Home TOP NEWS Η καριέρα στην Χιχόν, η εμπειρία της La Liga και το περιστατικό...

Η καριέρα στην Χιχόν, η εμπειρία της La Liga και το περιστατικό με τον Σανγκόι…


Δείτε πιο κάτω το «who is who» του τελευταίου μεταγραφικού αποκτήματος της ομάδας μας, Αλμπέρτο Λόρα.

Αναλυτικά:

Ο Αλμπέρτο Λόρα γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1987 στην Μόστολες, κοινότητα της Μαδρίτης. Άρχισε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα από την ομώνυμη ομάδα της πόλης σε ηλικία 11 ετών. Έμεινε εκεί για ένα χρόνο και μετά πήγε στις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης, όπου πέρασε όλη την εφηβική του ηλικία μέχρι τα 19 του.

Το 2006 υπέγραψε στην Σπόρτινγκ Χιχόν όπου εκεί πέρασε σχεδόν όλη την επαγγελματική του καριέρα. Στα 12 χρόνια παρουσίας του αγωνίστηκε σε 267 αγώνες και από το 2012 αποτελούσε τον αρχηγό της ομάδας.

Στις 25 Μαρτίου 2012, την ημέρα των 25ων γενεθλίων του, ο Λόρα σημείωσε το πρώτο του γκολ με την ισπανική ομάδα σε αναμέτρηση με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, ισοφαρίζοντας στο φινάλε της αναμέτρησης. Εκείνη τη χρονιά η Χιχόν υποβιβάστηκε και παρέμεινε στην δεύτερη κατηγορία για 3 χρόνια.

Το 2015, η Σπόρτινγκ Χιχόν επέστρεψε στην La Liga παραμένοντας στην μεγάλη κατηγορία για 2 χρόνια. Ο Λόρα τις δύο αυτές χρονιές ήταν βασικός και αναντικατάστατος βρίσκοντας απέναντι του όλους τους «αστέρες» του Ισπανικού πρωταθλήματος. Σπάνια έχει χάσει αγώνα από το 2012 έως το 2016, όπου αποτελούσε και τον αρχηγό της ομάδας.

Το Καλοκαίρι που μας πέρασε, με ανακοίνωση του, αποφάσισε να μην ανανεώσει με την ισπανική ομάδα και παρέμεινε άνεργος μέχρι τον Σεπτέμβριο όπου και ανακοινώθηκε από την ομάδα μας. Η μεταγραφή του στην Κύπρο και την ΟΜΟΝΟΙΑ αποτελεί την πρώτη του ομάδα εκτός Ισπανίας.

Ένα παράξενο περιστατικό συνέβηκε το 2012, σύμφωνα με την ισπανική ιστοσελίδα «Ιne.es», με τρεις ποδοσφαιριστές της Χιχόν συμπεριλαμβανομένου και του Αλμπέρτο Λόρα. Συγκεκριμένα, ο τότε επιθετικός της ισπανικής ομάδας, Μπαράλ, φεύγοντας από την ομάδα, μέσω αναρτήσεων του έβγαζε «χολή» για την έλευση του Γκαστόν Σαγκόϊ στην ομάδα του Καλοκαίρι του 2010. Φαίνεται δεν «χώνεψε» ποτέ την μεταγραφή του πρώην ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα στην ισπανική ομάδα και φεύγοντας έκανε αναφορά για «απλήρωτους λογαριασμούς» που είχε με τον Αργεντινό. Ο νυν ποδοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και τότε αρχηγός της Χιχόν, απάντησε στο εν λόγω δημοσίευμα του Μπαράλ και προστάτευσε τον Σανγκόϊ λέγοντας του να σεβαστεί τον συνάδελφο του.

Δείτε στο πιο κάτω βίντεο το πρώτο του γκολ με την Χιχόν:

Και στο πιο κάτω τις καλύτερες του στιγμές με την ομάδα: