Home TOP NEWS Συνεχείς οι διεργασίες

Συνεχείς οι διεργασίες

Μέχρι τώρα έχουν εκφράσει τουλάχιστον 2 άτομα το ενδιαφέρον τους για την διοίκηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ (Γιώτης Δημητρίου, Λούκας Φανιέρος), ενώ ένας τρίτος (Κατσουρίδης) δεν έχει εκφραστεί δημόσια αλλά είναι δεδομένο πως ενδιαφέρεται. Προς το παρόν δεν έχει βγει κάτι συγκεκριμένο προς τα έξω, πέραν της ανακοίνωσης του κ. Δημητρίου, όσον αφορά τη δομή αλλά και την ενδεχόμενη σύσταση ενός συνδιασμού. Οι πληροφορίες μας λένε πως οι διεργασίες είναι έντονες, πρόθεση όλων είναι να υπάρξει μόνο ένας συνδυασμός, αλλά πρέπει να βρεθούν και τα κατάλληλα άτομα.


Όπου κατάλληλα άτομα, κατά την άποψη μας πρέπει να είναι στη πλειοψηφία τους ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ επιχειρηματίες, οι οποίοι να μπορούν καταρχάς να βοηθήσουν οικονομικά (ας μην γελιόμαστε, κανείς Κύπριος δεν θα βάλει 15 εκατομμύρια) ώστε να εξασφαλιστεί το cash flow, αλλά να έχουν υπάρξει επαγγελματικά και σε χώρους εργασίας που να διέοπονται από συγκεκριμένες διαδικασίες και σωστές πρακτικές. Με άλλα λόγια, να μπορούν με το που θα μπουν στην ΟΜΟΝΟΙΑ, να βρουν τη σωστή δομή και να την εκσυγχρονίσουν, να την βάλουν σε στέρεες επαγγελματικές βάσεις.

Τώρα αυτή η τελευταία πρόταση μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα και η αλήθεια είναι ότι διαβάζουμε διάφορες απόψεις. Άλλοι θεωρούν την εταιρεία ως τη μόνη λύση, ο Γιώτης Δημητρίου πρότεινε ουσιαστικά κάποιας μορφής εταιρεία λαϊκής βάσης, υπάρχουν και εκείνοι που θεωρούν πως απλά πρέπει να αλλάξουν συγκεκριμένες πρόνοιες του καταστατικού και ότι τα σωστά άτομα είναι που θα κάνουν τη διαφορά όσον αφορά τον επαγγελματισμό και τις σωστές διαδικασίες. Όλα βέβαια αυτά είναι θεωρητικά. Υπάρχουν επιτυχημένες εταιρείες υπάρχουν και αποτυχημένες, υπάρχουν επιτυχημένοι συλλόγοι υπάρχουν και αποτυχημένοι. Η ουσία είναι το όποιο μοντέλο να καταστήσει την ΟΜΟΝΟΙΑ ελκυστική για επένδυση, αλλά και να της επιτρέπει να προχωρήσει, να δουλέψει σε επαγγελματικές βάσεις και όχι στα σημερινά εθελοντικά πλαίσια.