Home TOP NEWS Ερμηνεύοντας το 35-23 της ΑΕΛ

Ερμηνεύοντας το 35-23 της ΑΕΛ


Την ΑΕΛ ως γνωστόν αντιμετωπίζει η ΟΜΟΝΟΙΑ στην τελευταία αγωνιστική της Α’ φάσης. Το τριφύλλι θα υποδεχτεί την ομάδα της Λεμεσού στα πλαίσια της 22ης αγωνιστικής, εκεί όπου θα κριθεί σε πιο γκρουπ θα αγωνίζεται στη δεύτερη φάση του θεσμού.

Μελετώντας λίγο περισσότερο την πορεία της ΑΕΛ μέχρι σήμερα, διαπιστώσαμε κάποια σημεία που δικαιολογούν τη θέση στην οποία βρίσκεται σήμερα, αλλά φανερώνουν και κάποιες αδυναμίες πάνω στις οποίες πρέπει να χτυπήσει η ΟΜΟΝΟΙΑ. Καταρχάς, πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι η πορεία της ΑΕΛ, πρώτον είναι πολύ ικανοποιητική για τα δεδομένα της ομάδας, και δεύτερον δεν είναι τυχαία. Οπόταν έχουμε μπροστά μας μια πολύ καλά δουλεμένη ομάδα με μαέστρο τον Ντούσαν Κέρκεζ, η οποία τη στιγμή που μιλάμε εκπέμπει ηρεμία και υγεία.

Μεγάλο μερίδιο αυτής της ευθύνης, εκτός βέβαια από τον ίτιο τον Κέρκεζ, φαίνεται να ανήκει στην επιθετική γραμμή της ομάδας. Με 35 γκολ σε 21 αγώνες, βρίσκεται στην 3η θέση της σχετικής λίστας με τις πιο παραγωγικές επιθέσεις. Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι τα 1.66 γκολ που σημειώνει ανά παιχνίδι δεν είναι δα και εντυπωσιακό νούμερο, ωστόσο η επιθετική της γραμμή παρουσιάζει σε γενικές γραμμές μια σταθερότητα. Με πιο απλά λόγια βρίσκει τις λύσεις μπροστά.

Το μεγάλο της πρόβλημα, και εκεί είναι που πρέπει να χτυπήσει η ΟΜΟΝΟΙΑ, είναι η αμυντική της γραμμή, η οποία έχει δεχτεί ένα γκολ λιγότερο από τη δική μας ομάδα. Η ΑΕΛ έχει παθητικό 23 γκολ κάτι που αντιστοιχεί σε λίγο πάνω από ένα γκολ ανά παιχνίδι. Αν και στην αρχή της σεζόν ξεκίνησε εντυπωσιακά (δέχτηκε 2 γκολ στα πρώτα 8 παιχνίδια του πρωταθλήματος), έκτοτε δείχνει να έχει χάσει την καλή συνταγή πίσω. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι η Σαλαμίνα έχει καταφέρει να σκοράρει 6 γκολ σε δύο αναμετρήσεις, ενώ τριάρα πέτυχαν Ανόρθωση και Απόλλωνας σε ένα από τα μεταξύ τους παιχνίδια.

Από την άλλη, έχει καταφέρει βέβαια να κρατήσει ανέπαφη την εστία της σε αρκετά άλλα ντέρμπι που έδωσε. Αυτό που θέλουμε να θίξουμε είναι ότι η αμυντική της γραμμή παρουσιάζει αστάθεια. Όταν εμείς οι ίδιοι παραδεχόμαστε ότι στην ΟΜΟΝΟΙΑ είναι προβληματικό το γεγονός ότι δεχτήκαμε 24 γκολ, ε τότε ισχύει το ίδιο και για την ΑΕΛ που δέχτηκε ένα γκολ λιγότερο. Τουλάχιστον από πλευράς στατιστικής…

Εν ολίγοις, η ΑΕΛ είναι μια καλή ομάδα που στηρίζεται κυρίως στην επίθεση, ωστόσο παρουσιάζει κενά πίσω. Χρειάζεται λοιπόν η ΟΜΟΝΟΙΑ να προσέξει και να περιορίσει τις επιθετικές αρετές της ΑΕΛ, όπως έκανε και με Ανόρθωση, και να χτυπήσει στο αδύνατο σημείο που είναι η άμυνα.

Μεγάλο ρόλο θα διαδραματίσει ο χώρος του κέντρου, εκεί όπου η ΟΜΟΝΟΙΑ χρειάζεται να κυριαρχήσει, να κλέψει μπάλες, να σταματήσει έγκαιρα τις αντίπαλες επιθέσεις και να ψάξει χώρους για να κάνει τη ζημιά. Η ομάδα της Λεμεσού παρουσίασε την κακή εικόνα πίσω, όταν η αντίπαλη ομάδα βρήκε χώρους να επιτεθεί…

Διαβάστε άλλα σχετικά άρθρα με τον επόμενο αγώνα:

Αναστασίου: «Χρειαζόμαστε περισσότερη συγκέντρωση και αυτοπεποίθηση»

Στα θετικά…

Το μυαλό στο αγωνιστικό