑ να επιβάλει το ρυθμό της και ως είθισται, δέχθηκε γκολ στην πρώτη σοβαρή ευκαιρία του αντιπάλου της. Ο Μπόλιανετς στο 36′ κατέβασε με το στήθος μπαλιά 25 μέτρων και από το ύψος της περιοχής σούταρε στη γωνιά του Φελτχούιζεν, που δεν μπόρεσε να κάνει κάτι γράφοντας το 1-0. Αυτή τη φορά πάντως η αντίδραση από την ΟΜΟΝΟΙΑ ήρθε. Ο Μαργκάσα βρήκε τον Λόπες στα αριστερά, ο Ράφα του επέστρεψε τη μπάλα και ο Ρενάτο με σουτ στη κίνηση ισοφάρισε.

Μετά το γκολ η ΟΜΟΝΟΙΑ πατούσε καλύτερα και προσπάθησε πριν το ημίχρονο να φέρει τούμπα το παιχνίδι, χωρίς να καταφέρει πάντως να φτιάξει μεγάλες φάσεις. Στο 43′ αναπτύχθηκε όμορφα, ο Ζαρσίνιο βρέθηκε σε πολύ καλή θέση, αλλά το σουτ του έφυγε άουτ. Τέλος ημιχρόνου 1-1.

Β’ ημίχρονο

Η πρώτη μεγάλη φάση για την ΟΜΟΝΟΙΑ στην επανάληψη ήρθε στο 56′. Ο Μαργκάσα εκτέλεσε φάουλ, ο Κατελάρης έκανε την πρώτη κεφαλιά, ο Ντάρμπισαϊαρ την κοντινή προβολή, αλλά απέκρουσε ο Βεσελόφσκι. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν σαφές πως πατούσε πολύ καλύτερα από την αντίπαλο της, είχε συντριπτική κατοχή, αλλά αδυνατούσε να φτιάξει μεγάλες ευκαιρίες.

Η επόμενη σπουδαία φάση λοιπόν ήρθε στο 79′. Ο Μαργκάσα έκανε φάουλ, ο Ράφα γύρισε προς τα μέσα, ο Κατελάρης έκανε πλάσα και ο Κούσουλος πριν πάει η μπάλα στα δίκτυα την έδιωξε σε κόρνερ. Τελικά η ΟΜΟΝΟΙΑ εξαργύρωσε την υπεροχή της στο 85′. Ο Μαργκάσα έδωσε κάθετη πάσα στον Ντάρμπισαϊαρ, ο Άγγλος ντρίπλαρε τον Βεσελόφσκι που τον ανέτρεψε. Εκτελεστής ο ίδιος ο Ματ και 1-2 για την ΟΜΟΝΟΙΑ!

Λίγο αργότερα ήρθε και τρίτο γκολ που σκότωσε το ματς. Ο Ράφα Λόπες υποδέχθηκε πάσα του Κανού στο κουτί, έκανε σουτ αιφνιδιάζοντας τον Βεσελόφσκι και έκανε το 1-3. Ήταν το πρώτο γκολ του Πορτογάλου στο πρωτάθλημα. Το 1-3 ήταν και το τελικό σκορ.

Συμπερασματικά

Δεν είμαστε καλοί στο πρώτο μέρος και δεχθήκαμε πάλι γκολ, στην μια ευκαιρία του αντιπάλου. Αντιδράσαμε όμως και πήραμε δίκαιο διπλό. Ακριβώς αυτή την αντίδραση κρατάμε, καθώς και την αποφασιστικότητα, την υπομονή του δεύτερου ημιχρόνου.