Home TOP NEWS Το θέμα είναι ο επαγγελματισμός

Το θέμα είναι ο επαγγελματισμός

Ο Γιώτης Δημητρίου κατάθεσε χθες τις σκέψεις του για το μέλλον της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, που ουσιαστικά είναι ένα μοντέλο εταιρείας λαϊκής βάσης που να περιλαμβάνει όμως και ένα στρατηγικό επενδυτή. Υπάρχει μερίδα του κόσμου που τονίζει πως η μόνη λύση είναι η εταιρεία, έτσι ώστε να προσελκύσουμε επενδυτές που θα επενδύουν τα λεφτά τους, ξέροντας πως ορίζουν και τις τύχες του σωματείου. Τέλος υπάρχουν και αυτοί που καταδικάζουν κάθε μορφή εταιρείας και ζητάνε να διατηρηθεί το σωματείο, αλλά να λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα.


Κατά την άποψη μας πρέπει να γίνει κατανοητό πως καμιά από τις τρεις επιλογές δεν είναι πανάκεια, πολύ απλά γιατί στο ποδόσφαιρο κανένα μοντέλο δεν μπορεί να εγγυηθεί από μόνο του την αγωνιστική επιτυχία. Όποιο μοντέλο κι αν ακολουθηθεί στο τέλος της ημέρας, το θέμα είναι να οργανωθούμε σε επαγγελματικά πλαίσια, να δημιουργηθούν οι πολιτικές και οι διαδικασίες που να ασκούν αυτόματα τον κατάλληλο έλεγχο και τέλος να στελεχωθεί η διοίκηση της όποιας δομής αλλά και το ποδοσφαιρικό τμήμα, με άτομα ικανά και πλήρους απασχόλησης. Ο καιρός του εθελοντισμού και της εφορίας έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Με τα όσα λέμε, δεν απορρίπτουμε οτιδήποτε, απλά θέλουμε να γίνει ξεκάθαρο πως χωρίς δουλειά, δεν πρόκειται να τα καταφέρουμε. Υπάρχουν πετυχημένες και αποτυχημένες εταιρείες, είτε λαϊκής βάσης είτε όχι. Η νέα διοίκηση θα έχει πάρα πολλά να κάνει όποιο κι αν είναι τελικά το καταστατικό.