Home TOP NEWS Match Report: Επιστροφή στις νίκες με άγχος

Match Report: Επιστροφή στις νίκες με άγχος

Σε ένα ισοζυγισμένο παιχνίδι που μπορούσε να καταλήξει οπουδήποτε, η ΟΜΟΝΟΙΑ νίκησε την Δόξα και τα δικά της αμυντικά λάθη με 1-2. Η ομάδα μας έμεινε πίσω στο σκορ, αλλά πέτυχε την ανατροπή μέσω στημένων φάσεων, με δράστη δύο φορές το Γουίλιαμ Σοάρες.


Α’ ημίχρονο

Πιστή στο να είναι απαράδεκτη η άμυνα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και το έδειξε νωρίς νωρίς. Μόλις στο 4′ σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο εντελώς μόνος Λουίς Κάρλος με κεφαλιά έκανε το 1-0. Στην προπόνηση θα έβρισκε περισσότερη αντίσταση ο επιθετικός της Δόξας. Δυο λεπτά μετά, η Δόξα πλησίασε και σε δεύτερο γκολ, όταν ο Εντινφούλ έφυγε από αριστερά, έκανε το γύρισμα και ο Φαμπρίτσιο με προβολή λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκόλ. Αν άφηνε τη μπάλα να περάσει πάντως, ήταν σίγουρο τέρμα για τον αντίπαλο.

Και η τρίτη φάση στο ματς ανήκε στη Δόξα και ήρθε μόλις στο 10′. Ο Ζεντλ έκανε σουτ και ευτυχώς σημάδεψε το δοκάρι του Χριστοδούλου. Αυτή την φορά η ΟΜΟΝΟΙΑ απάντησε και στο 13′ έφτιαξε την πρώτη δική της μεγάλη ευκαιρία. Από σέντρα του Άλεξ, ο Κανού έκανε κεφαλιά από κοντά, άουτ. Στο 17′ ήρθε νέα μεγάλη ευκαιρία και μάλιστα διπλή. Πρώτα ο Καντέ έκανε απίστευτο σουτ στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Μαργκάσα έκανε σουτ που απέκρουσε ο Γκρεμσλ με διπλή προσπάθεια.

Οι επόμενες 2 προσπάθειες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, έφεραν δυο γκολ και την ανατροπή και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο. Στο 23′ μετά από κόρνερ του Μαργκάσα ο Γουίλιαμ με κεφαλιά έκανε το 1-1. Και δυο λεπτά μετά, οι ίδιοι πρωταγωνιστές, με τον ίδιο τρόπο έφεραν τούμπα το ματς και το 1-2!

Η Δόξα προσπάθησε να αντιδράσει και στο 30′ είχε καλή ευκαιρία με το Λουίς Κάρλος. Ο επιθετικός ήταν μόνος, αλλά ο Χριστοδούλου του έκλεισε καλά την γωνιά και τον ανάγκασε να πάει πλάγια. Μέχρι το τέλος ο αντίπαλος κρατούσε μπάλα, χωρίς να απειλήσει.

Β’ ημίχρονο

Το β’ μέρος ξεκίνησε με σουτ του Μαργκάσα που έφυγε λίγο έξω. Η μεγάλη φάση όμως ήρθε για τη Δόξα, για άλλη μια φορά από λάθος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ο Χριστοδούλου υποδέχθηκε τη μπάλα από τον Φαμπρίτσιο, καθυστέρησε υπερβολικά, ο Λουίς Κάρλος έβαλε την κόντρα και είδε τη μπάλα να περνάει μόλις δίπλα από την ανυπεράσπιστη εστία. Η μεγάλη ευκαιρία για την ΟΜΟΝΟΙΑ ήρθε στο 57′, όταν ο Κανού έδωσε κάθετα στον Χριστοφή, ο Τζίμης έφυγε μόνος, πριν σκοράρει όμως, ο Ιωάννου με προβολή έστειλε τη μπάλα σε κόρνερ.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ανέβηκε, για ένα δεκάλεπτο ήταν καλύτερη και έφτιαξε δυο ευκαιρίες με κεφαλιές. Είδε πάντως τον Γκρεμσλ να αποκρούει πρώτα εκείνη του Λόπες στο 61′ και μετά αυτή του Κανού στο 65′. Η Δόξα δεν έμεινε πίσω πάντως και στο 66′ απείλησε με διαγώνιο σουτ του Κάρλος που έφυγε άουτ. Η πιο μεγάλη ευκαιρία ως το 70′ ήρθε με το Μαργκάσα. Μετά από γύρισμα του Άλεξ, έκανε προβολή και έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ, ενώ ο Γκρεμσλ έμεινε άγαλμα.

Άουτ έφυγε και η κεφαλιά του Κανού στο 75′ μετά από κόρνερ του Μαργκάσα. Η Δόξα απάντησε με μια δική της τεράστια φάση. Στο 80′ μετά από σέντρα από αριστερά, ο Σαντίκ έκανε στριφτή κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Χριστοδούλου.

Μέχρι το τέλος, η ΟΜΟΝΟΙΑ κράτησε στην άμυνα παρότι έκανε κάποια λάθη και πήρε το τρίποντο. Στις καθυστερήσεις θα μπορούσε μάλιστα να κάνει το 1-3 με τον Κανού, αλλά ο Λεάντρο απέκρουσε στη γραμμή την πλάσα του.

Συμπερασματικά

Το πρωί λέγαμε νίκη να ναι και όπως να ναι. Καλοδεχούμενο το τρίποντο λοιπόν, δεν μπορούμε να μην πούμε όμως πως για άλλη μια αγωνιστική, φάνηκαν συγκεκριμένες αδυναμίες. Έρχονται ντέρμπι, αν εμφανιστούν τα πράγματα είναι δύσκολα. Νίκη και προχωράμε.