Home TOP NEWS Match Report: Τεράστιο διπλό με υπογραφή Ματ

Match Report: Τεράστιο διπλό με υπογραφή Ματ

Σε ένα γενικώς ισοζυγισμένο παιχνίδι, χωρίς πολλές φάσεις η ΟΜΟΝΟΙΑ έκανε τεράστια ανατροπή με υπογραφή του κορυφαίου παίκτη στο νησί μας Ματ Ντάρμπισαϊαρ και κέρδισε 1-2. Η Ανόρθωση προηγήθηκε, είχε γενικώς περισσότερες φάσεις, αλλά στις δυο φάσεις που ο Ματ βρήκε χώρο έδειξε την πραγματικά τεράστια κλάση του.


Α’ ημίχρονο

Χωρίς τίποτα ιδιαίτερο τα πρώτα 30 λεπτά του παιχνιδιού. Καμία από τις δυο ομάδες δεν κατάφερε να επιβάλει το ρυθμό της, ούτε και να απειλήσει ουσιαστικά την άλλη. Έπρεπε να φτάσουμε στο 27′ για να δούμε σουτ στο τέρμα, με τον Αρούς να μην ανησυχεί ιδιαίτερα σε σουτ του Χριστοφή. Όσον αφορά την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, ήρθε στο 32′ για την Ανόρθωση από στημένη φάση. Ο Ράγιος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Αλβμπόκε απέκρουσε με υπερένταση, κτύπησε στο δοκάρι και μπορεί να αποσόβησε το γκολ, αλλά πέρασε αλλαγή.

Λίγο μετά η Ανόρθωση έφτιαξε κι άλλη ευκαιρία, αυτή την φορά εκμεταλλευόμενη αδράνεια της άμυνας. Ο Ντούρις έφυγε μόνος στον αιφνιδιασμό στο 36′ και πλάσαρε άουτ. Η πιο σημαντική ευκαιρία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ήρθε στο 42′ όταν η ομάδα ξεδιπλώθηκε πολύ ωραία στον αιφνιδιασμό, αλλά το σουτ του Άλεξ από το πέναλτι κόντραρε πριν γίνει γκολ.

Β’ ημίχρονο

Με τεράστια ευκαιρία για την ΟΜΟΝΟΙΑ ξεκίνησε η επανάληψη. Στο 48′ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Άλεξ ο Κατελάρης έπιασε κεφαλιά από το μικρό τετράγωνο, άουτ. Στην πρώτη δική της μεγάλη ευκαιρία στο ημίχρονο, η Ανόρθωση σκόραρε. Στο 52′ ο Σισέ έπιασε τη μπάλα μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής, κέρδισε κάποια μέτρα και με σουτ έξω από τη περιοχή, έκανε το 1-0. Η Κυρία της Αμμοχώστου κέρδισε αυτοπεποίθηση μετά το γκολ και έπρεπε να περάσουν 8 λεπτά μέχρι να απειλήσει η ΟΜΟΝΟΙΑ. Στο 60′ ο Ντάρμπισαϊαρ από πλάγια έκανε πλάσα και ο Αρούς απέκρουσε ασταθώς.

Στο 73′ ο Καμαρά έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοτώσει το παιχνίδι. Μόνος απέναντι στον Χριστοδούλου, πλάσαρε άουτ. Όταν υποδέχθηκε τη μπάλα ο Καμαρά ήταν οφσάιντ, αλλά δεν υποδείχθηκε, οπότε η φάση καταγράφεται. Η Ανόρθωση γενικά από το 70′ και μετά πατούσε καλύτερα και παρότι μετά την φάση που προαναφέραμε δεν κατάφερε να φτιάξει άλλες μεγάλες ευκαιρίες, έδειχνε να διαχειρίζεται σωστά το προβάδισμα της.

Λογάριαζε όμως χωρίς τον Ματ Ντάρμπισαϊαρ. Στο 85′ στην μοναδική φάση που βρήκε χώρο ο Άγγλος, σκόραρε και μάλιστα το έκανε με στυλ, ανάμεσα στους δυο πύργους της Ανόρθωσης Σίντεφελντ και Ντουγκλάο. Ο Τζαΐλσον έκανε σέντρα από δεξιά, ο Ματ κέρδισε τους δυο κεντρικούς αμυντικούς του αντιπάλου και με ασύλληπτη κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο “Γ” της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Αρούς, κάνοντας το 1-1.

Το παιχνίδι κυλούσε προς την ισοπαλία, αλλά ο Ματ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Στο 90+1′ ο Χριστοφή έκανε σέντρα από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Ντάρμπισαϊαρ με κεφαλιά ψαράκι έκανε το 1-2.

Συμπερασματικά

Δεν επιβληθήκαμε, το ματς θα μπορούσε να καταλήξει οπουδήποτε, αλλά ήταν ντέρμπι και το κερδίσαμε. Πλέον ο στόχος της 4ης θέσης είναι πιο ρεαλιστικός, μπράβο σε όλους για τα ψυχικά αποθέματα και τη νίκη. Τιμή για το κυπριακό πρωτάθλημα να έχει στις τάξεις του τον Ντάρμπισαϊαρ.