Home TOP NEWS Σχετικά με το μέλλον του προπονητή

Σχετικά με το μέλλον του προπονητή


Η πρόσφατη διάσκεψη Παπασταύρου, έγινε μεν με στόχο την ενημέρωση του κόσμου της ομάδας για τα σημαντικά ζητήματα των ημερών, θεωρούμε ωστόσο ότι είχε και έναν άλλο σκοπό. Η παρουσία σε αυτήν των Λάρκου και Αναστασίου είχε λόγους και αιτίες. Να σταλεί το μήνυμα ότι υπάρχει συνεργασία, ύστερα και από την ψιθυρολογία περί έντονων διαφωνιών.

Το θέμα προπονητή είναι γεγονός ότι, τουλάχιστον στα ΜΜΕ, ατόνησε τις τελευταίες μέρες. Και αναφερόμαστε στα μέσα ξεχωριστά καθώς η έντονη κριτική στο πρόσωπο του προπονητή από τον κόσμο μας, ουδέποτε έπαψε να υφίσταται.

Σήμερα όμως γράφεται και άρχισε να συζητείται έντονα και μέσα στον δημοσιογραφικό κόσμο, αποχώρηση του Αναστασίου. Η αλήθεια είναι πως εδώ και αρκετό καιρό έχουμε σχετική πληροφόρηση αλλά αποφύγαμε να γράψουμε κάτι για να μην διαταράξουμε το κλίμα εντός της ομάδας.

Εφόσον λοιπόν φαίνεται να υπάρχει θέμα θα τοποθετηθούμε.

Τι πρέπει λοιπόν να προσμετρήσει η διοίκηση για να αποφασίσει;

Καταρχάς θα πρέπει να κρίνει την παρουσία του Ελλαδίτη αυτούς τους μήνες στον πάγκο. Είναι ικανοποιητική; Η ομάδα απέδωσε καλά υπό τις οδηγίες του; Οι μεταγραφικές επιλογές που έγιναν τον Ιανουάριο από τον Αναστασίου ήταν πετυχημένες; Η διαχείριση των ποδοσφαιριστών ήταν η ενδεδειγμένη;

Μπορούμε να καταθέσουμε την άποψη μας σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα ωστόσο δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να επηρεάσουμε.

Το δεύτερο που πρέπει να κάνει η διοίκηση είναι να βάλει στο τραπέζι κάποια σενάρια. Ενδεχόμενη παραμονή Αναστασίου πως επηρεάζει θετικά και πως αρνητικά; Τα θετικά έχουν να κάνουν με την, έστω, μικρή εμπειρία που έχει αποκτήσει από την ολιγόμηνη παρουσία του στον πάγκο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Γνωρίζει τους παίκτες ενώ οι επιλογές που θα γίνουν το καλοκαίρι θα έχουν και τη δική του συμβολή.

Το αρνητικό έχει να κάνει με την πίεση που μπαίνει ήδη στον Αναστασίου από τον κόσμο της ομάδας. Φαίνεται ότι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στις τάξεις των οπαδών μας δεν τον ευνοεί και αυτή η δυσπιστία ενδεχομένως να μεταφραστεί σε άμεσες οικονομικές απώλειες, εντός του καλοκαιριού.

Άλλο ένα σενάριο το οποίο θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν έχει να κάνει με το ενδεχόμενο παραμονής, σε αυτή τη φάση, του Αναστασίου και πιθανής αποχώρησης του μετά την έναρξη της περιόδου. Αυτόματα η ομάδα θα αναγκαστεί να προσλάβει έναν νέο προπονητή ο οποίος έρχεται, έχοντας και μερική ασυλία. Δεν έκανε αυτός την προετοιμασία, δεν επέλεξε αυτός τους παίκτες και διάφορα άλλα που θα του δίνουν τα ελαφρυντικά και την δικαιολογία ενδεχόμενης αποτυχίας.

Την οποιαδήποτε απόφαση εννοείται ότι θα την σεβαστούμε και θα την στηρίξουμε ωστόσο αν υπάρχει όντως θέμα Αναστασίου θα πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσει, αν δεν υπάρχει τότε το σωστότερο είναι να λεχθεί κάτι επίσημα για να σταματήσει η παραφιλολογία.