Home TOP NEWS Που να μετρούσαν τα ακυρωθέντα

Που να μετρούσαν τα ακυρωθέντα


Ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα του Δημήτρη Γαβριήλ φιλοξενεί σήμερα η ιστοσελίδα goal.com.cy. Ο αρθρογράφος τονίζει πως μπορεί ο Ματ Ντάρμπισαϊαρ να είναι δεύτερος στον πίνακα τον σκόρερ, αλλά μετράει και αρκετά κανονικά γκολ που ακυρώθηκαν! Εμείς προσθέτουμε κι άλλες τόσες φάσεις που δόθηκαν λανθασμένα οφσάιντ πριν προλάβει ο Άγγλος να σκοράρει (όπως π.χ. το πρόσφατο ματς με την ΑΕΚ), καθώς και ότι ουσιαστικά παίζει στη χειρότερη ομάδα της εξάδας.

Αναλυτικά το άρθρο:

Ο Ματ Ντάρμπισαϊαρ βρίσκεται στο κυνήγι του Φλοριάν Τολμές για την «μάχη» του πρώτου σκόρερ στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Άγγλος επιθετικός ξεχωρίζει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα στη γενική «τραγική» εικόνα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε όλους τους τομείς, καθώς μέχρι στιγμής έχει φτάσει τα 20 γκολ σε 28 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα  με το «τριφύλλι» στο στήθος και υπό άλλες περιπτώσεις, μπορούσε να ήταν πρώτος σκόρερ. Και αυτό επειδή ο επιθετικός των «πρασίνων» έχει αδικηθεί τουλάχιστον σε τρεις καθαρότατες κλασσικές περιπτώσεις κατά την τρέχουσα σεζόν στις οποίες του στερήθηκαν τέρματα.

Η μια φάση σημειώθηκε στο παιχνίδι του πρώτου γύρου απέναντι στην Αλκή Ορόκλινη (62’) όταν ο βοηθός διαιτητής Χαράλαμπος Ξενοφώντος ακύρωσε καθαρό τέρμα (με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Δημήτρη Χριστοφή) στο οποίο ο Άγγλος ήταν καλυμμένος από τους αμυντικούς της Αλκής.

Ακολούθως, στο «αιώνιο» ντέρμπι του δεύτερου γύρου με τον Αποέλ, ο Ματ Ντάρμπισαϊαρ ύστερα από κάθετη πάσα βγήκε απέναντι στον Πέρεθ, ισοφάρισε σε 2-2 (ο ίδιος σκόραρε στο προηγούμενο λεπτό) με ωραίο συρτό πλασέ, αλλά ο βοηθός Στέλιος Νικήτα είχε άλλη άποψη ακυρώνοντας λανθασμένα το γκολ του.

Την προηγούμενη Κυριακή, στο παιχνίδι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κόντρα στον Απόλλωνα (3-0) ο Άγγλος επιθετικός σκόραρε άλλο ένα γκολ το οποίο ακυρώθηκε και πάλι λανθασμένα. Η φάση δημιουργήθηκε στο 18’ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Καντέ, ο Ματ σκόραρε με κεφαλιά, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε από τον Μιχάλη Μαρίνου ο οποίος υπέδειξε τον φορ των πρασίνων σε θέση οφ σάιντ. Ωστόσο, η υπόδειξη ήταν λανθασμένη διότι η μπάλα έφτασε στον Ντάρμπισαϊαρ μετά από κεφαλιά του Σατσέτι.

Είναι γεγονός ότι ο επιθετικός του «τριφυλλιού» με αυτά τα τρία γκολ θα είχε το πάνω χέρι στην «κούρσα» για το χρυσό παπούτσι, νοουμένου ότι ο επιθετικός της ΑΕΚ, Φλοριάν Τολμές είναι παραγκωνισμένος εδώ και αρκετό καιρό, αλλά η επιστροφή του δεν αργεί. Παρ’ όλα αυτά, ο Ντάρμπισαϊαρ έχει την ευκαιρία να ισοφαρίσει ή και ακόμα να ξεπεράσει τον Γάλλο επιθετικό στις εναπομείναντες πέντε αγωνιστικές. Υπενθυμίζουμε ότι ο επιθετικός της ΑΕΚ έχει φτάσει τα 21 γκολ μέχρι τώρα, ενώ ο επιθετικός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ βρίσκεται στα 20 γκολ.

Δείτε αναλυτικά τα βίντεο από τα ακυρωθέν γκολ του Ματ Ντάρμπισαϊαρ:

Απέναντι στην Αλκή Ορόκλινη:

Απέναντι στο Αποελ:

Απέναντι στον Απόλλωνα: